Κεντρική Ασίστ Basketbase Η νίκη ήρθε μέσα από πέντε ρεκόρ

Η νίκη ήρθε μέσα από πέντε ρεκόρ

kalathis singklenton nikols

kalathis-singklenton-nikols

petridis-giorgosΗ 6η φετινή νίκη του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα ήταν και η πιο άνετη από αυτές που προηγήθηκαν κάτι που μαρτυρά το τελικό +27 -είχε νικήσει με 11 τον Ερυθρό Αστέρα. Η ευκολία με την οποία ήρθε το αποτέλεσμα εξηγείται μεταξύ άλλων και από τα πέντε συνολικά ρεκόρ περιόδου που σημείωσαν οι “πράσινοι”.

Ο Παναθηναϊκός κράτησε τους Τούρκους στους 58 πόντους στην καλύτερη φετινή επίδοση τους στην άμυνα, αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των 59 πόντων που δέχτηκαν επίσης εντός έδρας από τον Ερυθρό Αστέρα.

Ρεκόρ περιόδου στην Ευρωλίγκα είναι και το 65,1% με το οποίο σούταρε στα δίποντα. Οι “πράσινοι” είχαν 28/43 σουτ από μέση και κοντινή απόσταση βελτιώνοντας κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες την κορυφαία επίδοση τους. Είχαν 23/38 (60,52%) επίσης στο παιχνίδι με τους Σέρβους.

Έχοντας 14/18 βολές (77,8%), ο Παναθηναϊκός σημείωσε την κορυφαία εντός έδρας επίδοση του στη σεζόν. Η προηγούμενη ήταν εκείνη των 16/22 που είχε κόντρα στον Ολυμπιακό (72,72%)

Μέσα από τη χθεσινή εμφάνιση της, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ σημείωσε ένα θετικό και ένα αρνητικό ρεκόρ περιόδου στα ριμπάουντ. Είχε 36 αμυντικά, επτά περισσότερα από την προηγούμενη καλύτερη επίδοση της -είχε 29 στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Εφές– αλλά στον αντίποδα ανανέωσε μόνο πέντε επιθέσεις της, δύο λιγότερες από το προηγούμενο χειρότερο ρεκόρ της -είχε επτά επιθετικά κόντρα στον Ολυμπιακό.

Οι “πράσινοι” έφτασαν στην πολύ άνετη επικράτηση παρά το γεγονός ότι έφτασαν σε αρνητικό ρεκόρ λαθών και μάλιστα με διαφορά από το προηγούμενο. Είχαν 18, πέντε περισσότερα από το εντός έδρας ματς με τη Μακάμπι και τα εκτός έδρας παιχνίδια με Εφές, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα (από 13).

Στατιστικά ήταν πάντως η καλύτερη από τις 11 φετινές εμφανίσεις του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα. Αυτό τουλάχιστον μαρτυρούν οι 105 συνολικά βαθμοί του στο σύστημα αξιολόγησης της Ευρωλίγκα και καθώς είχε 99 στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπάμπεργκ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Ναν: «Yπήρξαν κάποια αμφισβητούμενα σφυρίγματα»

Στα αμφισβητούμενα σφυρίγματα στάθηκε ο Κέντρικ Ναν. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Μακάμπ…