Κεντρική Ασίστ Shadow Στο μπάσκετ έχει θέση η αισθητική

Στο μπάσκετ έχει θέση η αισθητική

christina magkou apodytiria aek

ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΑΕΚ *** LIVE SPORT ***

Είναι όμορφη και κάνει όμορφες δουλειές. Είναι γελαστή, πρόσχαρη, αλλά είναι… ψυχρή επαγγελματίας, που δεν κάνει εκπτώσεις στη δουλειά της. Είναι και σύζυγος του Σωτήρη Μανωλόπουλου. Η Χριστίνα Μάγκου φιλοξενήθηκε από τη στήλη “W2W“, της Λένας Καραλή, στο περιοδικό Μ2Μ, που κυκλοφορεί κάθε Τρίτη ΔΩΡΕΑΝ στα περίπτερα, μαζί με τη Live Sport.

Η συνέντευξή της:
Η Χριστίνα Μάγκου είναι διακοσμήτρια, με πολλές όμορφες δημιουργίες στο ενεργητικό της. Στον χώρο του μπάσκετ έχει γίνει γνωστή ως σύζυγος του Σωτήρη Μανωλόπουλου, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η απόφαση της διοίκησης της ΚΑΕ ΑΕΚ, να αναθέσει στη Χριστίνα την ανακατασκευή των αποδυτηρίων της ομάδας (παρά την αρχική διαφωνία του συζύγου της), ήταν μια ευκαιρία να τη γνωρίσει ο χώρος και ως επαγγελματία.

Γιατί θέλησες να ασχοληθείς με τα αποδυτήρια της ΑΕΚ;
“Από την εποχή που ο Σωτήρης ήταν στον Παναθηναϊκό και είδα για πρώτη φορά το ΟΑΚΑ, είχα πολλές ιδέες για το πώς θα μπορούσε να αλλάξει εικόνα. Βλέπεις, είναι ίδιον του επαγγέλματος, όταν βλέπουμε έναν χώρο κατευθείαν να τον… σκεφτόμαστε αλλιώς”.

– Στους αθλητικούς χώρους έχει θέση η αισθητική;
“Σε όλους τους χώρους έχει θέση η αισθητική. Το μπάσκετ, αν κρίνουμε κυρίως από την Αμερική, είναι λίγο… κιτς, πολύ φορτωμένο με χρώματα, αφίσες. Εγώ σκεφτόμουν κάτι πιο μίνιμαλ, χωρίς έντονα χρώματα, έναν χώρο που θα αποπνέει ηρεμία, κάτι άλλωστε που χρειάζονται οι παίκτες. Ταυτόχρονα ήθελα να είναι πρακτικό (ντουλάπια για τα παπούτσια, τα ρούχα, τα προσωπικά αντικείμενα, έως πρίζες φόρτισης περιλαμβάνουν τα αποδυτήρια της ΑΕΚ) και άνετο”.

Ο Σωτήρης σε βοήθησε κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού;
“Ναι, πολύ. Έχει υπάρξει αθλητής και τώρα είναι προπονητής. Έχει ζήσει πολλές ώρες από τη ζωή του στα αποδυτήρια και γνωρίζει καλά τι χρειάζονται οι παίκτες. Το συζητήσαμε κι αυτά που μου είπε με βοήθησαν στον τελικό σχεδιασμό”.

ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΑΕΚ *** LIVE SPORT ***

– Ποια ήταν η αντίδραση των παικτών όταν είδαν τον νέο χώρο;
“Χάρηκαν πολύ, ιδίως αυτοί που είχαν δει και την παλαιότερη εικόνα. Αυτοί πιστεύω πως το απολαμβάνουν περισσότερο, από τους νέους”.

Η διοίκηση της ΚΑΕ, πως αντιμετώπισε αυτή την αλλαγή;
“Θεωρώ πως δεν είχε προτεραιότητα την ανακατασκευή των αποδυτηρίων. Επίσης το γεγονός πως δεν είναι ιδιόκτητο το γήπεδο, πιστεύω πως λειτουργεί ανασταλτικά για την όποια αλλαγή. Το αποτέλεσμα, όμως, τους ενθουσίασε όλους, δεν περίμεναν ότι θα μπορούσε να γίνει αυτή η αλλαγή”.

Υπάρχουν και άλλοι χώροι μέσα σε ένα γήπεδο, όπου μπορεί να επέμβει ένας επαγγελματίας διακοσμητής;
“Σε όλους τους χώρους… από το VIP Lounge έως το κυλικείο, υπάρχει περιθώριο αλλαγών. Κάτι που κανείς δεν έχει σκεφτεί έως τώρα, είναι να δημιουργήσει έναν χώρο αναμονής για τις οικογένειες των αθλητών – προπονητών. Υπάρχουν πολλά παιδάκια και δυστυχώς πολλές φορές αναγκαζόμαστε να περιμένουμε ακόμα κι έξω από το γήπεδο”.

Ο μικρός Ίωνας Εμμανουήλ, σε λίγο καιρό γίνεται τεσσάρων. Πώς αντιλαμβάνεται τη δουλειά του μπαμπά του;
“Του αρέσει να βρίσκεται στο γήπεδο, του λείπει όμως πολύ ο μπαμπάς. Όταν τον δει στο σπίτι θέλει να περνούν χρόνο μαζί και συνήθως του λέει: “πάμε για μπάσκετ μπαμπά;”.

Είστε αρκετά χρόνια μαζί με τον Σωτήρη. Πώς βλέπεις τώρα τη δουλειά του προπονητή, σε σχέση με την αρχή;
“Από τον πρώτο καιρό τού είχα πει πως ό,τι κι αν αποφασίσει να κάνει, εγώ θα είμαι δίπλα του, ακόμα και αν πρόκειται για το εξωτερικό. Πλέον δεν με εκπλήσσει τίποτα, έχω μάθει πως είναι μια δύσκολη δουλειά, που μπορεί να ανατραπούν τα πάντα από τη μια στιγμή στην άλλη. Είμαστε τυχεροί που έως τώρα δεν χρειάστηκε να αλλάξουμε χώρα, γιατί έτσι μπορώ κι εγώ να κάνω τη δουλειά μου, να κάνω αυτό που αγαπώ”.

  • Οι φωτογραφίες ανήκουν στο πρακτορείο INtime και μας τις παραχώρησε η διεύθυνση του περιοδικού “Μ2Μ.
  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
  • Μάκης Αγγελόπουλος

    Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

    Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (26/4)

Τα φώτα σε Ολυμπιακό και Περιστέρι Τέσσερα παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό π…