Κεντρική Ελλάδα Κύπελλο “Στο παρκέ, Θεός μας είναι η μπάλα”

“Στο παρκέ, Θεός μας είναι η μπάλα”

nedim kara ahmet

nedim-kara-ahmet

Η δήλωση του Γιώργου Βασιλακόπουλου για πιθανή εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας της Ξάνθης στον τελικό Κυπέλλου στο ενδεχόμενο διεξαγωγής του στην πόλη της Θράκης εξόργισε τους Έλληνες Μουσουλμάνους του μπάσκετ, οι οποίοι ομοφώνως δήλωσαν προσβεβλημένοι και πως στο παρκέ ένας είναι ο Θεός, η μπάλα.

Συγκεκριμένα, ο Νεδήμ Καρά Αχμέτ, προπονητής της “Ασπίδας” Ξάνθης, δήλωσε σε τοπική ιστοσελίδα: “Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω. Μπορεί να πιστεύουμε σε διαφορετικό Θεό, όμως όταν μπαίνουμε στο γήπεδο Θεός μας είναι η σπυριάρα η μπάλα. Νιώθω προσβεβλημένος, νιώθω ντροπή, νιώθω θυμό.

Ως “Ασπίδα” είχαμε πάντα Μουσουλμάνους αθλητές και Μουσουλμάνες αθλήτριες, χωρίς κανένα πρόβλημα. Η Μπεϊτούλ, μάλιστα, αγωνίστηκε με την Εθνική Κορασίδων. Εγώ είμαι ο μοναδικός Μουσουλμάνος μέλος του ΣΕΠΚ και, μάλιστα, την Κυριακή, ο Σύνδεσμος θα με τιμήσει. Τι να βγω και να πω; Δυστυχώς άνθρωποι που δεν ζουν στην περιοχή, λένε πράγματα που δεν ισχύουν. Από την ώρα που διάβασα τη δήλωση, είμαι θυμωμένος, δεν θέλω να το πιστέψω”.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των αθλητών του ΓΑΣ Κομοτηνής, του Καδήρ Χαλήλ και του Χασάν Βελή. Ο πρώτος είπε: “Μου το λέτε τώρα εσείς και δεν το πιστεύω. Δεν μπορεί να έγινε αυτή η δήλωση. Μόνο και μόνο γι’ αυτό, θα πρέπει πλέον ο τελικός να γίνει στην Ξάνθη“. Από την πλευρά του, ο έτερος επεσήμανε: “Νιώθω πραγματικά θυμωμένος. Η δήλωση αυτή με μειώνει σαν Έλληνα πολίτη. Όλοι εδώ συνυπάρχουμε χωρίς προβλήματα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Φυντάνης
Περισσότερα σε Κύπελλο

Δειτε επισης

Κύπελλο Ελλάδας: Το κοινωνικό πρόσωπο το Κυπέλλου Ελλάδας (vid)

Γεμάτο δράση εντός και εκτός παρκέ περιείχε το Κύπελλο Ελλάδας. H Κρήτη φιλοξένησε ένα τετ…