Κεντρική Διεθνή Ο αναγεννημένος Όγκιεν Κούζμιτς

Ο αναγεννημένος Όγκιεν Κούζμιτς

kuzmic

kuzmicΤο περασμένο Απρίλιο, μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού Superfoods από την Μπασκόνια για τα play-off της Ευρωλίγκα, ο Όγκιεν Κούζμιτς αποχώρησε από το “τριφύλλι”. Ο Σέρβος σέντερ ήταν επιλογή του Σάσα Τζόρτζεβιτς, ωστόσο αποχώρησε μαζί με τον συμπατριώτη του τεχνικό, πριν ολοκληρωθεί η σεζόν.

Ο 26χρονος άσσος, τη σεζόν 2014-2015 ήταν στο ρόστερ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριος, οι οποίοι κατέκτησαν το πρωτάθλημα του ΝΒΑ και στη συνέχεια μετακόμισε στη χώρα μας. Ο Κούζμτις ήρθε στην Ελλάδα, έχοντας “δαχτυλίδι” στις αποσκευές του, ωστόσο δεν ταίριαξε πότε στη φιλοσοφία των “πρασίνων”.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι αυτοί που εξέφραζαν τα παράπονά τους, λόγω του περιορισμένου χρόνου που είχε ο Γιώργος Παπαγιάννης, αφού ο Κούζμιτς έπαιζε αρκετά λεπτά.

Το καλοκαίρι του 2016, ο Σέρβος γύρισε στην πατρίδα του, υπογράφοντας στον Ερυθρό Αστέρα. Με τη φανέλα των “ερυθρόλευκων”, ο Κούζμιτς πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις, δείχνοντας ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο.

Ο πρώτος γύρος της Ευρωλίγκα ολοκληρώθηκε και ο Κούζμιτς είναι ο πρώτος ριμπάουντερ της διοργάνωσης, με 8,13 σε 15 παιχνίδια. Σκοράρει 9,6 πόντους ανά παιχνίδι, ενώ μοιράζει 1,1 ασίστ και πραγματοποιεί ισάριθμα κλεψίματα.

Τη φετινή σεζόν έχει κάνει double-double σε 4 παιχνίδια, με το τελευταίο κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας να είναι τα αποκορύφωμα. Ο Ερυθρός Αστέρας νίκησε τους πρωταθλητές Ευρώπης, με τον Κούζμιτς να μετράει 16 πόντους, 10 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και ισάριθμα κοψίματα, πραγματοποιώντας τρομερή εμφάνιση.

Ο διεθνής Σέρβος σέντερ έφυγε από τον Παναθηναϊκό κι αναγεννήθηκε. Αποτελεί έναν από τους καλύτερους σέντερ της Ευρωλίγκα κι ένα από τα βασικά γρανάζια της ομάδας του Ντέγιαν Ράντονιτς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…