Κεντρική Basket League Ολυμπιακός – Απόλλωνας Πάτρας 83-55

Ολυμπιακός – Απόλλωνας Πάτρας 83-55

olympiacos

olympiacos

Ο Ολυμπιακός χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση πήρε το ροζ φύλλο αγώνα κόντρα στον Απόλλων Πάτρας με 83-55, κάνοντας το 6Χ6 στην Basket League. Οι πειραιώτες, οι οποίοι αγωνίστηκαν χωρίς τον Έρικ Γκριν με εξαίρεση την πρώτη περίοδο δεν βρήκαν κάποια αντίσταση από την ομάδα του Κώστα Μέξα, η οποία βρίσκεται στο 1-5.

Μετά την ήττα από την Γαλατασάραι, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ξέσπασαν στην ομάδα της Πάτρας, έχοντας ως κορυφαίους τους Παπαπέτρου και Αθηναιού με 13 πόντους, αλλά και τους Παπανικολαού και Λοτζέσκι με 12.

Από τον Απόλλωνα ξεχώρισαν οι Τσιάρας με 14 και Ράσελ με 12 πόντους.

Πλέον οι πρωταθλητές Ελλάδος στρέφουν την προσοχή τους στις αναμέτρησεις με Μπαρτσελόνα και Παναθηναϊκό Superfoods για την Ευρωλίγκα.

Ο Ολυμπιακός με τον Κεμ Μπιρτς να κυριαρχεί κάτω από το καλάθι, αλλά και τους Λοτζέσκι Μάντζαρη να είναι εύστοχοι από την γραμμή των 6,75, προηγήθηκε με 16-8 στο πρώτο πεντάλεπτο. Ο Απόλλωνας αντέδρασε και με τους Καλινόσκι και Ράσελ να ηγούνται στο σκοράρισμα, έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο, στο -4 (20-16).

Η δεύτερη περίοδος ανήκε ολοκληρωτικά στον Ολυμπιακό. Μπορεί ο Νικ Ράσελ να έφερε το παιχνίδι στο καλάθι (20-18), αλλά οι “ερυθρόλευκοι” με τους Ιωάννη Παπαπέτρου και Κώστα Παπανικολάου να “χτυπούν” από το τρίποντο και την ρακέτα έτρεξαν ένα σερί 14-3 και προηγήθηκαν με 34-23 στο 15‘. Στο 16’ ο Δημήτρης Αγραβάνης, πέφτοντας άτσαλα στον αγωνιστικό χώρο, τραυματίστηκε στο γόνατο και αποχώρησε από την αναμέτρηση. Οι “μελανόλευκοι” σκόραραν με το σταγονόμετρο, ήταν ιδιαίτερα άστοχοι από το τρίποντο, ενώ ούτε μέσα από το ζωγραφιστό έβρισκαν λύση, και οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν χτίζοντας μια διαφορά 20 πόντων (47-27). Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό στο +18 (49-31).

Στα πρώτα πέντε λεπτά της πρώτης περιόδου οι πρωταθλητές Ελλάδος, έπαθαν μπλακ άουτ μην μπορώντας να βρουν εύκολο καλάθι, πράγμα που εκμεταλλεύτηκε ο Απόλλωνας, ο οποίος με τον Κόμπινς να είναι ζεστός έτρεξε ένα σερί 9-2, κατεβάζοντας την διαφορά στους 12 (52-40). Το τάιμ άουτ που πήρε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος λειτούργησε, καθώς ο Ολυμπιακός έβγαλε εκ νέου ενεργεία και στις δύο πλευρές του παρκέ, ανεβάζοντας την διαφορά στους 21 (66-45) με το τέλος της τρίτης περιόδου.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Ο Απόλλωνας έμεινε χωρίς πόντο για περίπου 8 λεπτά, χάρη στην εξαιρετική άμυνα του Ολυμπιακόυ, ο οποίος χωρίς να φορτσάρει και έχοντας πολυφώνια στο σκοράρισμα έφτασε  ξεκούραστα στο 83-55 πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 49-31, 66-45 83-55

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Μπιρτς 6, Σπανούλης 5, Πρίντεζης 2, Μάντζαρης 9(3), Λοτζέσκι 12, Γιανγκ 5, Παπαπέτρου 13(3), Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ 2, Παπανικολάου 12, Χάκετ 4(1), Αθηναίου 13(2).
Απόλλων Πατρών (Μέξας): Κόμπινς 7, Χίκι, Σλαφτσάκης 5, Τσιάρας 14 (4), Καλινόσκι 7, Νηφόρας, Ράσελ 12, Μαστρογιαννόπουλος, Μπάβτσιτς 3 (1), Κουζέλογλου 7 (1), Μπαζίνας

 

 

 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Κανονικά εντός δωδεκάδας ο Πετρούσεφ

Εντός δωδεκάδας ο Φίλιπ Πετρούσεφ. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο Παλαού Μπλαουγκράνα την …