Κεντρική Ασίστ Basketbase Ο Γκιστ ξεπέρασε τον Μίντλετον

Ο Γκιστ ξεπέρασε τον Μίντλετον

gist

gistpetridis-giorgosΔιανύοντας την 5η σεζόν του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ο Τζέιμς Γκιστ “σκαρφαλώνει” σταθερά στις περισσότερες λίστες στατιστικής της ιστορίας των “πράσινων” και αυτό έκανε σήμερα μέσα από το παιχνίδι με τον Κολοσσό.

Ο Αμερικανός μαζεύοντας πέντε ριμπάουντ, έφτασε τα 536 στο πρωτάθλημα της Basket League και μπήκε στην πρώτη 10άδα των ριμπάουντερ της πράσινης ιστορίας στην κατηγορία, αφήνοντας πίσω του τον Ντάριλ Μίντλετον που στην 5ετία 2000-2005 είχε μαζέψει 533. Ο Γκιστ είναι λοιπόν 10ος συνολικά και 5ος ως προς την αντίστοιχη λίστα των ξένων παικτών του τριφυλλιού.

Διπλό επίτευγμα ως προς τα ριμπάουντ σημείωσε και ο Γιάννης Μπουρούσης καθώς μάζεψε πέντε αμυντικά και φτάνοντας τα 1.112, έγινε ο 7ος της λίστας στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος, αφήνοντας πίσω του τον Ουόλτερ Μπέρι (1.107) ενώ έχοντας οχτώ συνολικά, έφτασε τα 1.634 και έγινε ο 8ος ριμπάουντερ στην ιστορία της κατηγορίας, ξεπερνώντας τον Τόνι Κόστερ (1.626).

Ένα ριμπάουντ μακριά από την ισοφάριση της κορυφαίας επίδοσης στην καριέρα του στο πρωτάθλημα έφτασε ο Νίκος Παππάς μαζεύοντας οχτώ και με τα οποία ξεπέρασε τα 400. Ο διεθνής γκαρντ είχε εννιά ριμπάουντ δύο φορές με τον Πανιώνιο την περίοδο 2012-13 και μια φορά στον 4ο τελικό των περσινών τελικών με τον Παναθηναϊκό.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…