Κεντρική NBA Μπάτλερ vs ΝτεΡόζαν: μια συναρπαστική, old-school “μάχη”! (vid)
NBA

Μπάτλερ vs ΝτεΡόζαν: μια συναρπαστική, old-school “μάχη”! (vid)

ΝτεΜαρ Ντε Ρόζαν

demar-derozan-jimmy-butler

Η “κατάρα” των Τορόντο Ράπτορς εναντίον των Σικάγο Μπουλς είχε αρχίσει να παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις. Οι “Καναδοί” είχαν υποστεί 11 σερί ήττες από τους “ταύρους”, σε μια “καταραμένη” σειρά αγώνων, η οποία δρομολογούνταν από τον Φεβρουάριο του 2014. Στο χθεσινό παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες, ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν αποφάσισε να βγει μπροστά, με σκοπό να βάλει τέλος στο σερί αυτό. Για να εκτελεσθεί η αποστολή εις πέρας, όμως, έπρεπε να περάσει πάνω από τον Τζίμι Μπάτλερ.

Ο “Jimmy Buckets” σταμάτησε στους 37 πόντους, με 8/14 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 12/14 βολές ενώ μάζεψε 10 ριμπάουντ και μοίρασε 6 ασίστ σε 43 λεπτά συμμετοχής. Ο κύριος χώρος δράσης του ήταν το mid-range, εκτελώντας με μεγάλη συνέπεια από μέση απόσταση. Επιτέθηκε σχεδόν αποκλειστικά μετά από ντρίμπλα ενώ έβγαλε και κρίσιμες άμυνες, βάζοντας καταπληκτικά τα χέρια του στην μπάλα. Ήταν ο κύριος υπαίτιος που οι Μπουλς διατηρούσαν σταθερό προβάδισμα σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα αλλά στο τέλος ανέλαβε δράση ο ΝτεΡόζαν.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=rclhVJjmNok]

Ο 5ος σκόρερ του φετινού NBA δραστηριοποιήθηκε και αυτός κυρίως μέσα από το τρίποντο, κάτι που κάνει άλλωστε σε κάθε παιχνίδι, με τη “μάχη” των δύο παικτών να παραπέμπει στους μεγάλους σκόρερ της δεκαετίας του 70‘ και του 80‘. Ο ΝτεΡόζαν ξεπέρασε τον εαυτό του, με 42 πόντους, 7 ριμπάουντ και 8 ασίστ, έχοντας 17/38 σουτ (ρεκόρ στην ιστορία των Ράπτορς οι 38 προσπάθειες) ενώ αυτή ήταν η 5η 40άρα του για φέτος! Χρησιμοποιώντας υπέροχα τα σκριν, κατάφερνε να διαβάζει σωστά την άμυνα, είτε σταματώντας για να σουτάρει, είτε μπαίνοντας προς το καλάθι. Στην 4η περίοδο και τη παράταση είχε καθοριστική συμβολή με τα καλάθια και τις πάσες του και κάπως έτσι οδήγησε τους Ράπτορς στην έξοδο από την “κατάρα” του Σικάγο.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ybBdg4AI1UE]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μάρεϊ, νίκησαν ξανά τους Σέλτικς οι Χοκς

Στην παράταση οι Χοκς επικράτησαν των Σέλτικς. Με τον Ντεζούντε Μάρεϊ να πραγματοποιεί μία…