Τη διαιτητή Μαρία Κάλφα δεν είχα την τιμή να τη γνωρίσω προσωπικά. Γι’ αυτό και την πρώτη φορά που… ασχολήθηκα μαζί της, προτίμησα να μην δημοσιεύσω το όνομά της, αν κι όλοι στη Χαλκίδα γνώριζαν ότι ήταν η… καλή οικοδέσποινα, που έφτιαξε το παστίτσιο για τα μέλη της ΕΟΚ (πατήστε εδώ). Φαίνεται πως η καλή σχέση -πρέπει να υπάρχει, από κανέναν δεν ποινικοποιείται- οδηγεί σε υπερβολικές συμπεριφορές.
Η χθεσινή περιπέτεια (απ)έδειξε πως η εν λόγω διαιτητής δεν επέδειξε το βασικό στοιχείο, που οφείλει να έχει κάθε ρέφερι, όταν φορά τη σφυρίχτρα: Να είναι σεμνός και ταπεινός. Φαίνεται πως η επαφή με τα υψηλά κλιμάκια της Ομοσπονδίας, οδήγησε σε λάθος αντίληψη της εξουσίας που της δίνει η θέση της.
Στον αγώνα Β’ ΕΣΚΑΣΕ ανάμεσα στον Α.Ο. Κύμης και τα Οινόφυτα (60-49), η διαιτητής θεώρησε πως ο πρώην δήμαρχος της Κύμης, Δημήτρης Θωμάς, την εξύβρισε. Διέκοψε τον αγώνα, ζήτησε την προστασία της αστυνομίας και υπέβαλε προφορική μήνυση για εξύβριση. Παρά τις περί του αντιθέτου διαμαρτυρίες του κ. Θωμά, η κ. Κάλφα ήταν ανένδοτη.
Το αποτέλεσμα (σύμφωνα με το ρεπορτάζ των τοπικών μέσων) ήταν να οδηγηθούν αμφότεροι στο τμήμα, όπου ο εγκαλούμενος απέδειξε μέσω βίντεο ότι διαμαρτυρήθηκε, αλλά δεν εξύβρισε τη διαιτητή (πατήστε εδώ). Παράλληλα, είχε υποβάλλει κι εκείνος μήνυση σε βάρος της, για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση.
Από τη στιγμή που αποδείχθηκε ότι δεν την είχε βρίσει, η κ. Κάλφα βρέθηκε σε δυσμενή θέση και δήλωσε κλαίγοντας (πατήστε εδώ) πως έκανε λάθος, ζητώντας να λήξει το θέμα, όπως και συνέβη.
Οποιοσδήποτε, πόσο μάλλον άνθρωποι που είναι αιρετοί, οφείλει να είναι ευπρεπής στις όποιες διαμαρτυρίες του απέναντι σε διαιτητές, αλλά και οι ρέφερι οφείλουν να είναι βέβαιοι, όταν σέρνουν ανθρώπους στο τμήμα.
Η πληροφορία ότι η κ. Κάλφα υποσχέθηκε πως θα φτιάξει παστίτσιο στον κ. Θωμά (για να το διασκεδάσουμε και λίγο) κρίνεται ως αναληθής. Για να είμαστε (και κυρίως να είναι οι διαιτητές) σοβαροί, καλά θα κάνουν κάποιοι να αντιληφθούν πως δεν φτάνει να τους περιθάλπει με συμπάθια ένα ανώνυμο και λαθρόβιο μπλογκ, για να νιώσουν ότι η γη γυρίζει για πάρτη τους.