Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Ο Κόνιαρης “ωριμάζει” και γίνεται… πολύτιμος

Ο Κόνιαρης “ωριμάζει” και γίνεται… πολύτιμος

koniaris

koniaris

dragolias-nikosΌταν το καλοκαίρι η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωνε την απόκτηση του Αντώνη Κόνιαρη, πολλοί θεωρούσαν πως λόγω της ηλικίας του (19 ετών) ο νεαρός απλώς θα έδινε κάποιες “βοήθειες” στους “κοντούς” του “Δικεφάλου” κατά την διάρκεια των αγώνων. Διαψεύστηκαν… Ο Σούλης Μαρκόπουλος εμπιστεύεται ιδιαίτερα τον Κόνιαρη και καλύτερη απόδειξη γι’ αυτό από το γεγονός πως τον τελευταίο καιρό τον ξεκινά -συνεχώς- στην αρχική πεντάδα, μάλλον δεν υπάρχει. Ο κόουτς του ΠΑΟΚ γνωρίζει καλά τον νεαρό αφού πριν ο τελευταίος μετακομίσει στον Παναθηναϊκό, αγωνιζόταν στον “Δικέφαλο”. Ως εκ τούτου ο Μαρκόπουλος ξέρει άριστα τις δυνατότητες του Κόνιαρη.

Ο νεαρός είναι γεγονός πως οργανωτικά πολλές φορές φαίνεται να “ηρεμεί” (καλύτερα από άλλους συμπαίκτες του) το παιχνίδι των “ασπρόμαυρων” ενώ σε αντίθεση με άλλους “κοντούς” του ΠΑΟΚ, αποφεύγει τις… περιττές ενέργειες εκτελεστικά. Και όχι μόνο αυτό… Βοηθά -και- αμυντικά και δείχνει μεγάλη διάθεση στο συγκεκριμένο κομμάτι (το αμυντικό), στο οποίο πάντα δίνει μεγάλη σημασία ο Μαρκόπουλος. Για τον Κόνιαρη εκφράζονται με πολύ καλά λόγια και οι άνθρωποι του “Δικεφάλου”, εκτός τεχνικού τιμ δηλαδή, αφού ο νεαρός ολοένα και περισσότερο ανεβάζει στροφές.

paok-omadiki

Βοηθά και στο εκτελεστικό κομμάτι στα τελευταία ματς…

Στα τρία από τα πέντε τελευταία ματς του ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη και συγκεκριμένα αυτά απέναντι στην Νεπτούνας, τα Τρίκαλα και την Βέντσπιλς, πέτυχε 9 πόντους (κόντρα στην Νεπτούνας), επτά πόντους (κόντρα στα Τρίκαλα) και οχτώ πόντους (κόντρα στην Βέντσπιλς). Καθόλου άσχημα για έναν παίκτη που είναι μόλις 19 ετών… Και μάλιστα να σημειωθεί πως πριν την έναρξη του αγώνα με την Βέντσπιλς, αντιμετώπισε πρόβλημα στην πλάτη και η ενημέρωση από πλευράς ΚΑΕ μετά το τέλος του ματς ήταν ότι ο Κόνιαρης ταλαιπωρείται από μυικό σπασμό στην πλάτη.

Ωστόσο ο νεαρός ήταν θετικός στο παιχνίδι απέναντι στους Λετονούς (στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, πριν το ματς οδηγηθεί στην παράταση, θα μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα σε φάση απέναντι στον Ντιν ο οποίος κέρδισε φάουλ αλλά μην ξεχνάμε πως λάθη κάνουν ακόμη και πιο έμπειροι παίκτες από αυτόν, παίκτες που έχουν πολλά χρόνια στην… πλάτη τους) και βοήθησε αρκετά αφού πέρα από τους 8 πόντους, είχε τέσσερα κλεψίματα, δύο ασίστ και τρία ριμπάουντ. Βάσει ranking, αποτέλεσε τον πέμπτο πολυτιμότερο παίκτη του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι της Τετάρτης (30/11) από το σύνολο των 9 καλαθοσφαιριστών του “Δικεφάλου” που αγωνίστηκαν.

Η αύξηση του χρόνου συμμετοχής

Ο Κόνιαρης αναμφισβήτητα αποτελεί σπουδαίο ταλέντο και ο χρόνος είναι… σύμμαχος του. Δείχνει ξεκάθαρα πως “ωριμάζει” αγωνιστικά και αυτό τον κάνει όλο και πιο πολύτιμο για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Στα τελευταία πέντε ευρωπαϊκά ματς έχει μέσο όρο 18,8 λεπτά συμμετοχής ενώ στα πρώτα δύο παιχνίδια είχε μέσο όρο 9,5 λεπτά συμμετοχής. Στο ελληνικό πρωτάθλημα στα τελευταία πέντε ματς έχει μέσο όρο 18,2 λεπτά συμμετοχής ενώ στα πρώτα τρία παιχνίδια είχε μέσο όρο 7,3 λεπτά συμμετοχής. Για να του έχει αυξήσει τον χρόνο συμμετοχής ο Σούλης Μαρκόπουλος, όλο και κάτι θα… γνωρίζει παραπάνω βάσει των όσων βλέπει καθημερινά από τον Κόνιαρη στο γήπεδο.

  • porter paok

    ΠΑΟΚ – Μαρούσι 77-62

    Ο ΠΑΟΚ νίκησε το Μαρούσι και μπήκε στα playoff της Basket League Την είσοδο του στα playof…
  • Μαρούσι - Απόλλων Πάτρας

    Basket League: Αυλαία στα play out

    Ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Μαρούσι για τη Stoiximan Basket League Η τελευταία αγωνιστική …
  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
  • porter paok

    ΠΑΟΚ – Μαρούσι 77-62

    Ο ΠΑΟΚ νίκησε το Μαρούσι και μπήκε στα playoff της Basket League Την είσοδο του στα playof…
  • paok

    ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

    Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Το 3×3 ΔΕΗ Street Basketball στο Άργος

Το ιστορικό Άργος φιλοξένησε το 3 x 3 ΔΕΗ Street Basketball Η πλατεία του Αγίου Πέτρου στο…