Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη “Δεν με υπολόγισαν ποτέ στην ΑΕΚ”

“Δεν με υπολόγισαν ποτέ στην ΑΕΚ”

zois ballas

zois-ballassotiris-charalampopoulosO πιο hot άντρας είναι Έλληνας!…
“Η τύχη είναι γυαλί: Εκεί που λάμπει, θρυμματίζεται” έγραψε ο Ρωμαίος γνωμικογράφος, Πουμπλίλιος ο Σύρος. Το ρητό ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση του 28χρονου Ζώη Μπάλλα, που αγωνίστηκε από την Γ’ Εθνική μέχρι την Α1, όταν η ατυχία τού χτύπησε την πόρτα αναγκάζοντάς τον να εγκαταλείψει το μπάσκετ. Η ζωή, όμως, τον οδήγησε στην κορυφή της ομορφιάς.

“Ξεκίνησα την ενασχόλησή μου από τον Α.Ο. Κρανιδίου και, το 2000, η πόρτα των μεγάλων ομάδων και των μεγάλων πρωταθλημάτων άνοιξε. Πρώτη στάση ήταν ο Πανιώνιος“, δηλώνει ο Μπάλλας και θυμάται το ντεμπούτο του στην αντρική ομάδα του “Ιστορικού“, το 2004, σε ηλικία μόλις 17 ετών κόντρα στον ΠΑΟΚ. Την ίδια χρονιά, μάλιστα, πανηγύρισε το πρωτάθλημα με το εφηβικό τμήμα.

kronos-agiou-dimitriou-2010-2011

Ύστερα από τον Ίκαρο Ν. Σμύρνης και τον Μίλωνα, η ΑΕΚ τον ενέταξε στο ρόστερ της τη σεζόν 2008-09 αλλά ο ίδιος τονίζει: “Δεν με υπολόγισαν ποτέ!“. Όλη του κι όλη του η συμμετοχή, άλλωστε, ήταν μόλις 16 δευτερόλεπτα, στις 22 Νοεμβρίου 2008, στον αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στο Αιγάλεω.

Παρ’ όλα αυτά, το κλίμα στην ομάδα ήταν θετικό κι έχει καλές αναμνήσεις από τους τότε συμπαίκτες του, τον Νίκο Χατζή, τον Δημήτρη Παπανικολάου και τον Περικλή Δορκοφίκη.

Ο Ζώης Μπάλλας επέστρεψε στον Μίλωνα, αγωνίστηκε στον Δούκα με τον οποίο έχασε για λίγο την άνοδο στην Α2, προτού φορέσει τη φανέλα του Κρόνου Αγίου Δημητρίου. Τότε η ατυχία ήταν εκεί! Ο τραυματισμός του στον αστράγαλο του αριστερού ποδιού ήταν αρκετός για να τον κάνει να σταματήσει. “Μου λείπει το μπάσκετ! Πιάνω τον εαυτό μου, ώρες-ώρες, να θέλει να πάρει μία μπάλα για να παίξει ένα μονό” λέει.

Από το μπάσκετ στην πασαρέλα
zois-ballas-02

Συνεχίζει να παρακολουθεί αναμετρήσεις και, αν και μ’ ερυθρόλευκα αισθήματα, αναγνωρίζει την ανταγωνιστικότητα της Basket League: “Ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός σίγουρα έχουν τον πρώτο λόγο. Ομάδες, όμως, που παλαιότερα δεν διεκδικούσαν το πρωτάθλημα, ενδυναμώθηκαν κι έτσι ο ΠΑΟΚ, ο Άρης κι η ΑΕΚ θα πρωταγωνιστήσουν. Αν το μπάτζετ διατηρηθεί εκεί που πρέπει, θα δούμε αρκετές καλές σεζόν με τους Έλληνες παίκτες να παίρνουν τις ευκαιρίες που τους αναλογούν”.

Στο σήμερα, ασχολείται με αυτό που σπούδασε, τη Γυμναστική, και δη με το Fitness, ενώ για ένα διάστημα περίπου δύο χρόνων περπάτησε και στις πασαρέλες. “Δεν ήμουν φτιαγμένος γι’ αυτόν τον χώρο!” υποστηρίζει κι έτσι στράφηκε στο Personal Training. Τον περασμένο Ιούλιο, μάλιστα, κατέκτησε τον τίτλο του Mr. Universe.

Αν κάποιος του θέσει το δίλημμα, μπάσκετ ή Fitness, δεν θα πάρει απάντηση γιατί “το ένα έφερε το άλλο” σημειώνει και προσθέτει: “Μέσα στα παρκέ έμαθα πολλά μα το σπουδαιότερο απ’ όλα ήταν να μην τα παρατάω. Μπορεί, λ.χ., να χάνεις με 30 πόντους και στο τέλος να νικήσεις. Έτσι είναι και στη ζωή”!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • ref ball

    Σχολή διαιτησίας του ΣΕΔΚΑ

    Στις 15 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα σχολή διαιτησίας από τον ΣΕΔΚΑ. Ο Σύνδεσμος της Α…
  • iasonas korasides

    Πήρε το ντέρμπι ο Ιάσονας

    Αήττητος παρέμεινε μετά τη διεξαγωγή και της 6ης αγωνιστικής της Α ΕΣΚΑ Κορασίδων ο Ιάσωνα…
  • faros keratsiniou

    Ένας αήττητος Φάρος

    Ο Φάρος Κερατσινίου ήρθε για να μείνει ή, μάλλον, για να πρωταγωνιστήσει στο μπάσκετ γυναι…
Περισσότερα από Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Περιστέρι – Κολοσσός Ρόδου 79-63 (vid)

Έκανε το 1-0 το Περιστέρι Την πρώτη νίκη στη σειρά με τον Κολοσσό Ρόδου πανηγύρισε το Περι…