Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ “Δεν θα αδικηθεί ο Άρης”

“Δεν θα αδικηθεί ο Άρης”

tsagronis3

Δηλώσεις σχετικά με τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα σε Άρη και Παναθηναϊκό έκανε ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ο οποίος τόνισε πως δεν πρόκειται να αδικηθεί η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη όσον αφορά τα “εισιτήρια” των δύο ομάδων.

Όλα όσα είπε στο “Libero FM 107.4”.
Για το ζευγάρι του τελικού: “Είναι θετικό το γεγονός ότι στο ζευγάρι του τελικού υπάρχει ομάδα της Θεσσαλονίκης. Πρέπει να σπάει κάποια στιγμή το δίπολο της Αθήνας. Θέλουμε να δυναμώνουν όλες οι ομάδες ώστε να υπάρχει ανταγωνισμός. Να υπάρχουν περισσότεροι από 2 πρωταγωνιστές (ΟλυμπιακόΠαναθηναϊκό) για τις πρώτες θέσεις. Βλέπετε ότι πλέον οι δύο των Αθηνών διασταυρώνονται στους ημιτελικούς.

Για να μην υπάρχει θέμα με τα “μπαλάκια” βάζουμε τους ίδιους τους παράγοντες να κάνουν την κλήρωση. Έτσι αποφεύγουμε πιθανά παράπονα περί “ζεστών” και “κρύων”. Πιστεύω πως και φέτος κέρδισαν οι καλύτεροι και οι τυχερότεροι, καθώς όπως γνωρίζετε είναι σημαντικός και ο παράγοντας τύχη στον αθλητισμό, και βρέθηκαν δίκαια στον τελικό”.

Για το γήπεδο όπου θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος: “Ακόμη δεν είναι γνωστό το μέρος. Εντός των ημερών θα γίνει ένα διοικητικό συμβούλιο για να αποφασιστεί το που θα γίνει ο τελικός. Το θέμα του γηπέδου δεν έχει μπει στην προκήρυξη, αν είχε γίνει κάτι τέτοιο, σήμερα θα γνωρίζαμε ήδη, ανεξάρτητα από το ζευγάρι των φιναλίστ, που θα διεξάγονταν ο τελικός. Αυτό είναι ένα ζήτημα.

Από την άλλη ας μην ξεχνάμε πως ζούμε στην Ελλάδα και υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα που τα γνωρίζουμε όλοι αρκετά καλά. Πρέπει λοιπόν να υπάρξει συνεργασία και με την αστυνομία, ώστε να διευκρινιστεί το θέμα της ασφάλειας του αγώνα και της ασφάλειας των φιλάθλων και των παικτών. Το θέμα επομένως αφορά και την αστυνομία, καθώς πρέπει να συμμετέχει της συζήτησης, για την καλύτερη ασφάλεια της διεξαγωγής του τελικού.

Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να προκαταβάλω το διοικητικό συμβούλιο. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ακολουθείται αυτό το μοντέλο, και βρισκόμαστε εμείς σε αυτή την δύσκολη θέση ώστε να αποφασίσουμε την έδρα μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα. Αν είχε αποφασιστεί ήδη πριν προκύψουν οι φιναλίστ δεν θα υπήρχε παράπονο από καμία ομάδα”.

Για το αν θα προτιμηθεί κάποιο ουδέτερο γήπεδο: “Σίγουρα αυτό είναι δεδομένο.  Θα πρέπει να βρεθεί μία χρυσή τομή, πάντοτε με την συνεργασία της αστυνομίας η οποία θα αναλάβει την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Εύχομαι να μην επιστρέψουμε ποτέ στις εποχές “ελληνικού”. 700 άτομα από την μία και 700 από την άλλη μεριά, έτοιμοι με το παραμικρό για έκρηξη. Τι παράδειγμα δείχνουμε προς τα έξω, όταν το μισό γήπεδο είναι κενό με ένα πανό να καλύπτει τις θέσεις;”.

Για την περίπτωση διεξαγωγής του τελικού στο Ηράκλειο: “Όλα εξετάζονται, δεν υπάρχει κάτι που να μην εξετάζεται. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο και το πιο ασφαλές.  Για παράδειγμα μία εξίσου καλή λύση είναι το γήπεδο της Κοζάνης, καθώς μπορείς να διαχωρίσεις τους φιλάθλους. Όμως όπως ξέρετε η πρόσβαση στην Κοζάνη από την Αθήνα είναι δύσκολη, οπότε μπορεί να υπάρξουν αντιδράσεις και από την άλλη πλευρά σε περίπτωση ορισμού του παιχνιδιού εκεί”.

Για την αντίδραση του Άρη: “Ο Άρης δεν πρέπει να ανησυχεί, ο αριθμός των εισιτηρίων θα καθοριστεί από την αστυνομία, κανείς δεν θα αδικηθεί.  Σήμερα έχουμε κάποιες επαφές με τους ανθρώπους του Άρη, τώρα μιλάμε με έναν εκπρόσωπο του Άρη, εμείς όμως θα αποφασίσουμε για το θέμα μέσω του διοικητικού συμβουλίου. Το γήπεδο του Ηρακλείου όμως μπορεί να χωριστεί στα 4 χωρίς καμία επαφή μεταξύ τους.

Για το άσχημο παρελθόν δεν φταίει κανένας. Ξαναλέω ότι για τα εισιτήρια αποφασίζει η αστυνομία. Είναι σημαντική η ασφάλεια. Ας μην δημιουργούμε εντυπώσεις περί 100 (μόλις) εισιτηρίων του Άρη στον τελικό του 2014. Δεν ήταν 100 Αρειανοί μόνο.

Και αν θυμάστε επεισόδια στο παιχνίδι δεν έγιναν. Ξέρετε ότι στις τοπικές κοινωνίες υπάρχουν πολλών ειδών φίλαθλοι. Γιατί συμβαίνει αυτό; Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει. Αυτό δεν μπορούμε να το υπολογίσουμε. Τα εισιτήρια όμως θα δοθούν σωστά.

Τώρα αν θέλετε να θυμηθώ τι συνέβη στο Λίντο, εμένα δεν με ενδιαφέρει το τι έγινε στο παιχνίδι, εμένα με ενδιαφέρει η συμπεριφορά των φιλάθλων. Και οι δύο μεριές είχαν γυμνούς από την μέση και πάνω, με γυρισμένες πλάτες και να βρίζουν. Καταλαβαίνω την θέση του Άρη, και εγώ ζω στην περιφέρεια. Ξέρω πως λέμε ότι φταίει το κέντρο και γενικά επικρατεί αυτή η προκατάληψη”.

Για την περίπτωση διεξαγωγής του παιχνιδιού στο Αλεξάνδρειο ή στο Παλατάκι: “Εσείς μπορείτε να διασφαλίσετε το αν έρθουν οπαδοί του Παναθηναϊκού  στην Θεσσαλονίκη ότι δεν θα γίνει το παραμικρό; Ξαναλέω όμως πως δεν είναι θέμα που θα το αποφασίσει η διοικούσα επιτροπή. Πρέπει να υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη της αστυνομίας”.

Για την προσωπική του άποψη και το που πιστεύει ο ίδιος πως πρέπει να διεξαχθεί ο τελικός: “Με φέρνετε σε δύσκολη θέση, καθώς δεν μπορώ να προκαταβάλω καταστάσεις. Το μόνο που θέλω είναι να παρακαλέσω να πέσουν οι τόνοι, ώστε να μην πάμε σε εκρηκτικό κλίμα πριν τον αγώνα.

Έχω και τον κύριο Σφυρή εδώ και έχω διακόψει μία σημαντική κουβέντα, την οποία θα μου επιτρέψετε να συνεχίσω, ώστε να βρεθεί μία άκρη.

Να τονίσω όμως ότι κανείς δεν είπε ότι το παιχνίδι θα διεξαχθεί στην Νότια Ελλάδα. Δεν υπάρχει τίποτε επίσημο. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει τίποτε αποφασισμένο. Πρέπει να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο. Σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο, όπου υπάρχει ειδική επιτροπή κυπέλλου, στο μπάσκετ υπάρχει μόνο ειδική επιτροπή πρωταθλήματος. Προσωπική μου άποψη το τονίζω είναι πως πρέπει να καθορίζεται η έδρα εξ αρχής”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Τσαχτσίρας, το “αστεράκι” της Εθνικής Παμπαίδων…

Γεννημένος το 2006, με ύψος 2.04, ο Φίλιππος Τσαχτσίρας θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα τα…