Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Ο ψεύτης και οι τσάμπα μάγκες

Ο ψεύτης και οι τσάμπα μάγκες

pinokio ked

pinokio-ked

Για τον μέσο αναγνώστη η δημοσιογραφία και η προπαγάνδα δεν είναι τόσο διακριτές έννοιες, κυρίως επειδή δεν έχει υποχρέωση να κρατά… αρχείο. Διαβάζει κάτι και δεν πρέπει κατ’ ανάγκη να ανατρέξει 10 μέρες πίσω, να θυμηθεί τι διάβαζε, ώστε να ξεχωρίσει το ρεπορτάζ από το παραμύθι. Όταν, μάλιστα, είναι και ανορθόγραφο και τον… ζαλίζει, δεν βγάζει άκρη. Κάπως έτσι ο αγράμματος ψεύτης κάνει να φαίνονται (τσάμπα) μάγκες τα μέλη της ΚΕΔ/ΕΟΚ.

Εμείς πάλι έχουμε αρχείο (έχουμε κάνει και τα σχετικά prtScn) και μας αρέσει να ξεσκεπάζουμε και τους ψεύτες, και τους τσάμπα μάγκες.

Στις 22 Νοεμβρίου έγραφε ο αγράμματος ψεύτης “… τα μέλη της ΚΕΔ έχουν αύριο συνεδρίαση κι όπως μάθαμε θα ζητήσουν την παρέμβαση του Αθλητικού Εισαγγελέα“. Τίτλος του κειμένου “Φοβερό: Παρέμβαση αθλητικού εισαγγελέα ζητάει η ΚΕΔ!!! (για Λάσκαρη, Αλεξανδρή και Γιαννουλάκη…)“.

Την επομένη (23 Νοεμβρίου) ο ψεύτης γράφει κείμενο με τίτλο “Στον αθλητικό Εισαγγελέα στέλνει η ΚΕΔ τρεις παράγοντες και έναν προπονητή!!! (όλο το παρασκήνιο…“. Πριν συνεχίσουμε το… ξεβράκωμα του ψεύτη να σημειώσουμε πως μεταφέρουμε αυτούσιους τους τίτλους, οπότε η χρήση σημείων στίξης, τα πεζοκεφαλαία στις λέξεις “Αθλητικός Εισαγγελέας” είναι δικά του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα ματάκια μας/σας.

Τέσσερα μπασκετικά άτομα αποφασίστηκε σήμερα να σταλούν στον αθλητικό Εισαγγελέα για δυσφήμιση του μπάσκετ” μας ενημέρωσε τότε ο αγράμματος. Φυσικά πρώτος και καλύτερος που “στάλθηκε” στον Αθλητικό Εισαγγελέα ήταν ο Νίκος Λάσκαρης.

Τρέχει το ρεπορτάζ, τρέχει κι ο αγράμματος. Στις 24 Νοεμβρίου (την αμέσως επόμενη μέρα, δηλαδή) “ανακάλυψε” πως “Με το… δεξί η ΟΔΚΕ!!! Στέλνει στον αθλητικό Εισαγγελέα όποιον δυσφημεί και σπιλώνει το χώρο της διαιτησίας!!! (συγκεντρώνει τα έγγραφα)“. Μάθαμε, λοιπόν, πως με την ΚΕΔ/ΕΟΚ συμπράττει και η ΟΔΚΕ, με το κείμενο να καταλήγει ότι “ΚΕΔ και ΟΔΚΕ έχουν εναρμονιστεί πλήρως και πλέον, αποφασίσουν από κοινού σε σημαντικά θέματα“.

Τι κρατάμε ως τώρα; Η ΚΕΔ/ΕΟΚ έστειλε τον Λάσκαρη (και άλλους τρεις) στον Αθλητικό Εισαγγελέα και μαζί της ήρθε η ΟΔΚΕ, η οποία μαζεύει έγγραφα (μα δεν τα έχει η ΚΕΔ, που ήδη έστειλε στον Αθλητικό Εισαγγελέα τους παράγοντες;) για να ενισχύσει την κατηγορία.

Στις 25 Νοεμβρίου, σε ένα μάλλον αδιάφορο κείμενο, σημειώνεται πως “… οι διαιτητές δεν θέλουν να περιμένουν ένα μήνα” και “θα ζητήσουν στις αρχές της εβδομάδας από τον αθλητικό Δικαστή να ασχοληθεί με το θέμα“. Προφανές είναι πως το θέμα έχει φτάσει στον Αθλητικό Εισαγγελέα και θα του ζητηθεί να ασχοληθεί άμεσα και σοβαρά. Μιλάμε για… μαγκιά!

Χθες, 28 Νοεμβρίου, πέντε μέρες αφότου η ΚΕΔ/ΕΟΚ αποφάσισε να στείλει στον Αθλητικό Εισαγγελέα τον Λάσκαρη μαθαίνουμε πως “κατατίθεται αύριο ο φάκελος Λάσκαρη στον αθλητικό Εισαγγελέα από τη διοίκηση της ΟΔΚΕ! (ποια στόματα θα ανοίξουν…)“. Τα δικά μας, από την έκπληξη απαντώ, και συνεχίζουμε την ανάγνωση.

Αύριο Τρίτη η διοίκηση της ΟΔΚΕ θα στείλει στον αθλητικό Εισαγγελέα δύο παράγοντες διαιτησίας και έναν προπονητή ενώ ο τέταρτος θα βρεθεί ενώπιον του αθλητικού δικαστή“. Οι τέσσερις έγιναν τρεις μέσα σε πέντε μέρες! Προφανώς επειδή μεσολάβησε η Black Friday, έκανε κι η ΚΕΔ/ΕΟΚ την… έκπτωσή της.

Δύο συνεχόμενες Τρίτες η Κεντρική Επιτροπή στέλνει τον Λάσκαρη (σύμφωνα με τον ψεύτη) στον Αθλητικό Εισαγγελέα. Ποιον Λάσκαρη; Αυτόν που (πάλι, σύμφωνα με τον ψεύτη) είχε στείλει παλιότερα, όταν είχε κάνει δηλώσεις κατά του Σπύρου Γκόντα.

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με δημοσιογραφία (έτσι κι αλλιώς, ο γελοίος που αυτοαποκαλείται δημοσιογράφος δεν έχει πραγματική σχέση με τον χώρο), αλλά με μια αγωνιώδη προσπάθεια να βγουν (τσάμπα) μάγκες τα μέλη της ΚΕΔ/ΕΟΚ και να τρομάξουν (τρομάρα του) οι παράγοντες, ώστε να μην ανοίγουν τα στόματα.

Αν η ΚΕΔ/ΕΟΚ έχει την παραμικρή σχέση με τον τσαρλατάνο, μόνο η ατάκα του Γιωργή Μπουσβάρουταυ νι, ταυ νι” (σ.σ. “τι ντροπή, τι ντροπή!“) μπορεί να καταγράψει την αθλιότητα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/3)

Τα «φώτα» στην Ιταλία και τον Παναθηναϊκό «Πλούσιο» είναι και το σημερινό τηλεοπτικό πρόγρ…