Κεντρική Basket League ΑΕΚ Champions League: Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής!

Champions League: Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής!

aek champions league omadiki

aek-champions-league-omadiki

psarakisΜία αγωνιστική πριν το τέλος της πρώτης φάσης του Champions League και το ενδιαφέρον βρίσκεται στη μάχη της 2ης και της 5ης θέσης στους ομίλους. Θυμίζουμε ότι οι τρεις (3) καλύτερες 2ες ομάδες στη βαθμολογία των 5 ομίλων παίρνουν (μαζί με τις πρώτες των πέντε ομίλων) κατευθείαν το εισιτήριο για τη Β Φάση των πλέι-οφ.

Η ΑΕΚ με τη νίκη της χθες στο Βελιγράδι σκαρφάλωσε στη 2η θέση όντας καλύτερη στην τριπλή (και σε κάθε) ισοβαθμία με Παρτιζάν και Λούντβιχσμπουργκ. Ετσι, αν νικήσει (το πιθανότερο για να μην πούμε σίγουρο) τη Ζιέλονα Γκόρα στο “Νίκος Γκάλης” τότε θα παραμείνει στη 2η θέση. Είναι όμως στις τρεις καλύτερες 2ες ομάδες;

Αυτή τη στιγμή όχι λόγω ρεκόρ νικών. Με ρεκόρ 8-5 είναι 4η καλύτερη ομάδα. Η Μπάνβιτ από τον 1ο Όμιλο θα είναι σχεδόν σίγουρα 2η με ρεκόρ ήδη 10-3 (το οποίο δεν φτάνει η ΑΕΚ) ενώ πιο πάνω από την Ένωση είναι Αβελίνο και Όλντενμπουργκ με ρεκόρ 9-4. Η ΑΕΚ έχει μεν πολύ καλύτερο συντελεστή πόντων αλλά είναι πίσω μία νίκη. Για να φτάσει και ξεπεράσει κάποια από τις δύο θα πρέπει να χάσει. Όμως αμφότερες παίζουν εντός έδρας. Η Αβελίνο με τη λιθουανική Γιουβέντους Ουτένα και η Όλντενμπουργκ με την αδιάφορη ιταλική Βαρέζε. Μοναδική ελπίδα για την ΑΕΚ είναι να χάσει η Αβελίνο από την Γιουβέντους (που κυνηγάει τη νίκη για να “κλέψει” τη 2η θέση όντας ένα βαθμό πίσω από την ιταλική ομάδα στον όμιλο) αλλά είναι δύσκολο.

Ιδού και βαθμολογία των 2ων αυτή τη στιγμή

Μπάνβιτ 10-3 +96
Αβελίνο 9-4 +69
Όλντενμπουργκ 9-4 +62
ΑΕΚ 8-5 +108
Καρσίγιακα 8-5 +73

Όσο για τη μάχη της 5ης θέσης ο ΠΑΟΚ είναι μεν αυτή τη στιγμή σε θέση πρόκρισης. Θυμίζουμε ότι στα πλέι-οφ προκρίνονται οι τέσσερις καλύτεροι 5οι των πέντε ομίλων και ο ΠΑΟΚ μετά την ήττα του από την Όλντενμπουργκ με ρεκόρ 6-7 και +11 στον συντελεστή πόντων υπερέχει. Την τελευταία αγωνιστική θα παίξει στη Λετονία με τη Βέντσπιλς που έχει μία νίκη παραπάνω. Αν ο ΠΑΟΚ νικήσει τη Βέντσπιλς την ξεπερνάει (είχε νικήσει και στη Θεσσαλονίκη), παίρνει την 4η θέση και “καθαρίζει” ενώ θα προκριθεί σίγουρα μαζί του και η ομάδα από τη Λετονία αφού με ρεκόρ 7-6 δεν μένει εκτός πλέι-οφ στην βαθμολογία των 5ων.

Για να μείνει εκτός ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να χάσει με μεγάλη διαφορά και παράλληλα να νικήσουν Φρανκφούρτη (τη Ναχαρίγια εντός), Σάσαρι (την Παρτιζάν εντός) και Οστάνδη (την Τσιμπόνα εκτός) με την τελευταία όμως να χρειάζεται και καλή διαφορά πόντων. Αν για παράδειγμα συμβούν τα παραπάνω και ο ΠΑΟΚ χάσει με 6 πόντους διαφορά από τη Βέντσπιλς η Οστάνδη θα χρειάζεται νίκη με 7, αν ο ΠΑΟΚ χάσει με 7, η Οστάνδη θα θέλει νίκη με 6 κ.ο.κ.

Ιδού και η βαθμολογία των 5ων αυτή τη στιγμή

Σάρατοβ 6-7 +39
ΠΑΟΚ 6-7 +11
Φρανκφούρτη 6-7 -22
Σάσαρι 6-7 -23
Οστάνδη 5-8 -2
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Ψαράκης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…