Κεντρική Ελλάδα “Ο Πανελλήνιος να περάσει στους αθλητές του”

“Ο Πανελλήνιος να περάσει στους αθλητές του”

panellinios synentefxi typou 01

panellinios-synentefxi-typou-01

Οι παλιοί αθλητές του Πανελληνίου Γ.Σ. εξέφρασαν, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις, την ανάγκη αλλαγής του τωρινού διοικητικού status ώστε να αναλάβουν εκείνοι τις τύχες του “Συλλόγου των Ολυμπιονικών” με σκοπό να τον οδηγήσουν εκ νέου στον δρόμο της δόξας.

“Τα άτομα που προτίθενται να εμπλακούν είναι από όλα τα αθλήματα και είναι επί της ουσίας μία κίνηση που ξεκίνησε εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα”, δήλωσε ο Αλέξης Αλεξόπουλος και πρόσθεσε πως πρόκειται για τους: Βασίλη Γκούμα, Βασίλη Γκιούσμας, Τάκη Ηλιακόπουλο, Στέφανο Ποφάντη, Αλέξη Αλεξόπουλο, Ιάκωβος Ταταράκη, Κώστα Ανδριανόπουλο, Χάρη Παπαϊωάννου, Νίκο Μελίτση, Νίκο Γεωργούση, Γιώργο Λημνιάτη, Νικολέτα Μπελεχρή, Νατάσα Μπαρδοπούλου.

“Δεν σταματήσαμε ποτέ να ενδιαφερόμαστε για τον σύλλογο. Ξεκινήσαμε μία προσπάθεια να αναλάβουν παλαιοί αθλητές, οι οποίοι μέχρι σήμερα, ενάμιση μήνα μετά, προσπαθούμε να καταλάβουμε τι γίνεται γιατί αυτή η κατάσταση μας ξενίζει. Ζητήσαμε να ενημερωθούμε από την προηγούμενη διοίκηση και γιατί όχι να συνεργαστούμε, μέχρι που μάθαμε ότι βοηθούν μόλις τρεις-τέσσερις” σημείωσε με νόημα ο κ. Αλέξης Αλεξόπουλος.

Σχετικά με τη δική τους πρόταση για τον Πανελλήνιο, ο κ. Αλέξης Αλεξόπουλος ανέφερε: “Έτσι, ζητήσαμε να συνεργαστούμε. Δεν ήταν αρνητικοί ως προς τη συγκεκριμένη πρόταση, αλλά ούτε και θετικοί. Κάναμε, λοιπόν, τη δική μας πρόταση, αναπτύξαμε το όραμά μας αλλά και στην πράξη, και η απάντησή τύπους ήταν η προκήρυξη εκλογών. Έγιναν οι εκλογές στις 21 Ιουλίου 2016.

Αποδείχθηκε ότι τα αποτελέσματα ήταν καθαρά οι δικές τους επιλογές, εν τέλει αποδεχθήκαμε τις εκλογές και πιστέψαμε πως θα υπάρξει ένα καλύτερο αύριο, ούτως ώστε να λυθούν τα προβλήματα. Τέσσερις μήνες αργότερα, όμως, υπήρξε μία παραίτηση και έπρεπε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Καταθέσαμε μία αυτόνομη πρόταση, διεκδικώντας να έχουμε εμείς τη διοίκηση του συλλόγου και πρέπει να τονίσω ότι ζητάμε κάτι τέτοιο προκειμένου να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα για να ξεκινήσουμε να βάζουμε τον σύλλογο σε μία υγιή βάση, όχι μόνο οικονομικά.

Ένας σύλλογος σαν τον Πανελλήνιο ιδρύθηκε για να γίνουν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες και ένας σύλλογος σαν τον Πανελλήνιο δεν γίνεται να μικραίνει αλλά να μεγαλώνει. Θέλουμε η ομάδα να συνεχίσει να είναι ο φάρος του αθλητισμού, να καταφέρει ο σύλλογος να φτάσει σε ένα καλύτερο σημείο όσον αφορά την επόμενη μέρα της ομάδας”.

panellinios-synentefxi-typou-02

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Γκούμας σημείωσε: “Θα κάνουμε ένσταση και θα φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε, όσο έχουμε περιθώρια θα προχωράμε, αλλιώς θα κάνουμε την κριτική μας στην επόμενη διοίκηση και θα τους τεστάρουμε καθημερινά για την πρόοδο του συλλόγου.

Σχετικά με τα χρέη του συλλόγου υποστήριξε: “Σαν διοίκηση δεν αναλαμβάνουμε τα παλιά χρέη. Θα γίνει διαχείριση των χρεών, πολλές φορές είναι και λίγο μύθοι, θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να λυθούν. Άποψη για το νούμερο των χρεών δεν έχουμε. Έχουμε κάνει πρόταση να πάρουμε στα χέρια μας τα αναλυτικά στοιχεία των χρεών, όμως δεν μας έχουν γνωστοποιηθεί”.

Ο Στέφανος Ποφάντης τόνισε: “Πριν από δύο χρόνια κλήθηκα να βοηθήσω τον σύλλογο από τη θέση του γενικού αρχηγού, προσπάθησα να βοηθήσω αλλά είδα “τοίχο” στα οικονομικά, τα οποία ωστόσο ρυθμίστηκαν και απορυθμίστηκαν μόλις παραιτήθηκα λόγω της άσχημης κατάστασης που επικρατούσε. Στο οικονομικό κομμάτι δεν μπορεί κανείς να δει και να γνωρίζει τίποτα. Υπάρχουν στην άλλη πλευρά, δύο πρώην αθλητές του συλλόγου, μπήκαν στο σύλλογο σαν άλλοθι, αλλά εμείς εδώ δεν είμαστε εδώ για να διαιρέσουμε αθλητές”.

Ο Δημήτρης Ατσάρος αναφέρθηκε στην κατάσταση των εγκαταστάσεων αλλά και στο μέλλον του συλλόγου: “Το μπάσκετ -για παράδειγμα- δεν πάει πιο κάτω, δεν υπάρχουν καν μπασκέτες στο κύριο γήπεδο! Ένας σύλλογος σαν τον Πανελλήνιο δεν νοείται να βρίσκεται στη Δ’ ΕΣΚΑ. Από την Α’ κατηγορία σε τρία χρόνια στην Α’ ΕΣΚΑ, όταν στις ακαδημίες υπάρχουν 400 παιδιά.

Ο κ. Γκούμας, στο τέλος, συμπλήρωσε: “Τόσο οι υπάλληλοι όσο και οι προπονητές είναι απλήρωτοι. Είναι αδιανόητο να παίρνουν αποφάσεις περί αναστολής τμημάτων, με το σκεπτικό ότι δεν αποφέρουν λεφτά στον σύλλογο.

Υπάρχει μία απόφαση του Δ.Σ. περί αναστολής της άρσης βαρών από την προηγούμενη διοίκηση κι ύστερα από 15 μέρες πήρε το πρωτάθλημα Ελλάδος. Δεν υπάρχει πρώτο βήμα, αλλά σκέψεις για πολλά παράλληλα που πρέπει να γίνουν όπως το να μάθουμε την οικονομική κατάσταση και να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης. Μπορούμε να βγάλουμε πρωταθλητές Ευρώπης όταν έχουμε 400 παιδιά στις ακαδημίες. Αρκεί η όποια διοίκηση του Πανελληνίου να παρέχει βοήθειες. Θα βρούμε ανθρώπους να είναι υπεύθυνοι για το κάθε τμήμα ξεχωριστά”.

Φωτογραφίες: Αργύρης Δεκαβάλλας, Δημήτρης Σταθόπουλος (eBasket.gr)

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Ελλάδα

Δειτε επισης

Ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωση κάνει λόγο για «καταδρομική επιχείρηση» Την ελπίδα πως όσ…