Κεντρική Ασίστ Basketbase Ο Σάκοτα σε ένα ξεχωριστό “κλαμπ” παικτών της ΑΕΚ

Ο Σάκοτα σε ένα ξεχωριστό “κλαμπ” παικτών της ΑΕΚ

dusan sakota

dusan-sakota

Διανύοντας την τρίτη σεζόν του στην ΑΕΚ ο Ντούσαν Σάκοτα συνεχίζει να “σκαρφαλώνει” σε αρκετές στατιστικές κατηγορίες της ιστορίας της “ένωσης”. Στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου με τη Δόξα Λευκάδας μάλιστα έκανε κάτι που μόνο πέντε παίκτες στο παρελθόν –στα χρόνια της Basket League δηλαδή από το 1992 μέχρι σήμερα- έχουν κάνει με τη φανέλα της ομάδας.

Ο διεθνής φόργουορντ είχε 4/8 τρίποντα και με αυτά έγινε ο 6ος παίκτης της ΑΕΚ που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό σουτ πίσω από τη γραμμή του τριπόντου. Μετράει πλέον 102, εννιά λιγότερα από τον 5ο της σχετικής λίστας Νίκο Ζήση (111). Πιο μπροστά βρίσκονται Μιχάλης Κακιούζης (127), Μάκης Νικολαίδης (191), Δημήτρης Ποδαράς (252) και στην κορυφή βέβαια ο Νίκος Χατζής με 471 εύστοχα τρίποντα.

Ακόμη ο Σάκοτα κέρδισε δύο θέσεις στη λίστα των κορυφαίων πασέρ στην ιστορία της ΑΕΚ. Είχε δύο ασίστ κόντρα στη Δόξα με τις οποίες έφτασε τις 110. Βρίσκεται πλέον στη 14η θέση έχοντας ξεπεράσει κατά σειρά τον Τζέι Αρ Χόλντεν (108) και τον Νώντα Παπαντωνίου (109).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Ναν: «Yπήρξαν κάποια αμφισβητούμενα σφυρίγματα»

Στα αμφισβητούμενα σφυρίγματα στάθηκε ο Κέντρικ Ναν. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Μακάμπ…