Κεντρική Διεθνή “Στη EuroLeague μέσω του Champions League”

“Στη EuroLeague μέσω του Champions League”

Patrik Komninos

Patrik Komninos

Στην Ιταλία βρέθηκε ο CEO του Basketball Champions League, Πάτρικ Κομνηνός, για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση ανάμεσα στην Αβελίνο και την Οστάνδη. Μιλώντας μάλιστα στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ανέφερε πως κάποια στιγμή ίσως, ομάδες από το Champions League να μπορέσουν να αγωνιστούν στην Euroleague.

Αναλυτικά:

Καταλαβαίνουμε ότι η κατάσταση είναι πολύπλοκη, αλλά ο δικός μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε μία ανταγωνιστική Λίγκα. Για να γίνει όμως αυτό είναι βασικό να ικανοποιήσουμε την επιθυμία αρκετών ομάδων: Να επιτρέψουμε σε μερικές ομάδες του Champions League να πάρουν με κάποιο τρόπο την πρόκριση στην EuroLeague.

Αυτό που μας νοιάζει όμως προς το παρόν είναι να δημιουργήσουμε ένα καλό περιβάλλον, επειδή η διοργάνωσή μας ήδη είναι αρκετά πετυχημένη όπως βλέπετε. Κάνουμε επενδύσεις για να πετύχουμε τον στόχο μας, κάνουμε κινήσεις και πρέπει να διατηρηθούμε σε αυτό το επίπεδο”.

Για την διαφορά ανάμεσα στην Eυρωλίγκα και το Basketball Champions League: “Η διαφορά μας είναι ο τρόπος που μπορεί κάποιος να πάρει μέρος στις διοργανώσεις μας. Οι ομάδες που συμμετέχουν στην δική μας Λίγκα αλλάζουν κάθε χρόνο, επειδή ο στόχος μας είναι να καλούμε τις καλύτερες ομάδες κάθε Εθνικού Πρωταθλήματος.

Για μας αυτό είναι μία πρόκληση, επειδή κάθε χρόνο πρέπει να κάνουμε καινούριες συμφωνίες με νέες ομάδες, αλλά αυτό είναι και το νόημα του αθλητισμού. Να συγκεντρώνουμε τις ομάδες που πέτυχαν τα καλύτερα αποτελέσματα στα Εθνικά τους Πρωταθλήματα.

Στο ποδόσφαιρο ας πούμε, το Champions League δεν είναι μία κλειστή Λίγκα. Σίγουρα συμμετέχουν πολλές ίδιες ομάδες, αλλά μπορεί η οποιαδήποτε ομάδα να πάρει την πρόκριση. Η Eυρωλίγκα όμως είναι κλειστή Λίγκα, αφού οι 11 από τις 16 ομάδες είναι ίδιες κάθε χρόνο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • euroleague champions

    Όταν μιλάει η… έδρα

    Για δεύτερη φορά μέσα σε 5 χρόνια η Κωνσταντινούπολη και το “Σινάν Ερντέμ” θα …
  • spanoulis cska1

    Της έχει πάρει… τον αέρα (pics, vids)

    Για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διασταυρώσουν τα …
  • olympiakos efes 2

    Όπως το 2013 (vids)

    Ύστερα από την προχθεσινή εντός έδρας ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός θα…
Περισσότερα από Διονύσης Διονυσόπουλος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…