Κεντρική Ελλάδα Αφιέρωμα Όταν ο ΠΑΟΚ “πλήγωσε” τον… μπαμπά Τζεντίλε (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ “πλήγωσε” τον… μπαμπά Τζεντίλε (vids)

aitalospic

aitalospicΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός θα “συγκρουστούν” στο “Παλατάκι” την Κυριακή (08/01, 20.00), στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου της Βasket League (μπορεί το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες να μην έχει την… αίγλη του παρελθόντος, όταν ο “Δικέφαλος” είχε ρόλο πρωταγωνιστή στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά δεν παύει να είναι ένα μεγάλο ματς ανάμεσα σε δύο ιστορικούς συλλόγους, με τον ΠΑΟΚ να έχει δείξει τα… δόντια του απέναντι στον Ολυμπιακό από τον οποίο έχασε στις λεπτομέρειες στο “Παλατάκι”).

Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε είναι στην αποστολή των “πρασίνων” για τον αγώνα με τον “Δικέφαλο”, απέναντι στον οποίο ο πατέρας του Ιταλού παίκτη, ο Νάντο Τζεντίλε έχει μια… δυσάρεστη ανάμνηση. Βλέπετε η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε “πληγώσει” τον τελευταίο την σεζόν 1993-94, στους τελικούς για του Κύπελλου Κόρατς.

Τότε ο “Δικέφαλος” είχε αντιμετωπίσει την Στεφανέλ Τεργέστης της οποίας καλαθοσφαιριστής ήταν ο πατέρας του Αλεσάντρο Τζεντίλε (τον Αλεσάντρο και συνολικά τους “πράσινους”, θα επιδιώξουν να “πληγώσουν” οι “ασπρόμαυροι” στο παιχνίδι της Κυριακής αν και το έργο τους είναι πολύ δύσκολο). Ο ΠΑΟΚ είχε ρίξει στο καναβάτσο τους Ιταλούς και είχε κατακτήσει το τρόπαιο κερδίζοντας στη Θεσσαλονίκη με 75-66 (9/3/94) και εν συνεχεία παίρνοντας το “διπλό” στην Ιταλία με 91-100 (16/3/94).

Ο ΠΑΟΚ λίγο έλειψε να κάνει την “ζημιά” στον Ολυμπιακό στο ντέρμπι που έγινε στο “Παλατάκι” ενώ ο Παναθηναϊκός θα “ψάξει” την επιστροφή στις νίκες μετά την ήττα από τους “ερυθρόλευκους” στην Euroleague. Αμέτρητες στοιχηματικές επιλογές και οι υψηλότερες αποδόσεις στην 2winbet.gr! Εσείς τι θα ποντάρετε;

Όσο για την απόδοση του Νάντο Τζεντίλε σε εκείνα τα δύο ματς; Στο παιχνίδι που έγινε στο Παλέ είχε επτά πόντους με 2/2 βολές, 1/2 δίποντα και 1/9 τρίποντα. Στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία, ο πατέρας του Αλεσάντρο Τζεντίλε πέτυχε 23 πόντους με 7/7 βολές, 5/7 δίποντα και 2/8 τρίποντα αποτελώντας τον δεύτερο σκόρερ της Στεφανέλ πίσω από τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα που είχε 24 πόντους (για τον ΠΑΟΚ στο 91-100, είχε ξεχωρίσει ο Μπάνε Πρέλεβιτς με 30 πόντους).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Αφιέρωμα

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…