Κεντρική Basket League Άρης Όταν ο Άρης έγραφε ιστορία στην Τουρκία… (vids)

Όταν ο Άρης έγραφε ιστορία στην Τουρκία… (vids)

aris tourkia 1

aris-tourkiaΤο πρώτο ματς (3/1) του νέου έτους για τον Άρη είναι αυτό με την Μπάνβιτ και με αφορμή το συγκεκριμένο παιχνίδι που θα γίνει στην Τουρκία, ας θυμηθούμε μια τεράστια επιτυχία των “κιτρίνων” στην συγκεκριμένη χώρα. Ηταν η σεζόν 1996-97 όταν οι “κίτρινοι” κατέκτησαν το Κύπελλο Κόρατς “ρίχνοντας” στο καναβάτσο την Τόφας.

Στον πρώτο τελικό που έγινε στο Παλέ, η ομάδα της Θεσσαλονίκης ηττήθηκε εντός έδρας με 66-77. Κάπως έτσι ο Άρης θα έπρεπε να καλύψει την διαφορά των 11 πόντων που είχε χάσει στη Θεσσαλονίκη ώστε να πάρει το τρόπαιο. Και το πέτυχε παρά το ότι πολλοί θεωρούσαν πως οι “κίτρινοι” δεν θα μπορούσαν να κάνουν μια τέτοια μεγάλη ανατροπή.

Tο κλίμα στην Τουρκία ήταν… πολύ δύσκολο για τους παίκτες του Άρη, όμως η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατάφερε να πάρει ένα μεγάλο “διπλό” κερδίζοντας την Τόφας στην Προύσα με διαφορά 18 πόντων (70-88)! Ετσι ο Άρης κατέκτησε μέσα στην Τουρκία το τρόπαιο (στις 3/4/97), με τους Ορτίθ (9/11 βολές, 8/10 δίποντα, 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ) και Μπόνι (2/2 βολές, 6/9 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 2 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο) να ξεχωρίζουν από πλευράς “κιτρίνων” με 25 και 20 πόντους αντίστοιχα.

Επίσης ο Λιαδέλης πέτυχε 15 πόντους, ο Σταυρακόπουλος 5, ο Σιούτης 12, ο Αγγελίδης 6 και ο Σάκλεφορντ 5 (προπονητής ήταν ο Σούμποτιτς). Δείτε παρακάτω videos με τα δύο παιχνίδια του Άρη απέναντι στην Τόφας…

Το eBasket βρέθηκε στο… υπέροχο Μουσείο του Άρη! Θυμηθείτε εδώ το σχετικό θέμα

Ο Άρης έχει φορτσάρει και έχει 7Χ7 σε Ελλάδα και Ευρώπη! Επόμενο ματς για την ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης αυτό με την Μπάνβιτ στην Τουρκία. Ποντάρετε τα παιχνίδια των “κιτρίνων” μόνο στην 2winbet.gr στην οποία υπάρχουν αμέτρητες στοιχηματικές επιλογές και οι καλύτερες αποδόσεις της αγοράς!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…