Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Καρακούσης στο eBasket.gr: “Η απόκτηση Πρέλεβιτς και ο κρεατέμπορας…”

Καρακούσης στο eBasket.gr: “Η απόκτηση Πρέλεβιτς και ο κρεατέμπορας…”

karakousis prelevic paok

karakousis-prelevic-paok

Το eBasket.gr με αφορμή τα γενέθλια του Μπάνε Πρέλεβιτς (σήμερα κλείνει τα 50 του χρόνια) ετοίμασε μεγάλο αφιέρωμα στον “τίγρη”, ωστόσο δεν θα μείνει… μόνο σε αυτό. Θα γυρίσουμε τον χρόνο πολύ πίσω, στο πώς ο ΠΑΟΚ έμαθε για τον Πρέλεβιτς έτσι ώστε να τον αποκτήσει. Ο Άρης Καρακούσης, μέλος της νυν διοίκησης της ΚΑΕ και προσφέροντας τις υπηρεσίες του στο τμήμα μπάσκετ από το 1983 (!), είναι ο καταλληλότερος για να εξηγήσει τι συνέβη προκειμένου ο “Δικέφαλος” να κάνει δικό του τον “τίγρη“. Ολα μάλιστα έγιναν μετά από μια… πρόταση ενός φίλου του ΠΑΟΚ ο οποίος έφερνε κρέατα από την Σερβία! Καλύτερα όμως ας δούμε τι είπε στο eBasket.gr ο κ. Καρακούσης.

                                 “Έτσι αποκτήσαμε τον Πρέλεβιτς…”

“Ο Χρήστος Κάλφας, πάντα μέλος του ΠΑΟΚ και πολύ καλός φίλος, μας έφερε σε επαφή. Αυτός (σ.σ. Κάλφας) φέρνει κρέατα από Γερμανία τώρα, ζει μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας γιατί είναι έμπορος κρεάτων. Παλαιότερα έφερνε κρέατα από Σερβία. Είναι κρεατέμπορας, ζούσε τότε στο Βελιγράδι και ήξερε τον Πρέλεβιτς. Αυτός μας είπε πως υπάρχει ένας παίκτης (σ.σ. Πρέλεβιτς) με ελληνικές ρίζες, από την πλευρά της μητέρας του, ο οποίος παίζει στην Γιουγκοσλαβία. Πρέπει να ήταν Μάρτιος του 1987 νομίζω και γινόταν φάιναλ φορ Κυπέλλου στο γήπεδο του Ερυθρού Αστέρα.

Ανάμεσα στις ομάδες που έπαιζαν τότε ήταν η Τσιμπόνα, η Γιουγκοπλάστικα αλλά και ο Ερυθρός Αστέρας. Ηταν μεγάλες ομάδες τότε… Οι νικητές την επόμενη μέρα θα έπαιζαν στον τελικό του Κυπέλλου. Ο Ερυθρός Αστέρας είχε προπονητή τον Τζούροβιτς (σ.σ. τον Βλάντο) ο οποίος δεν έβαλε τον Πρέλεβιτς στον ημιτελικό. Είχε παίξει πολύ λίγο, αλλά εμείς δεν μπορούσαμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Τον είδαμε και στον τελικό την επόμενη μέρα (σ.σ. τον Πρέλεβιτς)… Επαιξε λίγο περισσότερο, μας άρεσε και έτσι μετά τον πήραμε”.

            “Ο Τζέρτζια μας είπε ότι ο Πρέλεβιτς είναι… Γιαννάκης με έφεση στo σκοράρισμα” 

Συνεχίζοντας ο κ. Καρακούσης στάθηκε στα όσα είχε πει ο άλλοτε τεχνικός του ΠΑΟΚ, Γιόζιπ Τζέρτζια για τον Πρέλεβιτς. “Τότε ρωτήσαμε και την Ομοσπονδία εκεί (σ.σ. στο φάιναρ φορ του Κυπέλλου). Μάλιστα ήταν και ο Τζέρτζια ο οποίος παλαιότερα ήταν προπονητής στον ΠΑΟΚ. Τον είχαμε το 1984 στον ΠΑΟΚ, ήταν μεγάλο όνομα τότε και κύριος… Τον ρωτήσαμε για τον Πρέλεβιτς γιατί ήταν προπονητής σε εμάς ενώ είχε πάρει άδεια από την γιουγκοσλαβική ομοσπονδία γιατί ήταν προπονητής και στην Εθνική Γιουγκοσλαβίας. Μας είπε για τον Πρέλεβιτς ότι είναι ένας Γιαννάκης έχοντας περισσότερο έφεση στο σκοράρισμα. Με τον Βεζυρτζή μετά βγάλαμε τα χαρτιά της ελληνοποίησης του Πρέλεβιτς και έτσι τον ελληνοποιήσαμε”.

     “Οταν έκανε ένεση ξυλοκαΐνης, άλλοι δεν κοιτούσαν και άλλοι έβγαιναν έξω”

Όσο για το τι θυμάται περισσότερο από τον… παίκτη Πρέλεβιτς; Ο κ. Καρακούσης ανέφερε:
Ο Μπάνε σαν παίκτης ήταν παράδειγμα προς μίμηση. Επαιζε με αυταπάρνηση. Ηταν τραυματίας και έβαζε τότε κάτι ενέσεις ξυλοκαΐνης οι οποίες ήταν πολύ μεγάλες σε μέγεθος αλλά και σε πόνο. Σε ορισμένα ματς που ήταν τραυματίας, όταν έκανε ένεση ξυλοκαΐνης, οι μισοί που ήταν εκεί κλείναμε τα μάτια μας και οι άλλοι μισοί έβγαιναν έξω. Δύο-τρεις φορές που ήταν τραυματίας και εμείς δεν θέλαμε να δώσουμε έμφαση στον τραυματισμό του, κάναμε το εξής: Επαιζε με το ίδιο μοντέλο παπουτσιού, το ένα ήταν 47 νούμερο και το άλλο 50 γιατί ήταν μπαταρισμένο το πόδι. Ηταν γενναίο παιδί ο Μπάνε. Ο,τι και να πω γι’ αυτόν είναι λίγο… Μπορώ να μιλάω μια εβδομάδα για τον Μπάνε“.

                   “Κάνουμε τεράστια προσπάθεια, να στηρίξει ο κόσμος…”

Η συζήτησή μας πήγε στην τωρινή ομάδα του ΠΑΟΚ και το μέλος της διοίκησης της ΚΑΕ ζήτησε την στήριξη του κόσμου του “Δικεφάλου:
“Ο κόσμος πρέπει να πιστέψει στην ομάδα και να έρθει να την στηρίξει. Η ομάδα παλεύει όλα τα ματς, ήμασταν άτυχοι σε πολλά παιχνίδια. Στο τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Ουσάκ, μας κέρδισε ο χρόνος (σ.σ. το τρίποντο του Πέινερς στην λήξη του αγώνα δεν μέτρησε και έτσι έχασε ο ΠΑΟΚ)… Δεν μας κέρδισε η ομάδα. Πολλά αποτελέσματα ήρθαν ανάποδα φέτος.

Ο κόσμος πρέπει να βοηθήσει την ομάδα. Κάνουμε τεράστια προσπάθεια με πενιχρά οικονομικά μέσα. Και εμείς θέλουμε έναν ΠΑΟΚ να διακρίνεται σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αλλά δίχως λεφτά να βάζουμε τον σύλλογο μέσα; Και να έρθουν κάποιοι άλλοι να τα πληρώνουν; Τώρα άλλαξαν τα πράγματα, δεν είναι έτσι όπως ήταν παλαιότερα ώστε να πεις “άστα να τα πληρώσει ο επόμενος”. Τώρα είναι δυσκολότερα τα πράγματα…”.

O ΠΑΟΚ, που “πάλεψε” απέναντι στον Ολυμπιακό, έχει μπροστά του το κρίσιμο ματς κόντρα στην Bαρέζε στο Champions League. Ποντάρετε τα παιχνίδια του “Δικεφάλου” στην 2winbet.gr στην οποία υπάρχουν οι καλύτερες αποδόσεις!

                “Θα θέλαμε ιδιοκτήτη τον Σαββίδη, αλλά αυτός θα αποφασίσει”

Ο Ιβάν Σαββίδης βρέθηκε στο “Παλατάκι” στο ματς με την Ρόζα Ράντομ και όπως είχαμε γράψει, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ μετέφερε ότι θα είναι κοντά στην ΚΑΕ και πως θα την στηρίξει. Σχετικά με τον Σαββίδη ο κ. Καρακούσης υπογράμμισε:
Ο Ιβάν πάντοτε είναι παρών. Θα τον θέλαμε στην διοίκηση, θα τον θέλαμε να είναι ο ιδιοκτήτης αλλά εκείνος θα αποφασίσει…”.

Πριν ποντάρεις μπες στο Kolpobet.gr. Τα καλύτερα προγνωστικά για το στοίχημα

 

  • porter paok

    ΠΑΟΚ – Μαρούσι 77-62

    Ο ΠΑΟΚ νίκησε το Μαρούσι και μπήκε στα playoff της Basket League Την είσοδο του στα playof…
  • Μαρούσι - Απόλλων Πάτρας

    Basket League: Αυλαία στα play out

    Ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Μαρούσι για τη Stoiximan Basket League Η τελευταία αγωνιστική …
  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
  • porter paok

    ΠΑΟΚ – Μαρούσι 77-62

    Ο ΠΑΟΚ νίκησε το Μαρούσι και μπήκε στα playoff της Basket League Την είσοδο του στα playof…
  • paok

    ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

    Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Περιστέρι – Κολοσσός Ρόδου 79-63 (vid)

Έκανε το 1-0 το Περιστέρι Την πρώτη νίκη στη σειρά με τον Κολοσσό Ρόδου πανηγύρισε το Περι…