Κεντρική Basket League Κύμη Το κοινωνικό πρόσωπο της Κύμης

Το κοινωνικό πρόσωπο της Κύμης

kimi-pagkosmia-imera-atomon-me-anapiria

Η ομάδα της Κύμης έδειξε έμπρακτα για μια ακόμη φορά το κοινωνικό της πρόσωπο. Αντιπροσωπεία του συλλόγου βρέθηκε στο “Θ. Χαλκιάς-Αναστασιάδης, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα εν όψει της παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά:

“Ως γνωστόν αυτό το Σάββατο (3/12) η ομάδα μας, ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης SEAJETS, έχει τον πολύ δύσκολο εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟΚ για την αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League. Την ίδια ημερομηνία όμως, στις 3 Δεκεμβρίου δηλαδή, τιμάται κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η οποία θεσπίστηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.

Η Ημέρα αυτή είναι μια ευκαιρία για να εστιάσουμε όλοι την προσοχή μας στα θέματα των ατόμων με αναπηρία, να κατανοήσουμε τις ανάγκες και τα δικαιώματά τους και να αντιληφθούμε ότι πρέπει να υπάρξει κινητοποίηση για να έχουν πραγματικά ίσες ευκαιρίες για προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική εξέλιξη.

Οι υπεύθυνοι λοιπόν της ΚΑΕ Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης SEAJETS ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα των δασκάλων δύο σχολείων της περιοχής, του ΕΕΕΕΚ Ν. Εύβοιας (Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ν. Εύβοιας) και του 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας, για να τιμήσουν μαζί σήμερα (01/12), δύο ημέρες πριν την καθιερωμένη ημερομηνία, την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Για αυτόν τον λόγο αντιπροσωπία παικτών της ομάδας, αποτελούμενη από τους Σταύρο Τουτζιαράκη, Βαγγέλη Τζόλο και Μάρτιν Πάλμπλαντ, βρέθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο “Θ. Χαλκιάς-Αναστασιάδης” στη Χαλκίδα και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα παιδιά των σχολείων αυτών και να παίξει μαζί τους μπάσκετ. Επιπλέον, οι παίκτες της ομάδας μας κάλεσαν τους μαθητές να παρακολουθήσουν από κοντά τον αγώνα του Σαββάτου (3/12) με τον ΠΑΟΚ.

Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να βλέπουμε τη χαρά των παιδιών κάθε φορά που έρχονται σε επαφή με μέλη της ομάδας μας και για αυτό οφείλουμε να συνεχίσουμε να επισκεπτόμαστε σε κάθε ευκαιρία τα σχολεία της περιοχής.

Άλλωστε, θεωρούμε ότι ο αθλητισμός αποτελεί βασική ανάγκη, δικαίωμα και μέσο κοινωνικοποίησης των της Νεολαίας, και πρέπει να συμβάλλουμε ώστε να υπάρχει διαπαιδαγώγηση μέσω του Αθλητικού Ιδεώδους και των αρχών που αυτό πρεσβεύει”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Κύμη

Δειτε επισης

Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης!

H Κύμη εξέδωσε ανακοίνωση, ενημερώνοντας τον κόσμο για τους λόγους που αποχωρεί από τη Bas…