Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Μονίμως… χειρότερος στα λάθη

Μονίμως… χειρότερος στα λάθη

paok soulis markopoulos

paok-soulis-markopoulos

Στον ΠΑΟΚ ήταν έντονα δυσαρεστημένοι με την διαιτησία του αγώνα με την Ολντενμπουργκ (όπως αναφέραμε την Τρίτη, μεταφέρθηκαν σχετικά παράπονα στον Πατρίκ Κομνηνό που είναι Διευθύνων Συμβούλος του Champions League), ωστόσο τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί καλύτερα για τον “Δικέφαλο” αν ήταν πιο… προσεκτικός στο ματς. Απέναντι σε Βιλερμπάν, ΑΕΚ και Νεπτούνας ήταν κακός επιθετικά στην τελευταία περίοδο και το “πλήρωσε”, κόντρα στα Τρίκαλα τα πολλά άστοχα τρίποντα (6/29) ήταν μεγάλο μειονέκτημα και απέναντι στην Ολντενμπουργκ η “πληγή” ήταν στα λάθη (έγιναν πολλά στην τελευταία περίοδο).

Μάλιστα στο Champions League, ο ΠΑΟΚ… μονίμως είναι χειρότερος από τους αντιπάλους του στα λάθη με εξαίρεση το ματς με την Νεπτούνας (οι “ασπρόμαυροι” και οι Λιθουανοί είχαν από 10). Στο παιχνίδι με την Ολντενμπουργκ, ο “Δικέφαλος” έκανε 10 λάθη παραπάνω από την αντίπαλό του (23 αντί 13 της γερμανικής ομάδας) κάτι που δεν είχε γίνει σε προηγούμενα ευρωπαϊκά ματς (η διαφορά στα λάθη ήταν μικρότερη, με τον ΠΑΟΚ πάντως όπως στο ματς με την Ολντενμπουργκ, έτσι και στα παιχνίδια με την Ρόζα Ράντομ, την Ουσάκ, την Βαρέζε και την Βιλερμπάν να είναι χειρότερος).

Στα φετινά ματς στο Champions League

Ρόζα Ράντομ-ΠΑΟΚ: 16 λάθη οι Πολωνοί, 19 ο ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ-Ουσάκ: 27 λάθη οι “ασπρόμαυροι”, 24 λάθη οι Τούρκοι

Βαρέζε-ΠΑΟΚ: 13 λάθη οι Ιταλοί, 17 οι “ασπρόμαυροι”

ΠΑΟΚ-Βιλερμπάν: 12 λάθη οι “ασπρόμαυροι”, 11 οι Γάλλοι

Νεπτούνας-ΠΑΟΚ: 10 λάθη οι Λιθουανοί, 10 οι “ασπρόμαυροι”

Ολντενμπουργκ-ΠΑΟΚ: 13 λάθη οι Γερμανοί, 23 οι “ασπρόμαυροι”

Δοκιμάζει ο Πέινερς εν όψει Ρεθύμνου

Κατά τα άλλα, μπροστά είναι το ματς με το Ρέθυμνο και το μυαλό είναι στην κατάσταση του Ζάνις Πέινερς. Ο Λετονός αυτές τις μέρες θα προσπαθήσει να συμμετέχει στο κανονικό πρόγραμμα της ομάδας και εκτιμάται πως μπορεί τελικά να τα καταφέρει και να είναι διαθέσιμος για το εντός έδρας σαββατιάτικο ματς (θυμίζουμε ότι ο Πέινερς ταλαιπωρείται από διάταση στον δικέφαλο του αριστερού ποδιού και δεν αγωνίστηκε απέναντι σε Τρίκαλα και Ολντενμπουργκ).

Στο θέμα της πιθανής ενίσχυσης στο οποίο πάντα στον ΠΑΟΚ κρατούν χαμηλούς τόνους αλλά αυτό είναι λογικό αν σκεφτεί κανείς πως οι οικονομικές δυνατότητες είναι περιορισμένες, το ζήτημα του Λουκά Μαυροκεφαλίδη θα μπορούσε να προχωρήσει μόνο με σημαντική οικονομική βοήθεια του Ιβάν Σαββίδη αφού με τις υπάρχουσες συνθήκες (είναι αυτονόητο ότι ο “Δικέφαλος” δεν μπορεί να τον καλύψει οικονομικά) ο παίκτης είναι ξεκάθαρος ότι δεν σκέφτεται τον ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα διάφορα “βγαίνουν” από την πιάτσα των ατζέντηδων, όπως η προοπτική ενίσχυσης με έναν “κοντό” αν και ήδη η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει πολλούς δίχως όμως να ικανοποιούν όπως για παράδειγμα ο Μιλιένοβιτς (πάντως από άλλους ατζέντηδες “βγαίνει” πως δεν έχει γίνει καμιά συζήτηση με στελέχη του ΠΑΟΚ για ενίσχυση).

Βέβαια για να ενισχυθεί ο “Δικέφαλος” με έναν ξένο “κοντό” (καλή είναι η περίπτωση του Αντριου Αντριους, στον ΠΑΟΚ τον έχουν παρακολουθήσει παλαιότερα, όμως είναι ακριβός ενώ πολύ πιο εφικτή οικονομικά είναι η υπόθεση του Τσαρλς Μπάρτον δίχως όμως να υπάρχει κάτι “χειροπιαστό” γι’ αυτόν την δεδομένη χρονική στιγμή), θα πρέπει να προχωρήσει το ζήτημα της αποχώρησης ενός ξένου αφού ο ΠΑΟΚ έχει έξι ξένους στο ρόστερ του. Αναφορικά με το να “έτρεχε” το θέμα της ενίσχυσης με Ελληνα “κοντό”, ο Νώντας Παπαντωνίου που παίζει στην Ισπανία και επιθυμούσε να αγωνιστεί φέτος (2016-17) στον “Δικέφαλο”, είναι μια περίπτωση που “βρέθηκε” στο “μπλοκάκι” τους προηγούμενους μήνες ωστόσο στους “ασπρόμαυρους” δεν την “έτρεξαν” ενώ άλλος υποψήφιος θα μπορούσε να είναι ο Δημήτρης Κατσίβελης (ανέκαθεν γι’ αυτόν υπήρχε καλή άποψη στις τάξεις του ΠΑΟΚ) ο οποίος πάντως δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Αστάνα, οπότε δεν ευνοούν οι συνθήκες.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…