Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Κύριε Σιμιτζόγλου, έχετε γράμμα

Κύριε Σιμιτζόγλου, έχετε γράμμα

vasilakopoulos kaffes

vasilakopoulos-kaffes

Γιώργος ΚογκαλίδηςΤρόμαξαν με αυτά που είπε ο Νίκος Λάσκαρης. Δεν περίμεναν ότι παράγοντας αυτού του διαμετρήματος θα έλεγε τέτοια πράγματα. Είχαν προηγηθεί οι αδερφοί Αγγελόπουλοι, που για χρόνια έκαναν καταγγελίες, άλλοτε με ονόματα και… διευθύνσεις, άλλοτε φωτογραφίζοντας. Είχε προηγηθεί ο Μάκης Αγγελόπουλος, που είχε πει πράγματα στον τηλεοπτικό αέρα.

Αναφέρομαι στην ελίτ, γιατί αν ξεκινήσουμε να απαριθμούμε τις κατά καιρούς καταγγελίες, παραγόντων, προπονητών και παικτών μικρότερων κατηγοριών, θα φτιάξουμε ολόκληρο βιβλίο. Έχουν βάση αυτές οι κατηγορίες; Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα απαντήσυν. Υπάρχουν δικαστές, εισαγγελείς, άνθρωποι που οφείλουν να αποδώσουν δικαιοσύνη και να εντοπίσουν τυχόν παραβατικές συμπεριφορές.

Κάποιοι τρόμαξαν. Σκούζει ο αγράμματος υπάλληλος, που τάχα μου ασχολείται με τον χώρο της διαιτησίας. Μα, αυτοί που αγαπούν τον χώρο, δεν ανέχονται την παραμικρή σκιά. Αν υπάρχει κάποιος που να ταυτοποιείται με τις καταγγελίες του κ. Λάσκαρη πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά.

Οι εντολείς έδωσαν γραμμή. Να εμφανιστεί ως έτοιμος προς αποχώρηση ο Λάσκαρης, να εμπλακεί το όνομα του Δαμιανίδη και παράλληλα να “απειληθούν” (κούνια που τους κούναγε) όσοι έκαναν το λάθος να διαμαρτυρηθούν. Έτσι, θαρρούν πως θα κατασταλεί η οργή των ανθρώπων του μπάσκετ, αλλά κάνουν λάθος. Με νεροπίστολο δεν σβήνεις πυρκαγιά.

Ποιο είναι, όμως, το κυρίαρχο ζήτημα της ιστορίας; Ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου έχει ήδη στα χέρια του μια πολύ σημαντική καταγγελία. Ο Ηλίας Καφφές, τελευταίος μη διορισμένος πρόεδρος της ΟΔΚΕ, είχε μιλήσει πριν τον Νίκο Λάσκαρη για την “εγκληματική οργάνωση“. Έδωσε ονόματα και διευθύνσεις, που είμαστε βέβαιοι ότι ο Αθλητικός Εισαγγελέας με προσοχή εξετάζει.

Το νέο στοιχείο είναι πως τα… σκατά δεν κρύβονται πλέον κάτω από το χαλάκι. Ξεχείλισε ο βόθρος και η δυσοσμία είναι αφόρητη. Κάποιοι, σε κακές εποχές, θεώρησαν πως παίζουν μπάλα μόνοι τους. Ανεξέλεγκτα. Αυτό λένε καθολικά διαμαρτυρόμενοι οι παράγοντες, αυτό είπε (και γι’ αυτό “φαγώθηκε“) ο Καφφές.

Είναι στο χέρι του κ. Σιμιτζόγλου να μείνει καθαρός ένας χώρος, ο οποίος για χρόνια κάνει περήφανους τους Έλληνες. Ας μην καταστραφεί κι αυτός.

Υ.Γ.: Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Καιρό τώρα φωνάζω ότι πέφτει η διοίκηση Βασιλακόπουλου. Οι διοικήσεις πέφτουν απ’ έξω, ή από μέσα. Πολλοί είναι οι λόγοι, για τους οποίους κρατιέται στην κορυφή του αθλήματος η συγκεκριμένη διοίκηση. Εσωτερικά, όμως, σαπίζει.

Δεν έχω στοιχεία ότι αν γίνονται όσα έχουν καταγγελθεί, είναι υπό την καθοδήγησή του. Μπορεί να μην γνωρίζει καν τι συμβαίνει (το πιθανότερο). Γι’ αυτό έπρεπε να φύγει. Γιατί πλέον δεν μπορεί να ελέγξει τίποτα, δεν μπορεί να διασφαλίσει ένα (1) πρωτάθλημα εθνικών κατηγοριών, που να μην υπάρχει τέτοιος κακός χαμός.

kogas1010@gmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Μονακό – Φενέρμπαχτσε 93-88 (vid)

Το γύρισε και ισοφάρισε η Μονακό Η Μονακό επικράτησε της Φενέρ με σκορ 93-88 και ισοφάρισε…