Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Tα τρίποντα έγιναν… δύσκολη υπόθεση

Tα τρίποντα έγιναν… δύσκολη υπόθεση

paok1

paok1

Η… εμμονή του ΠΑΟΚ να σουτάρει πολλά τρίποντα στο ματς με τα Τρίκαλα δεν “βγήκε”. Ο “δικέφαλος” είχε 6/29 σουτ έξω από τα 6.75 και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να “έρθει” τελικά η ήττα. Γενικώς το να παίρνει φέτος (2016-17) πόντους ο ΠΑΟΚ από τα τρίποντα, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Το αντίθετο μάλιστα… Αυτό το λέμε γιατί ο “δικέφαλος” είναι ιδιαίτερα άστοχος καθώς έξω από τα 6.75 είναι η τέταρτη πιο άστοχη ομάδα του πρωταθλήματος (με ποσοστό 29,8%) σε σύνολο 14 ομάδων. Στο Champions League σε σύνολο 40 ομάδων, ο ΠΑΟΚ είναι η έβδομη πιο άστοχη ομάδα (με ποσοστό 26,7%).

Απαιτείται… αφύπνιση

Ο ΠΑΟΚ είναι σε κακό φεγγάρι και μετρά τέσσερις σερί ήττες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Σε κάθε περίπτωση ο “δικέφαλος” είναι στα… κάτω του και μια ομάδα του επιπέδου του ΠΑΟΚ το μόνο σίγουρο είναι πως δεν γίνεται να συνεχίσει έτσι. Χρειάζεται “αντίδραση” και… νίκες. Από εκεί και πέρα σχετικά με το θέμα του ρόστερ από την αρχή της σεζόν γίνεται μεγάλη συζήτηση και “κυκλοφορούν” σενάρια για αλλαγή παίκτη ή παικτών, κάτι που δεν έχει συμβεί ως τώρα.

Εφόσον άμεσα ή γενικώς το επόμενο διάστημα αφού θα πρέπει να βρεθεί και αντικαταστάτης, “τρέξει” το συγκεκριμένο θέμα (θα πρέπει βέβαια να υπάρχει και η οικονομική δυνατότητα για κάποια αλλαγή καθώς η ΚΑΕ δεν είναι… άνετη οικονομικά, με τον κόσμο για ακόμη μια χρονιά να μην βοηθά με την προσέλευσή του) προφανώς ο επικρατέστερος (για “διαζύγιο”) είναι ο Μπράντον Τέιλορ που συνεχίζει να “ψάχνεται”.

Εκτός κι αν δεν τεθεί ζήτημα αλλαγής κάποιου ξένου παίκτη και μπορούσε να προχωρήσει το θέμα του Λουκά Μαυροκεφαλίδη (στον ΠΑΟΚ ξέρουν καλά πως η προτεραιότητα του παίκτη είναι να αγωνιστεί σε σύλλογο που παίζει στην Ευρωλίγκα, οικονομικά είναι αυτονόητο πως ο “δικέφαλος” δεν μπορεί να καλύψει τον Ελληνα καλαθοσφαιριστή και αυτό που θα μπορούσε να του “προσφέρει” είναι αγωνιζόμενος στον ΠΑΟΚ να βρει κατά κάποιο τρόπο πιο… εύκολα ομάδα της Ευρωλίγκας δείχνοντας και πάλι την αξία του που είναι δεδομένη)…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…