Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ούνικς Καζάν – Ρεάλ Μαδρίτης 77-81

Ούνικς Καζάν – Ρεάλ Μαδρίτης 77-81

euroleague

euroleague-real-unicks

Στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Ευρωλίγκας παρέμεινε η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έφυγε με το διπλό από το… παγωμένο Καζάν, επικρατώντας της Ούνικς με 81-77, παρόλο που ζορίστηκε μπαίνοντας στην τελική ευθεία του παιχνιδιού.

Η Ούνικς ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι, παίρνοντας δια χειρός Μάρκο Μπάνιτς προβάδισμα 8 πόντων (12-4) δίχως, όμως, να το κρατήσει για πολύ μιας και ο Γκουστάβο Αγιόν “τραβούσε” επιθετικά τους Ισπανούς φτάνοντας τους 10 πόντους για να έρθει ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Γιόνας Ματσιούλις και με τρίποντο να κάνει το 16-17.

Η ομάδα του Πασούτιν ναι μεν ήταν ανταγωνιστική, όχι όμως και σταθερή στην απόδοσή της, καθώς μετά τους 4 σερί πόντους του Παραχούσκι, εκείνη του Πάμπλο Λάσο εκμεταλλεύτηκε την κάκιστη άμυνα των γηπεδούχων, αρχικά με δίποντα από τους Οθέλο Χάντερ και Άντονι Ράντολφ, κι έπειτα με τρίποντο του Αντρές Νοτσιόνι, ο οποίος διαμόρφωσε το 31-39.

Το πρώτο μέρος έκλεισε στο 36-43, με τη “βασίλισσα” να έχει τον πρώτο λόγο ενόψει του δεύτερου και καθοριστικού ημιχρόνου.

Η διακοπή μόνο καλό δεν έκανε στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έχασαν το μομέντουμ που είχαν αποκτήσει, με αποτέλεσμα να χάσουν σιγά-σιγά και τη διαφορά.

Ο Κιθ Λάνγκφορντ “ζεστάθηκε” για τα καλά, έχοντας άξιο συμπαραστάτη του τον Κολόμ, ο οποίος μοιράζοντας την 5η του ασίστ (στον Μπάνιτς), έδωσε πρώτα την ευκαιρία στον Κροάτη φόργουορντ να μειώσει στους 4 (44-48) κι έπειτα από λίγα μόλις λεπτά ο Ισπανός ανέλαβε το σκοράρισμα, ισοφαρίζοντας με τρίποντο (53-53) και κάνοντας πραγματικό ντέρμπι το ματς.

Στα 3 λεπτά που απέμεναν για το τέλος της τρίτης περιόδου, οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι, ενώ στην τελευταία της φάση, η Ούνικς ξαναμπήκε μπροστά με τον Λάνγκφορντ (59-57), ο οποίος έφτασε τους 17 πόντους έχοντας έως εκείνο το σημείο 7/9 δίποντα.

Με την έναρξη της τέταρτης περιόδου, η Ρεάλ παρέμενε “ζωντανή” χάρη στην εξαιρετική φροντ λάιν. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Οθέλο Χάντερ έδινε… ρεσιτάλ κάτω από τα αντίπαλα καλάθια, μαζί βέβαια με τον τρομερό Άντονι Ράντολφ, ο οποίος με δικό του τρίποντο έδωσε προβάδισμα 7 και ύστερα 9 πόντων στην ομάδα του, έχοντας απομείνει περίπου 3 λεπτά για το φινάλε.

Το σύνολο του Καζάν δεν κατάφερε να κάνει κάτι παραπάνω ούτως ώστε να υπερασπιστεί την έδρα του, παρά να μειώσει σε 77-81, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ της 22ης αγωνιστικής.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 36-43, 59-57, 77-81.
ΟΥΝΙΚΣ (Πασούτιν): Αντίποβ 5 (1), Κλαρκ 9 (1), Λάνγκφορντ 20 (1), Στολ, Παρακχούσκι 12, Κολόμ 11 (3τρ, 9ασ), Μπάνιτς 6, Βορόνοφ, Ουίλιαμς 8, Αντουσιτς 6.
ΡΕΑΛ (Λάσο): Ράντολφ 19 (2), Ντρέιπερ 3 (1), Νοτσιόνι 3 (1), Ντόνσιτς 5 (11ασ), Ματσιούλις 8 (2), Ρέγιες 3 (1), Αγιόν 12, Κάρολ 6, Χάντερ 14, Γιούλ 2, Τέιλορ 6.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/3)

Τα «φώτα» στην Ιταλία και τον Παναθηναϊκό «Πλούσιο» είναι και το σημερινό τηλεοπτικό πρόγρ…