Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Εκπληκτικός ο Χαριτόπουλος, σημαντικό ρόλο ο Μαυροκεφαλίδης”

“Εκπληκτικός ο Χαριτόπουλος, σημαντικό ρόλο ο Μαυροκεφαλίδης”

zdovc 1

zdovc

O Γιούρι Ζντοβτς μετά την πρόκριση στους “16” του Basketball Champions League στάθηκε στην χημεία της ομάδας του αλλά και στα όσα θα προσφέρουν οι Μαυροκεφαλίδης και Νιούλεϊ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σλοβένου τεχνικού:

Για την αναμέτρηση: “Δεν ήταν εύκολο ματς. Η Γιουβέντους είναι δυνατή ομάδα. Είχαν το Final-8 στο Κύπελλο Λιθουανίας και ξέραμε ότι δεν θα είχαν τόσο πολύ ενέργεια. Κάναμε και κάποια λάθη, αλλά η ενέργεια που βγάλαμε ήταν καλή. Παίξαμε σωστή άμυνα. Ο Χαριτόπουλος ήταν εκπληκτικός. Μας βοήθησε πολύ. Σκόραρε σε καίρια σημεία και έπαιξε καλές άμυνες. Ήταν ο παίκτης-κλειδί. Να προετοιμαστούμε τώρα για τα επόμενα ματς”.

Για τον Μαυροκεφαλίδη: “Πρέπει να τον δω. Δεν πρόλαβα ακόμα. Σίγουρα θα είναι στο ρόστερ και θα πάρει λεπτά συμμετοχής, αρκεί να δούμε ότι είναι έτοιμος. Δεν είναι εύκολο να μπει στο σύστημα μας. Ο Μαυροκεφαλίδης θα έχει σημαντικό ρόλο. Τον σέβομαι απεριόριστα Ο Μιλόσεβιτς είναι έξω αυτή την περίοδο. Σίγουρα ο Μαυροκεφαλίδης θα έχει μεγάλο ρόλο”.

Για το τι περιμένει από τις μεταγραφές: “Ο Νιούλεϊ είναι ένα μεγάλο κορμί στην περιφέρεια. Ήταν σωστός στην άμυνα και σήμερα. Είναι αθλητικός. Ο Μαυροκεφαλίδης ήταν εδώ και πέρυσι. Μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις στη ρακέτα. Θα μας δώσει περισσότερες επιλογές στην επίθεση. Θα πρέπει να βρούμε την χημεία που χάσαμε λίγο τις τελευταίες εβδομάδες, για να προετοιμαστούμε για τα ματς με τον ΠΑΟΚ και τη Μονακό. Δεν έχουμε πολύ χρόνο, αλλά τι να κάνουμε; Εμπιστεύομαι τους παίκτες μου. Ξέρουν τους κανόνες μας. Πρέπει τώρα να βάλουμε τους δύο νέους παίκτες στα συστήματα μας”.

Για την επερχόμενη αντίπαλο, την Μονακό: “Τους είχα δει με τον Άρη. Είναι καλή ομάδα. Κυριαρχούν σε ένα σκληρό πρωτάθλημα όπως το γαλλικό. Ξέρω τον προπονητή τους. Παίζουν δυνατά, έχουν πολλούς αθλητικούς παίκτες, αλλά δεν τους έχω παρακολουθήσει ακόμα ενδελεχώς”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Χωρίς κόσμο… ξανά η ΑΕΚ

Τιμωρία για την ΑΕΚ, χωρίς κόσμο με το Λαύριο. Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί με το Λαύριο στον τρίτο …