Κεντρική Ασίστ Basketbase Στο “άβατο” των ξένων “1000άρηδων”

Στο “άβατο” των ξένων “1000άρηδων”

lojeski

lojeski

petridis-giorgosΟ Ματ Λοτζέσκι ήταν από τους πρωταγωνιστές της νίκης του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ σε ένα ντέρμπι μέσα από το οποίο σημείωσε ένα ξεχωριστό επίτευγμα με ιστορική χροιά για τους ερυθρόλευκους. Ο Αμερικανός “μπομπέρ” με τους 17 πόντους που είχε χθες, έγινε μόλις ο 4ος ξένος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού που έφτασε σε τετραψήφιο αριθμό πόντων μετά τους Ζάρκο Πάσπαλι, Ντέιβιντ Ρίβερς και Μίλος Τεόντοσιτς. Φτάνοντας τους 1.013, μπήκε σε αυτό το “κλειστό κλαμπ” ενώ σύντομα θα ξεπεράσει τον Σέρβο γκαρντ.

Ο Λοτζέσκι είχε διψήφιο αριθμό πόντων στα επτά από τα οχτώ ως τώρα παιχνίδια πρωταθλήματος –έμεινε στους πέντε με τον Κολοσσό– ενώ οι αριθμοί του είναι συνολικά εξαιρετικοί: 13,2 πόντοι με 72,7% στις βολές, 67,86% στα δίποντα, 46,51% στα τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 2,5 ασίστ και 0,75 κλεψίματα.

Ο Σφαιρόπουλος 14ος πολυνίκης προπονητής

Giannis-Sfairopoulos-Real-Madrid-Olympiacos

Οι νίκες για τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα διαδέχονται η μία την άλλη. Η χθεσινή ήταν η 8η φετινή σε ισάριθμα παιχνίδια και η 71η σε 74 παιχνίδια της Basket League με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Όχι μόνο αυτό όμως. Ο Θεσσαλονικιός προπονητής είναι από χθες 14ος πολυνίκης στην ιστορία της Α’ Εθνικής κατηγορίας αφού έφτασε τις 158 και ξεπέρασε τον Κώστα Πολίτη έστω και αν χρειάστηκε 29 περισσότερα παιχνίδια από τον πρώην ομοσπονδιακό προπονητή (239 έναντι 210).

Πολύ σύντομα μάλιστα ο Σφαιρόπουλος θα βρεθεί και στη 13η θέση της σχετικής λίστας την οποία επί του παρόντος καταλαμβάνει ο Βαγγέλης Νικητόπουλος με 159 νίκες σε 331 παιχνίδια.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Αφεντικό και στο L.A οι Νάγκετς, έτοιμοι για δεύτερη σερί «σκούπα»

Οι Νάγκετς κοντά στο να… καθαρίσουν τη σειρά με τους Λέικερς. Οι Νάγκετς ήταν κυρίαρ…