Κεντρική Elite League Α2: Η κορυφαία πεντάδα της αγωνιστικής

Α2: Η κορυφαία πεντάδα της αγωνιστικής

kavala sklivas

kavala-sklivas

Η 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 ολοκληρώθηκε, με τον Ηρακλή να είναι ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι κορυφής με τον Πανιώνιο και τους Δούκα, Φάρο Κερατσινίου κι Αίολο Αστακού να συνεχίζουν ακάθεκτοι, συνθέτοντας την πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας που διεκδικεί την άνοδο στη Basket League.

Σπουδαίο διπλό στην έδρα της ΑΕΛ πανηγύρισε ο Εθνικός, ενώ σημαντικές νίκες παραμονής πέτυχαν ο Αμύντας, η Καβάλα και το Ηράκλειο.

Το eBasket.gr, όπως κάθε εβδομάδα, σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα της 21ης στροφής του πρωταθλήματος, η οποία αποτελείται από τους Φάνη Κουμπούρα, Κώστα Οικονομόπουλο, Γιάννη Λιανό, Σπύρο Διαμαντόπουλο κι Αντώνη Σκλήβα.

1) Φάνης Κουμπούρας (Αίολος Αστακού)
Ο πολύπειρος γκαρντ πραγματοποίησε ακόμα μία εξαιρετική εμφάνιση με τη φανέλα του Αίολου Αστακού. Στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΓΣΛ, ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του Μιχάλη Κουταλιανό, μετρώντας 20 πόντους, 1 ριμπάουντ, 7 ασίστ κι ένα κλέψιμο σε 23 λεπτά συμμετοχής.

2) Κώστας Οικονομόπουλος (Εθνικός)
Ο νεαρός γκαρντ ξεδιπλώνει το πλούσιο ταλέντο του με τη φανέλα του Εθνικού τις τελευταίες εβδομάδες, βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου. Το περασμένο Σάββατο (11/3) ηγήθηκε του διπλού των Πειραιώτων στην έδρα της ΑΕΛ, έχοντας 24 πόντους (5/6 βολές, 2/3 δίποντα, 5/8 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 4 κλεψίματα σε 35 λεπτά συμμετοχής.

3) Γιάννης Λιανός (Ηράκλειο)
Παρέα με τον Θέμη Κουπίδη, οδήγησαν το Ηράκλειο στην εντός έδρας νίκη επί του Ψυχικού. Ο πολύπειρος φόργουορντ ήταν ο πρώτος σκόρερ των Κρητικών με 23 πόντους (1/2 βολές, 8/11 δίποντα, 2/5 τρίποντα) αλλά κι ο πρώτος ριμπάουντερ (8 “σκουπίδια”), ενώ είχε ακόμα 1 ασίστ, 1 κλέψιμο κι 1 τάπα, βοηθώντας σ’ όλους τους τομείς του παιχνιδιού την ομάδα του.

4) Σπύρος Διαμαντόπουλος (Αμύντας)
Σε σεληνιασμένο απόγευμα βρέθηκε ο φόργουορντ του Αμύντα, ο οποίος “σκότωσε” τον Χολαργό, οδηγώντας την ομάδα του σε μία σπουδαία νίκη παραμονής. Μέτρησε 25 πόντους (9/9 βολές, 2/3 δίποντα, 4/5 τρίποντα), 11 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 32 λεπτά συμμετοχής, “τρελαίνοντας” το tendex (1.036).

5) Αντώνης Σκλήβας (Καβάλα)
Ο νεαρός φόργουορντ/σέντερ τα πηγαίνει περίφημα στο πρωτάθλημα της Α2, φορώντας τη φανέλα της Καβάλας. Αποτελεί έναν από τους πιο αθλητικούς ψηλούς στην κατηγορία και κόντρα στο Παγκράτι έκανε πάρτι κάτω από τα καλάθια. Σημείωσε 20 πόντους (6/7 βολές, 7/9 δίποντα), μάζεψε 10 ριμπάουντ, ενώ είχε ακόμα 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο σε 20 λεπτά συμμετοχής, συγκεντρώνοντας 1.432 βαθμούς στο tendex.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (25/4)

Τα φώτα στο ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό Δύο παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό πρό…