Κεντρική NBA Μια μπάλα, πολλά δώρα και φαντασία!

Μια μπάλα, πολλά δώρα και φαντασία!

christmas nba ball

christmas-nba-ball

gioulenoglouΞεχάστε τον παραδοσιακό στολισμό. Εδώ μιλάμε για μπάσκετ. Ναι, το έλατο θα είναι καταπράσινο. Με μεγάλα κλαδιά. Οι ομοιότητες με την παράδοση των Χριστουγέννων σταματούν κάπου εδώ.

Οι μπάλες του θα έχουν χρώμα πορτοκαλί. Γεμάτες από εκείνα τα… αποκρουστικά στο μάτι, αλλά τόσο αγαπητά στο χέρι “σπυριά”. Στη βάση του δέντρου μας, υπάρχουν μπόλικα δώρα. Το περιτύλιγμά τους σε προκαλεί να το αφαιρέσεις και να δεις τα καλούδια. Τα μπασκετικά καλούδια.

Η ιδέα της πρότασης μπασκετικών δώρων έπεσε περισσότερο ως… χριστουγεννιάτικο αστείο. Τελικά αποδείχτηκε τόσο σοβαρό. Όσο και η αγορά ενός καλού (μπασκετικού) αγαθού. Η εποχή των Χριστουγέννων, ακόμη και για τους χαριτολογώντας αποκαλούμενους… μασόνους του μπάσκετ, απαιτεί να δίνεις. Γιατί να μην το κάνεις, διατηρώντας και το δόγμα “ball is life“. Δηλαδή, η μπάλα, το μπάσκετ είναι τρόπος ζωής.

Αλήθεια, το δέντρο μας τι δώρα κρύβει;

Μία μπάλα μπάσκετ μοιάζει τόσο… πεζή. Αν και αυτή ήταν για τη γενιά μου, ένα καλό δώρο. Μία μόνιμη απασχόληση για 365 ημέρες τον χρόνο.

“Βαρετό” μπορεί να είναι ένα καλό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια. Βλέπετε, τα υποδήματα, πλέον, δεν αφορούν μόνο τον παίκτη αλλά και εκείνον που θέλει να ακολουθεί τη μόδα.

air-jordan-space-jam

Γι’ αυτό και το Jordan Brand, μέρες που είναι, αποφάσισε να κάνει ένα μεγάλο (και ακριβό είναι η αλήθεια) release στα παπούτσια που φορούσε ο Μάικλ Τζόρνταν όταν κατατρόπωνε τους “Monstars” στην ταινία “Space Jam“. Ένα ζευγάρι για κάθε εποχή του χρόνου.

Για το ΝΒΑ, τα Χριστούγεννα είναι μία καλόβολη αγορά. Τα παιχνίδια γίνονταν έτσι κι αλλιώς. Μία παράδοση ετών, η οποία περιλαμβάνει μερικές από τις καλύτερες ομάδες της Λίγκας, το πνεύμα των Χριστουγέννων και μπάσκετ. Εδώ και μερικά χρόνια φέρει και τις επίσημες ενδυμασίες για τους μπασκετικούς… Άγιους Βασίληδες: τις εμφανίσεις που φοριούνται όλο το έτος, αλλά χρησιμοποιούνται μόνο μία ημέρα από τους αθλητές. Πλέον για κάθε ομάδα του ΝΒΑ και όχι μόνο για τις λιγοστές που περνούν την ημέρα της γέννησης του Χριστού στα παρκέ.

pad

Συνήθως το μπάσκετ αφορά εκείνους που παίζουν. Υπάρχουν, ωστόσο, και οι άλλοι που λατρεύουν να αναλαμβάνουν τον ρόλο του προπονητή. Πρέπει να είναι κάμποσοι, με μπόλικο… μεράκι για μία δουλειά που αφαιρεί τη χαρά του αθλήματος.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν μπόλικες επιλογές. Από ένα σημειωματάριο στα χρώματα μιας μπάλας Spalding, μέχρι ένα πλαστικό pad, όμοιο με εκείνο που χρησιμοποιούν οι προπονητές για να δείχνουν ένα βιαστικό (και πολλές φορές ακαταλαβίστικο) σύστημα.

spalding-paper-basket

Η Spalding δεν σταματά εκεί. Έχει κατασκευάσει το απόλυτο καλάθι αχρήστων. Ένα μπασκετικό καλάθι, με έναν και μοναδικό στόχο: να δέχεται εύστοχες χάρτινες (και άχρηστες) μπάλες!

thiki-kinitou

Γενικότερα, η πορτοκαλί μπάλα ταιριάζει παντού. Από ένα ζευγάρι ακουστικά, μέχρι μία θήκη κινητού και ένα κόσμημα! Μία βόλτα στο ίντερνετ θα σας πείσει. Και μπόλικη φαντασία.

Καλές γιορτές σε όλους…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μιχάλης Γκιουλένογλου
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65

Επιβίωσε στην Πόλη η Μονακό. Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς πέρασε διά πυρός και σιδήρου απ…