Κεντρική Basket League Κύμη Κύμη: Η ομάδα πάνω απ’ όλους!

Κύμη: Η ομάδα πάνω απ’ όλους!

bratsiakos1

bratsiakos1

Ζητούμενο για κάθε προπονητή είναι οι καλές επιλογές ξένων. Κι όταν βρίσκει κανείς ξένους, που να εξυπηρετούν το πλάνο του, δύσκολα τους αφήνει. Ο Βασίλης Μπρατσιάκος, στην παρθενική του παρουσία στην Α1, φαίνεται πως δεν καταλαβαίνει από… τακτικισμούς και βάζει πάνω απ’ όλα την πειθαρχία και την εικόνα της ομάδας.

Ο κόουτς της Κύμης αποφάσισε πριν από λίγο καιρό την αποπομπή των Τζόρνταν Μόργκαν και Μουχαμάντ Ελ Αμίν. Ο πρώτος αποχώρησε από την ομάδα μετά το επεισόδιο στο οποίο πρωταγωνίστησε σε γνωστό μαγαζί στο Γκάζι, ενώ ο δεύτερος, παρά το γεγονός πως του δόθηκε αρχικά “συγχωροχάρτι” από τη διοίκηση (ήταν παρών στο περιστατικό με τον Μόργκαν), έφυγε από τους νεοφώτιστους, μιας κι ο Έλληνας τεχνικός έκρινε πως δεν ταιριάζει με τη φιλοσοφία της ομάδας.

Ο Έλληνας τεχνικός δεν ακολούθησε την… ασφαλή οδό, δεν έκλεισε τα μάτια στα παραστρατήματα του παίκτη και τη γενικότερη συμπεριφορά του και προτιμά να αλλάξει δέρμα η ομάδα του, από το να αλλάξει φιλοσοφία, απέναντι σε ζητήματα πειθαρχίας και όχι μόνο.

Ο Βασίλης Μπρατσιάκος, σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τη διοίκηση (τον πρόεδρο Αλέξανδρο Θεοδώρου), αποφάσισαν πως σημαντικότερο ρόλο παίζει η εικόνα της Κύμης εκτός των τεσσάρων γραμμών. Κοινή αντίληψη είναι πως θέλουν την ομάδα “παράδειγμα προς μίμηση” και αψεγάδιαστη προς την τοπική κοινωνία. Θέλουν η Κύμη να είναι μια νέα (φρέσκια) πρόταση και παραστρατήματα όπως αυτό του Μόργκαν, αλλά και του Ελ Αμίν θαμπώνουν την εικόνα.

Στην πορεία οι νεοφώτιστοι έχασαν και τον Όγκο Αντεγκμπόγε, ο οποίος δέχθηκε πρόταση από την ιταλική Φορλί και πίεσε τη διοίκηση της Κύμης να τον αφήσει ελεύθερο. Οι άνθρωποι της Κύμης έβαλαν και πάλι ως προτεραιότητα το καλό της ομάδας κι αποδέσμευσαν τον έμπειρο γκαρντ σε μία δύσκολη περίοδο για το σύνολο του Βασίλη Μπρατσιάκου, καθώς δεν επιθυμούσαν να έχουν στο ρόστερ τους έναν παίκτη που δεν θα έδινε το 100% για την ομάδα.

Παρότι αγωνίστηκε με μείον δύο ξένους κόντρα στην ΑΕΚ στο “Νίκος Γκάλης”, η Κύμη παρουσίασε εξαιρετικό πρόσωπο, κερδίζοντας τις εντυπώσεις (όχι και το παιχνίδι). Ζητούμενο πλέον είναι η επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα, μιας και οι νεοφώτιστοι έχουν υποχωρήσει στη βαθμολογία, όντας λίγο πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Όσον αφορά στα μεταγραφικά, η Κύμη θα αποκτήσει δύο γκαρντ, που θα καλύψουν το κενό των Ελ Αμίν και Αντεγκμπόγε.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Κύμη

Δειτε επισης

Προβλήματα για την ΑΕΚ: Οι παίκτες δεν έκαναν προπονήσεις τις τελευταίες μέρες

Νέα προβλήματα για την ΑΕΚ, καθώς οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν έκαναν ομαδικές προπονήσε…