Κεντρική Basket League Άρης Στάσιμος ο Άρης

Στάσιμος ο Άρης

aris3

aris3

natou-portretoΘεωρητικά η φετινή χρονιά θα ήταν τέτοια που θα ανέβαζε τον Άρη ένα σκαλοπάτι. Όπερ μεθερμηνευόμενον, θα ισχυροποιούταν σε σημείο που θα του έδινε τη δυνατότητα να κερδίσει στη Θεσσαλονίκη έναν ή και τους δύο μεγάλους. Το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό, ωστόσο, απέδειξε πως τίποτα δεν άλλαξε. Στάσιμη η ομάδα, παρά τις φιλοδοξίες της.

Οι φίλοι του Άρη δικαιούνται να τα βάζουν με τον Έρικ Μπάκνερ, καθώς αν και προφανώς του είχε εξηγηθεί πως απαραίτητα πρέπει να μείνει καθαρός από φάουλ, αυτός φορτώθηκε νωρίς και ποτέ δεν μπήκε ουσιαστικά στη λογική του αγώνα. Οι Θεσσαλονικείς έπαιξαν τον αγώνα ουσιαστικά χωρίς σέντερ. Μπορούν να κοιτούν τον Μάικλ Τζένκινς και να αναρωτιούνται πού πήγε ο αρχισκόρερ της ομάδας, αυτός που φόρτωσε Προμηθέα με 29 και Ναχαρίγια με 22 πόντους. Να στρέψουν τη ματιά στον Γουίλ Κάμινγκς και να τον ρωτήσουν για ποιο λόγο επέμενε να πέφτει πάνω σε τοίχους, την ώρα που έχει κι άλλους τρόπους για να σκοράρει. Ή απλά, να επιμείνουν στα σφυρίγματα που έγειραν προς τη μία πλευρά.

Μια στιγμή, όμως. Πώς ζητά ο Άρης να κερδίσει τον μπαρουτοκαπνισμένο Ολυμπιακό, τη στιγμή που δεν μπορεί να κερδίσει τον ΠΑΟΚ και το Ρέθυμνο; Αυτοί είναι οι πραγματικοί αντίπαλοι των “κιτρίνων”, μέχρι να αποφασίσει ο Νίκος Λάσκαρης να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη για να ανεβάσει στη Θεσσαλονίκη παίκτες από το πρώτο ράφι. Καλές οι προθέσεις, όταν όμως, κάποιος βάζει ένα πλάνο, καλό είναι να το ακολουθεί, εκτός κι αν τα δεδομένα κάπου στο δρόμο διαφοροποιούνται.

Η πραγματικότητα είναι πως όλες οι ελληνικές ομάδες βρίσκονται έτη μακριά από τους δύο μεγάλους. Ο Άρης το ίδιο και γι’ αυτό ευθύνονται ξεκάθαρα οι καλοκαιρινές επιλογές. Προσέξτε όμως, τώρα τι γίνεται. Από τη στιγμή που και πέρυσι βγήκε σε καλό, ο Δημήτρης Πρίφτης θα συνεχίσει με την τετράδα των Αμερικανών, έστω κι αν άπαντες πιστεύουν πως οι τρεις από τους τέσσερις, ουμίν και όλοι τους είναι χειρότεροι από τους προκατόχους τους του αντίστοιχου περυσινού ρόστερ. Ο Πρίφτης θα κερδίσει σύμπνοια, ενότητα, θα μιλήσει στο φιλότιμο και το θυμικό των παικτών που επέλεξε και θα παλέψει μέχρι το τέλος. Έχει να λέει πως και ο ΜακΝιλ πέρυσι, αμφισβητήθηκε στην αρχή. Αυτό είναι το στοίχημά του.

Από την άλλη, κανείς δεν πρέπει να λησμονά πως ο Άρης αγωνίστηκε χωρίς τον Βασίλη Καββαδά και τον Μιχάλη Τσαϊρέλη. Ότι ο Βίκτορ Σανικίτζε είναι νοκ άουτ για τη σεζόν. Και να κρίνει ότι για να κερδίσει τον Ολυμπιακό, πρέπει η ομάδα να είναι πλήρης. Και να κάνει ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της. Στο Nick Galis Hall καμία από τις δύο συνθήκες δεν εκπληρώθηκαν, το αποτέλεσμα πάνω στο παρκέ και βέβαια ήταν δίκαιο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • aris banvit omadiki

    Reality Bites

    Πότε μικρός, πότε μεγαλύτερος ο χαμός, με την καρδιά του Δημήτρη Πρίφτη πάντα εκτεθειμένη …
  • aris banvit omadiki

    Δεν χωρά η γκρίνια στον Άρη

    Αν παρατηρούσε κάποιος τι γινόταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την ώρα που ο Κόροιβος σκό…
  • pao efes1

    “Είμαστε κοντά στον Πόποβιτς”

    Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στην έδρα της Εφές Αναντολού, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής τ…
Περισσότερα από Γιάννης Νάτου
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…