Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Nα πολεμήσουμε”

“Nα πολεμήσουμε”

mpoutskos markopoulos

mpoutskos-markopoulos

Tην πρωτοπόρο και μοναδική αήττητη ομάδα του ομίλου, Νεπτούνας, αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Champions League, και ο άμεσος συνεργάτης του Σούλη Μαρκόπουλου, προπονητής Παντελής Μπούτσκος, αναλύει την λιθουανική ομάδα και όλες τις παραμέτρους του δύσκολου αγώνα της Τετάρτης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
“Συνεχίζουμε τις υποχρεώσεις μας στο Basketball Champions League με μια δύσκολη εκτός έδρας αποστολή, απέναντι στην πρωτοπόρο του ομίλου μας και αήττητη έως τώρα Neptunas, σε μία χώρα όπου το μπάσκετ λατρεύεται σαν θρησκεία. Ένα ιδιαίτερα απαιτητικό παιχνίδι, καθώς και ένα ιδιαίτερα απαιτητικό ταξίδι, αλλά οφείλουμε όπως και στο Varese, να εμφανιστούμε στο μέγιστο βαθμό ετοιμότητας και συγκέντρωσης.

Πρόκειται για μια ομάδα που παίζει πολύ επιθετική άμυνα και επιδιώκει τον αιφνιδιασμό σε κάθε ευκαιρία. Παίζει σε πολύ υψηλό ρυθμό κι έτσι ωθεί το παιχνίδι σε πολλές κατοχές. Όπως κι εμείς, έχει αρκετά μεγάλο βάθος στο rotation και με αυτόν τον τρόπο διατηρεί πάντα υψηλά επίπεδα έντασης και ενέργειας.

Στην περιφέρεια οι Baron και Drew δίνουν τον τόνο, με την ικανότητα τους να δημιουργούν από το pick and roll τόσο για τον εαυτό τους, όσο και για τους συμπαίκτες τους, όπως οι δεινοί σουτέρ Mazeika και Girdziunas. Στην front line o γνωστός μας από τη θητεία του στην ελληνική λίγκα Klimavicious, βοηθάει με την εμπειρία του, ενώ σημείο αναφοράς αποτελεί και η έφεση των Grant και Κacinas στο επιθετικό ριμπάουντ.

Μέσα από τη ροή των αγώνων οφείλουμε να ωριμάζουμε σαν ομάδα, να διαβάζουμε καλύτερα το παιχνίδι και κάποιες φορές να είμαστε πιο κυνικοί και να πηγαίνουμε πιο μεθοδικά στις καταστάσεις όπου παράγουν πλεονέκτημα για μας. Προερχόμαστε από δύο ήττες στις λεπτομέρειες και οφείλουμε να αποδείξουμε μέσα στις γραμμές ότι διδαχθήκαμε από τα λάθη μας, να πολεμήσουμε και να επιστρέψουμε στις νίκες”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Νεραντζάκης: «Η εικόνα μας δεν είναι αυτή που πρέπε»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του αναφέρθηκε ο Στάθης Νεραντζάκης. Μετά την εκτός έδρας ήττα…