Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Εθνικό Θέατρο

Εθνικό Θέατρο

giannakis itoudis vatutin vasilakopoulos

giannakis-itoudis-vatutin-vasilakopoulos

Ας ξεκινήσουμε από το κλασικό ανέκδοτο, όπου έτρεχαν ο Αμερικανός πρόεδρος κόντρα στον πρόεδρο της (πάλαι ποτέ) Σοβιετικής Ένωσης. Ο Αμερικανός κέρδισε και την άλλη μέρα έγραψε η USA TodayΠρώτος ο Αμερικανός πρόεδρος, ουραγός ο Σοβιετικός“. Την ίδια μέρα η Правда είχε τίτλο “Ασημένιο μετάλλιο ο Σοβιετικός πρόεδρος, προτελευταίος ο Αμερικανός“.

Είναι ίσως ιδανικό για να περιγράψουμε την οπερέτα που στήθηκε γύρω από το θέμα του Ομοσπονδιακού Προπονητή. Αν, μάλιστα, έβγαζε (για να έρθουμε και σε πιο σύγχρονα, υπαρκτά παραδείγματα) επιχείλιο έρπη ο Γιώργος Βασιλακόπουλος (καλά να είναι ο άνθρωπος, χτύπα ξύλο), θα μιλούσαμε για σκληρή διαπραγμάτευση και ώρες αγωνίας (αλά Τσίπρα).

Το σκηνικό ήταν εξαιρετικό και στόχος δεν ήταν να βρεθεί προπονητής για την “επίσημη αγαπημένη“, αλλά να αλλάξει η ατζέντα, να φύγει από την επικαιρότητα το θέμα του τελικού του Κυπέλλου, η “πατάτα” της Ξάνθης (με τη “μουσουλμανική μειονότητα“), για να αναδειχθεί εκ νέου ο ηγετικός ρόλος του προέδρου της ΕΟΚ.

Οι… πρόθυμοι

Για να στηριχθεί το σκηνικό απαιτούνται πρόθυμοι δημοσιογράφοι, να γράψουν για τον Ιτούδη που “έκλεισε“, να γράψουν για τη “νέα πρόταση” της ΕΟΚ για την τεχνική ηγεσία της “επίσημης αγαπημένης“, να γράψουν για σκληρή διαπραγμάτευση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Παραμύθια της Χαλιμάς. Εμείς από την πρώτη στιγμή γράψαμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούν οι Ρώσοι να συμμετέχει ο προπονητής τους στην Εθνική Ελλάδας (δείτε εδώ).

Δεν έχουμε γυάλινη σφαίρα μπροστά μας, δεν… λέμε τα χαρτιά, είμαστε άνθρωποι που δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, που δεν έχουμε εξάρτηση με την Ομοσπονδία, γι’ αυτό και γράφουμε τα γεγονότα.

Φαγητό ξαναζεσταμένο

Από τις 11/09 είχαμε ενημερώσει ότι έγινε προσπάθεια που έπεσε στο κενό. Τότε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη, για τη γιορτή του ΠΑΟΚ (09/09). Ήταν τέτοια η καούρα του για το τελετουργικό, που έμεινε για ένα ημίχρονο στο “Παλατάκι“. Τον Δημήτρη Ιτούδη ήθελε να βολιδοσκοπήσει, αλλά από τότε πήρε την κρυάδα (δείτε εδώ).

Άρα δεν υπάρχει τίποτα νέο. Κι αν ο Ιτούδης μπορεί να το σκέφτονταν, έπρεπε να συμφωνήσει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Εδώ έχουμε δύο ζητήματα. Από τη μια τη λανθασμένη προσέγγιση, από την άλλη την… οπερέτα.

Στείλτε περιστέρι

Δύο άνθρωποι μπήκαν στο αεροπλάνο και πήγαν στη Μόσχα για να συναντήσουν τον πρωταθλητή Ευρώπης. Αλήθεια, δεν είχαν το τηλέφωνό του; Δεν έχει εγκατασταθεί skype στην ΕΟΚ; Δεν έχουν viber; Στην τελική, ας έστελναν ένα περιστέρι, να του παραδώσει το μήνυμα.

Μα χρειάζεται να πάνε δύο (!) στη Μόσχα για να συζητήσουν μαζί του; Δεν έχει εκπρόσωπο ο Έλληνας κόουτς; Συμβόλαιο θα υπέγραφαν; Ή μήπως δεν γνώριζαν πως το θέμα θα περνούσε από την ΤΣΣΚΑ και τον Αντρέι Βατούτιν;

Λανθασμένοι χειρισμοί

Αν υποθέσουμε ότι η πρόθεση ήταν ειλικρινής, έπρεπε να ακολουθηθεί η αντίθετη διαδρομή. Πρώτα να συνομιλήσουν με τον “ισχυρό άνδρα” της ΤΣΣΚΑ, να ζητήσουν την άδεια του για να προσεγγίσουν τον προπονητή της ομάδας του και μετά να συζητήσουν με τον Ιτούδη.

Είναι γνωστό πως ο Βατούτιν δεν επέτρεψε στον Ιτούδη να πάει στην Εθνική Ρωσίας, θα τον άφηνε να πάει στην Εθνική Ελλάδας; Και μάλιστα του χρόνου, που μπαίνουν και τα “παράθυρα της ΦΙΜΠΑ“, ήτοι οι αγώνες των εθνικών μεσούσης της περιόδου; Θα άφηνε ο Βατούτιν τον προπονητή του να ασχολείται Νοέμβρη μήνα με την Εθνική Ελλάδας, αντί να… τρέχει την ΤΣΣΚΑ;

Μα μήπως δεν είχαν φάει πόρτα, όταν ζήτησαν τον Μεσίνα; Άρα προς τι ο θόρυβος από τους φιλικά προσκείμενους προς την ΕΟΚ δημοσιογράφους; Απλά, για να αλλάξει η ατζέντα, να συζητάμε όλοι για τον Ομοσπονδιακό τεχνικό και να ξεχαστεί η Ξάνθη. Να παρουσιάσουμε ως νικητή τον δικό μας πρόεδρο, όπως στο… ανέκδοτο.

Λύση ανάγκης

Από τον Δημήτρη Ιτούδη στον Δημήτρη Πρίφτη είναι τεράστια η απόσταση (κι ας έχουν το ίδιο μικρό όνομα). Ξένος προπονητής δύσκολα θα έρθει (θα ζητήσει διαβεβαιώσεις, μετά την ιστορία με τον Αντρέα Τρινκιέρι), οπότε καταλήγουμε και πάλι στη λύση ανάγκης, που είναι ο Παναγιώτης Γιαννάκης, τον οποίο ΔΕΝ θέλει ο Βασιλακόπουλος, αλλά θα υποχρεωθεί να καλέσει στην Εθνική και να σταθεί δίπλα του, να χαμογελά στη φωτογραφία.

Πάλι, όμως, θα βρεθούν οι… πρόθυμοι, που λέγαμε πιο πάνω, να αναδείξουν την ηγετική φυσιογνωμία, που έβαλε την Εθνική πάνω από αυτόν. Κάντε λιγάκι υπομονή

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…