Κεντρική NBA Νικήτρια η “Team World” στο φεστιβάλ των μικρών! (vids)
NBA

Νικήτρια η “Team World” στο φεστιβάλ των μικρών! (vids)

jamal murray team world

jamal-murray-team-world

Μετά την περσινή ήττα της, η Team World πήρε τη ρεβάνς από την Team USA, επικρατώντας με 150-141, κάνοντας με αυτό τον τρόπο “ποδαρικό” στο γιορτινό τριήμερο του All-Star Game. Οι νεαροί σταρς των δύο ομάδων (πρωτοετείς και δευτεροετείς) έδωσαν ένα όμορφο σόου στο κοινό, τρέχοντας και σουτάροντας αδυσώπητα, όπως ακριβώς θα ταίριαζε σε ένα παιχνίδι τέτοιου χαρακτήρα. Στα τελευταία λεπτά, η ομάδα των “ξένων” επέκτεινε το προβάδισμά της και έφθασε στην τελική επικράτηση, με τον Τζαμάλ Μάρεϊ σε ρόλο απόλυτου πρωταγωνιστή.

Ο Καναδός γκαρντ έκανε επίδειξη των ικανοτήτων του στον εκτελεστικό τομέα, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 36 πόντους και 9/14 τρίποντα, σε 20(!) λεπτά συμμετοχής. Στα τελευταία λεπτά ευστόχησε σε 3 συναπτά σουτ από μακριά, “σφραγίζοντας” τη νίκη της Team World και φυσικά κατέκτησε τον τίτλο του MVP. Μαζί με τον Μπάντι Χιλντ (28 πόντοι) συνέθεσαν ένα αχτύπητο δίδυμο, με τον γκαρντ των Πέλικανς όμως να παραδέχεται την ανωτερότητα του Μάρεϊ στο χθεσινό ματς: “Όταν κάποιος είναι “καυτός”, δεν μπορείς να είσαι εγωιστής και να μην του δίνεις την μπάλα. Του βγάζω το καπέλο“.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=raooqfayrIQ]

Το παιχνίδι των μικρών είναι πάντοτε ένα πολύ καλό “πρόγευμα”, μια δυνατή “προθέρμανση” ενόψει των “καυτών” events του διημέρου. Άλλωστε, όταν έχει κανείς την ευκαιρία να θαυμάσει σχεδόν όλα τα μελλοντικά αστέρια να μοιράζονται το ίδιο παρκέ, το αποτέλεσμα δεν γίνεται να σε απογοητεύσει. Συνολικά εκτελέστηκαν 95(!) τρίποντα (37 εύστοχα), με τον Φρανκ Καμίνσκι να “σαρώνει” από πλευράς Αμερικανών, με 9/13 τρίποντα. Ο Καρλ-Άντονι Τάουνς ήταν επίσης εξαιρετικός (24 πόντοι, 11 ριμπάουντ) αλλά το δίδυμο Χιλντ-Μάρεϊ, σε συνδυασμό με τον Κρίσταπς Πορζίνγκις (24 πόντοι, 10 ριμπάουντ) και το παρ’ολίγον τριπλ-νταμπλ του Νίκολα Γιόκιτς (12 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 8 ασίστ), έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της Team World, η οποία διπλασίασε τις νίκες της στο θεσμό (είχε επικρατήσει και το 2015).

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=BYTI0Wb-GII]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…