Κεντρική NBA NCAA Απίθανος Ντόρσεϊ, πήρε από το χέρι το Όρεγκον! (vids)

Απίθανος Ντόρσεϊ, πήρε από το χέρι το Όρεγκον! (vids)

tyler dorsey oregon 2

tyler-dorsey-oregon

Με συμπεριφορά πραγματικού ηγέτη, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έβαλε στις πλάτες του το Όρεγκον και με μια σχεδόν άψογη εμφάνιση το οδήγησε στη φάση των 16 της “March Madness“. Οι Ντακς επιβλήθηκαν του Ρόουντ Άιλαντ με 75-72, χάρη στο κρίσιμο τρίποντο του Έλληνα γκαρντ, με 38.4” για τη λήξη!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=dFPFKNXi85o]

Συνολικά, ο Ντόρσεϊ σταμάτησε στους 27 πόντους, με 5/5 δίποντα, 4/5 τρίποντα και 5/9 βολές, έχοντας ακόμη 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 κλεψίματα! Ήταν ίσως η κορυφαία εμφάνιση της καριέρας του, πετυχαίνοντας μάλιστα και ένα ρεκόρ. Συγκεκριμένα, έγινε ο 3ος παίκτης στην ιστορία του τελικού τουρνουά, ο οποίος πετυχαίνει τουλάχιστον 27 πόντους με 90% ποσοστό ευστοχίας! Οι υπόλοιποι στην ξεχωριστή αυτή λίστα είναι ο Μπλέικ Γκρίφιν και ο Κρίστιαν Λέτνερ, ο οποίος το είχε καταφέρει στον μυθικό τελικό του Ντιουκ εναντίον του Κεντάκι, το 1992! Αναμφίβολα, οι μετοχές του ανεβαίνουν κατακόρυφα ενόψει του ντραφτ τον Ιούνιο.

 

Οι Ντακς κινδύνεψαν να πέσουν θύμα μεγάλης έκπληξης καθώς βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 38-46 στο ημίχρονο. Το ματς ήταν ντέρμπι καθ’όλη τη διάρκειά του αλλά η clutch παρουσία του Ντόρσεϊ, σε συνδυασμό με τις προσπάθειες του Ντίλον Μπρουκς (19 πόντοι αλλά με 7/20 σουτ) έκαναν τη διαφορά. Στη φάση των 16 (Sweet 16) το Όρεγκον (νο.3 στο ταμπλό) θα αντιμετωπίσει το Μίσιγκαν (νο.7), με την προοπτική του Φάιναλ Φορ να φαντάζει αρκετά πιθανή!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=aSuMhH7iAhk]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

NCAA: Παίκτης κατέρρευσε στο παρκέ (vid)

Ο λόγος για τον Ίμο Εσιέν, ο οποίος στην αναμέτρηση μεταξύ του Old Dominion και του Georgi…