Η Μοναστίρ, παρά τις απουσίες, κατάφερε να κερδίσει στο ντέρμπι την Hamamet με το επιβλητικό 90-60 κι έτσι πήρε την πολυπόθητη πρόκριση για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος Τυνησίας. Ο κόουτς Γιώργος Κετσελίδης κατάφερε να φέρει ακόμα μία αποστολή εις πέρας, ελπίζοντας σε κάτι ακόμα καλύτερο και μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) εξήγησε τα προβλήματα που χρειάστηκε να ξεπεράσει, μίλησε για τους στόχους που υπάρχουν αλλά και για τον σεβασμό που χαίρει ο Έλληνες προπονητής στο εξωτερικό.
Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για την πρόκριση της Μοναστίρ στα play off του πρωταθλήματος και τα προβλήματα που κλήθηκε να ξεπεράσει: “Η πρόκριση στα play off πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους οπαδούς μας, όπως και κάθε νίκη στην συγκεκριμένη ομάδα. Οι φίλαθλοι μας είναι οι πιο απαιτητικοί και σκληροπυρηνικοί οπαδοί στην Τυνησία. Ανάλογες αντιδράσεις, ωστόσο, υπάρχουν και στις ήττες.
Η Μοναστίρ τα προηγούμενα χρόνια έχοντας αρκετά μεγαλύτερο μπάτζετ εύκολα ή δύσκολα κατάφερνε να μπαίνει στα play off, όμως φέτος έχει αλλάξει το 70% της ομάδος και σε συνεργασία με τη διοίκηση επιχειρούμε μία ριζική ανανέωση του υλικού. Τα πράγματα μέσα στη χρονιά έγιναν ακόμα πιο δύσκολα, καθώς από τους 5 καλούς παίκτες που διαθέτει η ομάδα, τραυματίστηκαν οι 3 και απουσίασαν για ένα μήνα. Εξαιτίας της έλλειψης εμπειρίας η ομάδα έκανε μία κακή εκτός έδρας ήττα από την Hamamet στον πρώτο γύρο. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν το παιχνίδι της Τρίτης να είναι do or die για εμάς. Ευτυχώς παίξαμε πολύ καλά, αν και συνεχίσαμε να παίζουμε χωρίς τους 2 από τους 3 τραυματίες. Ο δε τρίτος ενσωματώθηκε στην ομάδα, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα.
Τα προβλήματα που αντιμετώπισα από την αρχή είναι το εξής… ένα, η νοοτροπία. Είναι τελείως διαφορετική από την Ευρωπαϊκή και αναφέρομαι κυρίως στους παίκτες. Ευτυχώς, τα μέλη της διοίκησης έχοντας σπουδάσει σε Αμερική και Παρίσι έχουν κάπως διαφορετική νοοτροπία, όμως και πάλι θα έλεγα ότι είναι η πιο δύσκολη αποστολή που έχω αναλάβει στο εξωτερικό! Για να καταλάβετε θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Στις δουλειές μου μέχρι τώρα έχω συνηθίσει να δουλεύω πάρα πολύ με τα dvd, όχι μόνο για τον επόμενο αντίπαλο, αλλά και για να αναλύω στους παίκτες μου τα λάθη τους μετά από κάθε παιχνίδι. Αυτό μπορεί να φαίνεται φυσιολογικό στην Ευρώπη, όμως εδώ υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την κάλυψη των αγώνων και την προμήθεια των dvds”.
Για τους στόχους της ομάδας όταν ανέλαβε το καλοκαίρι και αν έχουν αναπροσαρμοστεί:
“Οι στόχοι της ομάδος όπως ανέφερα και παραπάνω είναι η σταδιακή ανανέωση του υλικού, με ταυτόχρονη αλλαγή της νοοτροπίας των παικτών, το οποίο σε ένα μεγάλο ποσοστό το έχουμε καταφέρει. Όλο αυτό θέλουμε να συνδυαστεί με μία όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Οι διοικούντες αντιλαμβάνονται σε μεγάλο βαθμό το έργο που επιτελώ εδώ και δεν με πιέζουν για το αποτέλεσμα, όμως από την άλλη πλευρά υπάρχει η τεράστια πίεση των οπαδών (σ.σ. τονίζεται συχνά η λέξη οπαδός) για αποτελέσματα”.
Για τη συνεργασία του με την Μοναστίρ και πως προέκυψε: “Η συνεργασία με τη Μοναστίρ προέκυψε το καλοκαίρι, από τον εκπρόσωπο μου. Την ίδια περίοδο είχα ακόμα μία πρόταση από Ευρωπαϊκή ομάδα, αλλά επέλεξα τη Μόναστιρ γιατί χρονικά είχα δώσει το λόγο μου στους ανθρώπους της ομάδος. Όπως έχω ξαναπεί, όλοι θέλουμε να δουλέψουμε σε μεγάλα club του εξωτερικού, αλλά αυτό δεν είναι εφικτό. Με δεδομένο ότι είμαι ανοικτός πάντα σε προσκλήσεις-προκλήσεις δεν αρνήθηκα να έρθω κι εδώ. Έξαλλου, είναι μία περιοχή που το μπάσκετ αναπτύσσεται και ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να σε οδηγήσει αυτό. Επίσης έχω μότο στη ζωή μου το….. job is job”.
Για την αντιμετώπιση που έχει ως Έλληνας προπονητής σε μία χώρα όπως είναι η Τυνησία:
“Γενικά τον Έλληνα προπονητή τον σέβονται και τον εκτιμούν παντού στο εξωτερικό, καθώς εκτιμούν την εργατικότητα, την τεχνογνωσία και την νοοτροπία που έχει. Γι’ αυτούς τους λόγους επιλέχθηκα κι από την ομάδα. Στην Τυνησία έχουν εργαστεί κι οι Έλληνες συνάδελφοι Κουκουλεκίδης, Βαρβούνης και Παπαδόπουλος οπότε το έργο του Έλληνα προπονητή ήταν ήδη γνωστό. Πάντως σε αυτή τη χώρα -όπως και σε όλες τις Αραβικές σε σχέση με τις προηγούμενες εμπειρίες μου- αυτό που μετράει πιο πολύ είναι το αποτέλεσμα”.