Κεντρική Basket League Κύμη “Πήραμε ένα σημαντικό μάθημα”

“Πήραμε ένα σημαντικό μάθημα”

Jordan Morgan kimi

jordan-morgan-kimi

H Κύμη αντιμετωπίζει αύριο (20/11) το πολύ καλό Ρέθυμνο, με τον Τζόρνταν Μόργκαν να τονίζει πως όλα τα παιχνίδια των νεοφώτιστων είναι “τελικοί”, αλλά να μιλάει και για το μάθημα που έχουν πάρει οι παίκτες του Βασίλη Μπρατσιάκου.

Όλα όσα έγραψε ο Αμερικανός σέντερ στο προσωπικό του blog στον ΕΣΑΚΕ: “Χαιρετώ για μια ακόμα φορά όλους τους Έλληνες φιλάθλους! Πλέον μπορούμε να πούμε ξεκάθαρα ότι έχουμε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα που τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Εμείς την προηγούμενη εβδομάδα χάσαμε μέσα από τα χέρια μας την εκτός έδρας νίκη απέναντι στην Λευκάδα. Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, ιδιαίτερα μέσα στην έδρα της, όπου φάνηκε πολύ ανταγωνιστική απέναντι στον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Μπήκαμε στο παιχνίδι πανέτοιμοι να αντεπεξέλθουμε στις προκλήσεις του και συγκεντρωμένοι στο αγωνιστικό μας πλάνο, γεγονός που μας έδωσε το προβάδισμα για περίπου 37 λεπτά. Δυστυχώς στα τελευταία 3 λεπτά δεν ανταποκριθήκαμε όπως έπρεπε και καταλήξαμε να χάσουμε μια μεγάλη ευκαιρία να πάρουμε μια σημαντική εκτός έδρας νίκη.

Αισθανόμαστε απογοήτευση γιατί γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι σε αυτό το πρωτάθλημα να κερδίσεις μακριά από το “σπίτι” σου. Την εβδομάδα που διανύσαμε αφιερώσαμε πολύ χρόνο στην μελέτη του βίντεο του παιχνιδιού και πήραμε πολλά πολύτιμα μαθήματα.

Αν και ξέρουμε ότι στο τελευταίο τρίλεπτο δεν εκτελέσαμε σωστά αυτά που έπρεπε να κάνουμε, το βίντεο μας βοήθησε να δούμε και πόσα εύκολα λάθη κάναμε κατά την διάρκεια όλης της αναμέτρησης. Στην πραγματικότητα είναι ότι είδαμε να επαναλαμβάνουμε διαρκώς τα ίδια λάθη σε όλο το παιχνίδι!

Όταν χάνεις ένα ματς στον “πόντο” είναι εύκολο να χρεώσεις την ήττα σου σε μια δυο φάσεις στο τέλος του παιχνιδιού. Όμως αν είχαμε περιορίσει τα λάθη που κάναμε νωρίτερα, θα είχαμε μεγαλύτερο προβάδισμα και τα λάθη των τελευταίων λεπτών δεν ήταν τόσο καθοριστικά.

Το πιο σημαντικό μάθημα που πήραμε λοιπόν είναι ότι κάθε κατοχή μετράει. Σε αυτό το πρωτάθλημα πολλά ματς θα είναι “κλειστά” και πολύ συχνά θα κρίνονται στον πόντο. Όταν χάνεις τελικά για τρεις πόντους, όπως έγινε στο δικό μας παιχνίδι, ένα και μόνο λάθος μπορεί να κάνει την διαφορά ανάμεσα στην νίκη και στην ήττα.

Αυτήν την αγωνιστική έχουμε ένα εντός έδρας ματς απέναντι σε μια ακόμα δυνατή ομάδα. Το Ρέθυμνο έρχεται στην Χαλκίδα για δεύτερη φορά φέτος, καθώς τους κερδίσαμε στο Κύπελλο. Οπότε σίγουρα θα ψάχνουν την “εκδίκηση”! Οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στο αγωνιστικό πλάνο και να χρησιμοποιήσουμε όσα μάθαμε από το προηγούμενο παιχνίδι.

Βρισκόμαστε πλέον περίπου στο ¼ του πρωταθλήματος και η θέση μας στον βαθμολογικό πίνακα δεν είναι αυτή που θα θέλαμε, αλλά το θετικό είναι ότι καμία ομάδα από τις ακριβώς από πάνω μας δεν έχει αποσπαστεί πολύ στην βαθμολογία.

Η εξέλιξη των επόμενων αγώνων θα μας ξεκαθαρίσει που πρέπει να οριοθετήσουμε τους στόχους της ομάδας για φέτος. Εμείς βλέπουμε όλα τα παιχνίδια ως “τελικούς” που οφείλουμε να τους κερδίσουμε. Ελπίζω αυτήν την Κυριακή οι φίλαθλοι μας να βρίσκονται στο πλευρό μας και να μας βοηθήσουν με την στήριξη τους να πάρουμε την νίκη, όπως ακριβώς έκαναν και στο ματς με τα Τρίκαλα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Κύμη

Δειτε επισης

Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης!

H Κύμη εξέδωσε ανακοίνωση, ενημερώνοντας τον κόσμο για τους λόγους που αποχωρεί από τη Bas…