Reality Bites

aris banvit omadiki

aris-banvit-omadiki

natou-portretoΠότε μικρός, πότε μεγαλύτερος ο χαμός, με την καρδιά του Δημήτρη Πρίφτη πάντα εκτεθειμένη στην πίεση της κριτικής. Αυτή είναι η ζωή στον Άρη, με το επιμύθιο να ορίζεται από δυο λέξεις: Reality Bites!

Η πραγματικότητα λοιπόν είναι αυτή που πονάει. Ο εντοπισμός της λανθασμένης επιλογής Αμερικανών παικτών ήταν εύκολος, συνέβη γρήγορα, το ίδιο τάχιστα αποτυπώθηκαν και οι ευθύνες. Η πίεση προς τη διοίκηση των “κιτρίνων” αυξήθηκε για αλλαγές, μόλις ωστόσο, είδαν τα διετή κλειστά συμβόλαια σε Μάικλ Τζένκινς και Έρικ Μπάκνερ, όπως και την απαίτηση των εκπροσωπών τους για πλήρη αποζημίωση, άπαντες απέκτησαν δεύτερες και τρίτες σκέψεις, ακόμη και ο κόσμος δικαιολόγησε την παραμονή τους!

Οι διοικούντες αντίθετα παρέμειναν σε εγρήγορση και απάντησαν με ενίσχυση, μετά τον Τάντιγια Ντραγκίσεβιτς στη Θεσσαλονίκη ανηφόρισε και ο Βλάντο Γιάνκοβιτς. Κι όμως, χημεία δεν βρίσκεται, τα κενά διαστήματα βγάζουν μάτι, τα κομμάτια δεν δένουν μεταξύ τους. Τι μπορεί να γίνει;

Η απάντηση ήρθε διά στόματος Νίκου Λάσκαρη, ο οποίος ορθά αναρωτήθηκε μεγαλόφωνα πως και να κάνει αλλαγές, να ξοδέψει περισσότερα χρήματα, “ο Άρης θα πάρει πρωτάθλημα;“. Βέβαια, αυτή η απορία συνοδεύτηκε κι από μια σειρά συσσωρευμένων παραπόνων για διαιτητικά σφυρίγματα, ρίξιμο από την πλευρά του ΕΣΑΚΕ, ο οποίος βολεύει τις ομάδες της Ευρωλίγκας στο πρόγραμμα κόντρα στις υπόλοιπες, όπως κι από μια καταγγελία για πίεση που δέχτηκε ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, ώστε “να πληρώσει για να έχει το 50-50 στη διαιτησία”.

Η αλήθεια είναι βέβαια περισσότερο περίπλοκη. Πράγματι, έστω και αντανακλαστικά από την πολυεπίπεδη ισχύ τους και τα τεράστια βήματα που έχουν κάνει μπροστά, οι δύο μεγάλοι απολαμβάνουν μια προστασία στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Λάσκαρης, όμως, εξήγησε πως “τα ονόματα τα έχει”. Η κλήση του σε απολογία, επομένως, δεν έχει αρνητική χροιά. Ευκαιρία είναι για να καταθέσει εκεί που πρέπει όσα γνωρίζει, μόνον που, στη συνέχεια θα χρειαστεί να δει και με έναν δεύτερη φάκελο ανά χείρας τον εισαγγελέα, ώστε να καλύψει την πλάτη του. Αυτά τα βήματα είναι τα προφανή.

Το δεύτερο σίγουρο κομμάτι αφορά αποκλειστικά στο αγωνιστικό τμήμα. Ο Άκης Μιχαηλίδης είναι μια προσωπικότητα που σημαίνει πολλά για τον κόσμο, ως ο άνθρωπος που δημιούργησε τον Αυτοκράτορα Άρη, των Γκάλη και Γιαννάκη, την ομάδα που ένωσε όλη την Ελλάδα. Ρωτήθηκε, λοιπόν, και είπε ότι ο Λάσκαρης ορθά σκέφτεται, αλλά πρέπει πρώτα να κοιτάξει την ομάδα του! “Δεν υπάρχει συνταγή, ή κάνεις ομάδα και παλεύεις τις αντιξοότητες ή διαφορετικά τα παρατάς και φεύγεις, δεν μπορείς να το νικήσεις αυτό το κατεστημένο”. Αυτή είναι και η αλήθεια.

Όσο για τον Πρίφτη; Η παράνοια χτυπά κόκκινο, καθώς ναι μεν είναι αυτός που φέτος λάθεψε στις επιλογές των ξένων, ωστόσο, κοουτσάρει με τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή της Α1, οι ιδέες του και βέβαια παραμένουν καλές, ενώ εσχάτως διέρρευσε πως είναι και ο εκλεκτός της ομοσπονδίας για την Εθνική ομάδα. Ο Άρης είχε να δώσει head coach στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα από την εποχή του Γιάννη Ιωαννίδη. Όχι πως έχουν σχέση οι δύο προπονητές, άλλες εποχές βέβαια, απλά και στο κομμάτι του προπονητή, η κατάσταση είναι τόσο μπλεγμένη που ταιριάζει ασορτί με τη φετινή σεζόν των “κιτρίνων”. Μύλος πραγματικός.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • aris banvit omadiki

    Δεν χωρά η γκρίνια στον Άρη

    Αν παρατηρούσε κάποιος τι γινόταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την ώρα που ο Κόροιβος σκό…
  • aris3

    Στάσιμος ο Άρης

    Θεωρητικά η φετινή χρονιά θα ήταν τέτοια που θα ανέβαζε τον Άρη ένα σκαλοπάτι. Όπερ μεθερμ…
  • pao efes1

    “Είμαστε κοντά στον Πόποβιτς”

    Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στην έδρα της Εφές Αναντολού, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής τ…
Περισσότερα από Γιάννης Νάτου
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

EuroLeague: Οι ημέρες και ώρες των Game 3 και 4 στα play off

Αναλυτικά οι ημέρες και οι ώρες των Game 3 και 4 στα play off της Euroleague. Γνωστό έγινε…