Κεντρική Basket League Άρης “Παλεύουμε με την αστάθεια”

“Παλεύουμε με την αστάθεια”

apriftis

apriftis

O Άρης επικράτησε στο “Nick Gallis Hall” της Στράσμπουρ με 7152, για τον πρώτο αγώνα των πλέι οφ του Basketball Champions League, με τον Δημήτρη Πρίφτη να μιλάει για την μεταμόρφωση του Άρη, στο παιχνίδι με την Στρασμπούρ, ενώ αναφέρθηκε στην αστάθεια που παρουσιάζει η ομάδα του.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Δημήτρης Πρίφτης:
“Υπάρχουν ανάμεικτα συναισθήματα μετά από μία άσχημη εμφάνιση κόντρα στον ΠΑΟΚ. Βγήκαμε και παίξαμε σκληρά στην άμυνα, αλέψαμε για κάθε κατοχή και είχαμε πολύ καλή νοοτροπία. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα στην επίθεση. Δεν γνωρίζω αν η διαφορά θα αποδειχθεί αρκετή. Στη Γαλλία περιμένουμε ένα διαφορετικό παιχνίδι. Η Στρασμπούρ στην έδρα της παίζει σε υψηλό ρυθμό και με μεγάλη ένταση. Θα δώσουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, όμως μέχρι τότε έχουμε πάρα πολλά να σκεφτούμε, αφού έχουμε και τον τελικό του Κυπέλλου.”

Για τη μεταμόρφωση του Αρη σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια:
“Δε μπορώ να το εξηγήσω. Και αυτό είναι το πρόβλημα της ομάδας. Παλεύουμε με αυτή την αστάθεια. Αυτό είναι και το στοίχημα μας. Δυστυχώς έχουμε πολλά σκαμπανεβάσματα και εμφανιζόμαστε οι ίδιοι άνθρωποι, αλλά με διαφορετική αντιμετώπιση σε αυτό που έχουμε να κάνουμε. Αυτό είναι το πρόβλημα της ομάδας. Για αυτό και η ζωή μας φέτος δεν είναι φυσιολογική.”

Για την ετοιμότητα που δείχνει ο Άρης σε παιχνίδια όπως αυτό με τη Στρασμπούρ: “Προσπάθησα να τους εξηγήσω τη διαφορά του σημαντικού από το κρίσιμο. Με τον ΠΑΟΚ, το παιχνίδι ήταν σημαντικό για το γόητρο. Ομως δεν ήταν ένα ματς με την πλάτη στον τοίχο. Εχουμε άλλες δέκα αγωνιστικές. Υπάρχουν τα πλέι οφ. Το σημερινό παιχνίδι ήταν κρίσιμο, το κερδίσαμε και είναι αισιόδοξο. Υπάρχουν όμως και πράγματα απαισιόδοξα, που πρέπει να διορθώσουμε.”

Για την εμφάνιση του Τζάστιν Τζάκσον:
“Είναι ιδιαίτερα μαχητικός. Πηγαίνει στη μπάλα. Δεν έχε εμπειρία ή πολλές εικόνες. Δεν γνωρίζει πως είναι το υψηλό επίπεδο. Επαγγελματικά, είναι στα πρώτα του βήματα. Εχει όμως πολύ υψηλό κίνητρο και θα μας βοηθήσει. Ηταν μέρος της σημερινής προσπάθειας.”

Ακόμα, Τζάστιν Τζάσκον, δήλωσε:
“Ήταν ένα καλό παιχνίδι για μας. Παίξαμε πολύ σκληρά από την αρχή και ακολουθήσαμε το πλάνο από το πρώτο λεπτό.”

Σχετικά με την αγάπη που εισπράττει από τους φιλάθλους του Άρη, απάντησε:
“Είναι φοβερό συναίσθημα. Είμαι σε μια φοβερή ομάδα, με καταπληκτικό κόσμο σε μια όμορφη πόλη. Είναι ευκαιρία καριέρας για μένα. Όταν έρχεσαι στον Άρη, πρέπει να κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου για να εδραιωθείς. Κάνω ό,τι περισσότερο μπορώ, για να αξιοποιήσω την ευκαιρία και ότι αξίζω μια θέση στην ομάδα.”

Για τη δυνατότητα που θα έχει να αγωνιστεί στον τελικό του Κυπέλλου, ανέφερε:
“Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι. Ένας αγώνας ιδιαίτερων απαιτήσεων και συναισθημάτων, αλλά αυτό το παιχνίδι δεν πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας από τώρα γιατί μεσολαβούν άλλα.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αργύρης Δεκαβάλλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…