Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Τζέιμς: “Φτιαγμένοι κι έτοιμοι για τον Ολυμπιακό”

Τζέιμς: “Φτιαγμένοι κι έτοιμοι για τον Ολυμπιακό”

mike james

mike-james

Ο Μάικ Τζέιμς “έσωσε” στη χθεσινή αναμέτρηση με την Εφές τον Παναθηναϊκό και πλέον οι “πράσινοι” πάνε με διαφορετικό “αέρα” στο ΣΕΦ, για το παιχνίδι κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Ο Αμερικανός γκαρντ αναφέρθηκε στην ψυχολογία των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ, τον Ρίβερς, ο οποίος είναι είναι -εάν όχι ο κορυφαίος- ένας από τους κορυφαίους παίκτες του “τριφυλλιού”, αλλά και το… πάθημα που έγινε μάθημα από τις 3 σερί ήττες εναντίον των “ερυθρόλευκων”.

Όλα όσα είπε ο Μάικ Τζέιμς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:
Για τη νίκη επί της Εφές Αναντόλου στην παράταση: “Ήταν μια καλή νίκη, στην οποία δείξαμε την ποιότητά μας ως ομάδα. Παίξαμε με καρδιά, δεν σταματήσαμε να παλεύουμε. Σε όλο το παιχνίδι δεν επιτρέψαμε στους αντιπάλους να πιστέψουν ότι δεν είμαστε μαχητές. Πολλές ομάδες όταν δέχονται δύο διαδοχικές ήττες τα παρατούν και χάνουν τον αγωνιστικό προσανατολισμό τους. Προσωπικά είμαι χαρούμενος για την αποφασιστικότητα που είχαμε, αλλά και τη δίψα μας για τη νίκη και την επιστροφή μας στα θετικά αποτελέσματα”.

Για τη δική του συμβολή και συγκεκριμένα για τις 5/5 βολές που μέτρησε στα τελευταία δευτερόλεπτα της κανονικής διάρκειας, για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση: “Ήταν η στιγμή μου. Το ήξερα. Έπρεπε να πάρω αποφάσεις και πήρα τις σωστές. Συγκέντρωση και ψυχραιμία με βοήθησαν να ευστοχήσω και να καλύψω τα προηγούμενα λάθη που έκανα μέσα στο παιχνίδι, στέλνοντάς το στην παράταση, εκεί όπου φέραμε την αναμέτρηση στα μέτρα μας και κερδίσαμε”.

Για τον επόμενο αντίπαλό τους, Ολυμπιακό, στο ΣΕΦ για το Κύπελλο Ελλάδας: “Είμαστε έτοιμοι για τον Ολυμπιακό. Την τελευταία φορά που βρεθήκαμε στην έδρα του είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε και εκτιμώ ότι αυτή τη φορά θα είμαστε ακόμα πιο σοβαροί και θα φύγουμε χαρούμενοι. Το πιστεύω ότι θα χαμογελάσουμε και θα πάρουμε εμείς την πρόκριση. Άλλωστε, θέλουμε πάρα πολύ τον πρώτο τίτλο της χρονιάς”.

Για την ψυχολογία τους κι αν τονώθηκε με τη νίκη τους επί της Εφές Αναντόλου: “Κάθε φορά που κερδίζεις ένα δυνατό παιχνίδι, πριν από κάποιο άλλο, ανεβαίνεις ψυχολογικά, όπως ισχύει και το αντίθετο. Τώρα, εμείς είμαστε ανεβασμένοι από μια μεγάλη επιτυχία. Κάθε νίκη σε ανεβάζει ψυχολογικά κι εμείς είμαστε έτοιμοι να το περάσουμε στο παρκέ. Είμαστε «φτιαγμένοι» ψυχολογικά για ακόμη μία μεγάλη εμφάνιση”.

Για το τι έμαθε ο Παναθηναϊκός από τις τρεις φετινές ήττες του από τον Ολυμπιακό: “Θα επικεντρωθώ στο τελευταίο παιχνίδι. Σίγουρα, θα πρέπει να παλέψουμε περισσότερο. Στο προηγούμενο ματς μάς “χτύπησαν”, αντιδράσαμε και μας “χτύπησαν” ξανά, χωρίς όμως εμείς να έχουμε την απαραίτητη διάρκεια για να ανταποδώσουμε. Θα πρέπει να μη σταματήσουμε να μαχόμαστε, όπως έγινε και σήμερα (χθες, 13/01)”.

Για τη συμμετοχή του Κέι Σι Ρίβερς, που δηλώθηκε και στο «ελληνικό» ρόστερ του Παναθηναϊκού: “Ο Κέι Σι Ρίβερς είναι πολύτιμος. Στον τελευταίο αγώνα με τον Ολυμπιακό, αλλά και με την Εφές απέδειξε ότι είναι ένας εξαιρετικός σουτέρ και παίκτης γενικότερα. Δεν θα τα περιμένουμε, όμως, όλα μόνο από αυτόν. Πλέον, έχουμε βάθος στο ρόστερ και όλοι μπορούν να προσφέρουν”.

Για το μήνυμα-υπόσχεση που θα ήθελε να στείλει στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού: «Να έρχεστε να μας υποστηρίζεται κι εμείς θα συνεχίσουμε να κερδίζουμε μέχρι να φθάσουμε στο στόχο μας».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…