Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Αλεσάντρο Τζεντίλε: Έργα και ημέρες στον Παναθηναϊκό!

Αλεσάντρο Τζεντίλε: Έργα και ημέρες στον Παναθηναϊκό!

gentile-pao

Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε πέρασε και δεν ακούμπησε από τον Παναθηναϊκό. Ο Ιταλός γκαρντ/φόργουορντ δεν μπόρεσε να βοηθήσει ούτε στο ελάχιστο την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, η οποία όχι μόνο δεν ανέβηκε επίπεδο με την παρουσία του Τζεντίλε, αλλά “μπερδεύτηκε” ακόμα περισσότερο, με αποτέλεσμα να χάσει πολύτιμο χρόνο στην εύρεση χημείας.

Ο Τζέιμς Γκιστ επιστρέφει σε λίγες μέρες, μετά την πολύμηνη απουσία του, λόγω του σοβαρού τραυματισμού που είχε υποστεί στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης και θα πάρει τη θέση του Ιταλού στο “πράσινο” ρόστερ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όσο για την Ευρωλίγκα, ο Γκιστ θα πλαισιώσει τους Μπουρούση, Σίνγκλετον, Γκάμπριελ και Φώτση στη φροντ λάιν, με τον Νίκολς να δίνει περισσότερες βοήθειες στο “3”.

Ας επιστρέψουμε, όμως, στον Τζεντίλε. Ο 24χρονος άσος είχε την ευκαιρία να αναγεννηθεί στον Παναθηναϊκό, αλλά την “πέταξε” στα σκουπίδια. Δεν δούλεψε σκληρά και δεν μπόρεσε να βελτιώσει ούτε καν τη φυσική του κατάσταση, με την απόφαση του Τσάβι Πασκουάλ να τον απομακρύνει από την ομάδα να είναι απόλυτα λογική.

Οι αριθμοί του Τζεντίλε σε Ελλάδα κι Ευρώπη ήταν απογοητευτικοί. Πως αλλιώς μπορούν να χαρακτηριστούν, όταν έμεινε άποντος στα 8 από τα 19 παιχνίδια που αγωνίστηκε. Να σημειωθεί πως οι 3 από τους 8 αγώνες που δεν “μάτωσε” το καλάθι ήταν κόντρα στον Ολυμπιακό.  Η “ερυθρόλευκη” άμυνα δεν δέχθηκε πόντο από τον Τζέντιλε ούτε στο παιχνίδι της Ευρωλίγκας (ντεμπούτο του Ιταλού με την “πράσινη” φανέλα), αλλά ούτε και σ’ αυτά για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

Οι βολές ήταν άλλο ένα μελανό σημείο στο παιχνίδι του Τζεντίλε. Είχε 2/9 βολές στην Ευρωλίγκα και 4/14 στην Ελλάδα. Σύνολο 6/23. Όσο για τα τρίποντα, ο κόσμος του Παναθηναϊκού είδε τον Τζεντίλε να ευστοχεί πίσω από τη γραμμή των 6,75 μόλις μία φορά σε Ελλάδα κι Ευρώπη. Συγκεκριμένα, σημείωσε το μοναδικό του τρίποντο κόντρα στην Εφές. Η αλήθεια είναι, πάντως, πως ο Τζεντίλε απέφευγε, όπως ο διάολος το λιβάνι, τα σουτ τριών πόντων. Δοκίμασε μόλις 7 με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, δείγμα της κακής ψυχολογίας που είχε.

Αναλυτικά τα πεπραγμένα του Τζεντίλε στις τρεις διοργανώσεις:

Ευρωλίγκα

gentile

Φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού σε 9 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα και το μόνο που θα έχει να θυμάται είναι το εκρηκτικό πρώτο δεκάλεπτο κόντρα στην Εφές Αναντολού στο “Νίκος Γκάλης”, όταν και σημείωσε 13 πόντους.  Στα 5 από τα 9 παιχνίδια που αγωνίστηκε έμεινε άποντος, ενώ η μοναδική αξιόλογη εμφάνιση του, πέρα του πρώτου δεκαλέπτου με την Εφές, ήταν κόντρα στην Ούνικς και πάλι στο “Νίκος Γκάλης” και πάλι για ένα μικρό χρονικό διάστημα στο πρώτο ημίχρονο.

Ομάδα Πόντοι Ριμπάουντ Ασίστ Χρόνος
Ολυμπιακός 1 8:05
Εφές 15 5 24:03
Φενέρμπαχτσε 2 1 17:11
Μπαρτσελόνα 2 1 1 14:43
Ερυθρός Αστέρας 6 2 11:23
Γαλατασαράι 4:16
Μπάμπεργκ 3 1 7:23
Ούνικς 10 3 20:36
Νταρουσάφακα 1 10:41

 

Πρωτάθλημα

gentile-pao-rethimno

Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε πρόλαβε να αγωνιστεί σε οκτώ παιχνίδια της Basket League. Θα μπορούσαν να ήταν κι εννιά, αν ο Τσάβι Πασκουάλ του έδινε έστω ένα δευτερόλεπτο συμμετοχής στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής με τον Άρη. Την κορυφαία του εμφάνιση, βάσει ράνκινγκ, την έκανε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, όπου και μέτρησε 9 πόντους, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 τάπες.

Ομάδα Πόντοι Ριμπάουντ Ασίστ Χρόνος
Ρέθυμνο 2 1 5 17:55
ΠΑΟΚ 9 5 1 22:05
Προμηθέας 7 6 2 23:53
Ολυμπιακός 2:48
Κόροιβος 12 4 15:53
Κύμη 10 2 3 18:33
Δόξα Λευκάδας 6 2 15:29
Κολοσσός 2 5:07


Κύπελλο

alessandro-gentile-nick-calathes-kypello-elladas-2017

Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε πρόλαβε, πάντως, να κατακτήσει έναν τίτλο, το Κύπελλο Ελλάδας, στο μικρό χρονικό διάστημα που φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Όσο για την προσφορά του στο “τριφύλλι” στη συγκεκριμένη διοργάνωση, ο Ιταλός γκαρντ/φόργουορντ αγωνίστηκε σε δύο παιχνίδια, τον ημιτελικό και τον τελικό. Κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, απλά έγραψε μία συμμετοχή, για την ακρίβεια αγωνίστηκε για 16 λεπτά, μοιράζοντας μόλις μία ασίστ (τρίποντο Ρίβερς). Στον τελικό με τον Άρη τα πήγε κάπως καλύτερα. Πάτησε το παρκέ για 10 λεπτά, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 4 πόντους και 3 ριμπάουντ.

Ομάδα Πόντοι Ριμπάουντ Ασίστ Χρόνος
Ολυμπιακός 1 15:53
Άρης 4 3 9:48
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (25/4)

Τα φώτα στο ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό Δύο παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό πρό…