Κεντρική NBA Giannis μην αλλάξεις ποτέ! (vid)

Giannis μην αλλάξεις ποτέ! (vid)

koumpo1

koumpo1

gioulenoglouΟ Γιαννάκης μεγάλωσε. Εγινε Giannis. Και από ένας αστερίσκος στον απέραντο αμερικανό χάρτη, έγινε σημείο αναφοράς. Εκανε τους Αμερικανούς να παραβλέψουν την οποία δυσκολία μαθησιακή δυσκολία της προφοράς του επώνυμού του. Πλέον (αν και η έκφραση δεν πρόβλέπεται στη χώρα των…Γιάνκηδων) πίνουν νερό στο όνομά του.
Και όμως. Ο Αντετοκούνμπο διαθέτει ένα προσόν, το οποίο τον έχει οδηγήσει με ασφάλεια ως εδώ. Και μάλλον θα συνεχίσει να…πιλοτάρει την πορεία του μέχρι τα “ταβάνι” του, όπου και αν βρίσκεται αυτο.

Δεν χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ το πρώτο ενικό πρόσωπο.Αλλά εδώ διαθέτει μία χρησιμότητα. Είχα την χαρά (και την τιμή) να είμαι ένας από τους δημοσιογράφους που συμμετείχαν στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον αθλητή των Μπακς. Τον άκουσα με προσοχή σε όλες τις απαντήσεις που έδωσε.

Δίχως παρεξήγηση, κάποιες ήταν…βαρετές. Μην βιαστείτε να τον κρίνεται (και να με κρίνετε).  Κρίνονται τέτοιες για εμάς που ψάχνουμε μεγάλους τίτλους. Ικανούς να…πουλήσουν ένα κομμάτι στον αναγνωστη.

Ο καταλληλότερος τίτλος – κατά τα λεγόμενά του – θα ήταν κάτι που έχει τη λέξη “δουλειά“. Ή την “σκληρή δουλειά“. Ή και “ακόμη έχω μπόλικο δρόμο“. Και όμως, αυτό είναι προσόν. Ενας 21χρονος αθλητής από τους μετρημένους στα δάκτυλα ενός χεριού με…προδιαγραφές μιάς “τριπλ νταμπλ” σεζόν, με εννιαψήφια αμοιβή και τουλάχιστον μιά πολιτεία να παραμιλά το (δύσκολο) όνομα του. Θα μπορούσε να συμπεριφέρεται ωσάν ο επόμενος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτείων. Επί χίλια! Διάολε, ακόμη και ο επερχόμενος Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα τον χρησιμοποίησε ως συνδετικό κρίκο της Ελλάδας και των ΗΠΑ στην ομιλία του, το μεσημέρι της Τετάρτης (16/11).

Ο “Κούνμπο” δεν πετά στα σύννεφα. Φροντίζει μόνο να βρίσκεται στον ουρανό, για να καρφώνει τη μπάλα στο καλάθι. Και να…πετά στην άκρη κάθε σκέψη ξεκούρασης και…παράλειψης μιάς διαδικασίας, η οποία θα τον ωφελήσει.

Τη δουλειά δεν την επικαλείται, κάθε φορά, στην τύχη. Εργάζεται και προετοιμάζεται δίχως σταματημό. Είτε έχει παιχνίδι, είτε όχι. Λες και έχει συνειδητοποιήσει πως προορίζεται για κάτι μεγάλο. Και δεν έχει περιθώριο να λαθέψει.

Δεν είναι τυχαίο πως ζητά ολοένα την απορρόφηση περισσότερων γνώσεων. Δίχως παρεξήγηση για όλους τους άλλους, αλλά αν ένα νέο παιδί ζητά ένα αθλητικό πρότυπο, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι αυτό.

Η νέα γενιά διαθέτει τον κορυφαίο εκπρόσωπό της. Προσοχή, όχι μόνο για τα μπασκετικά προσόντα του. Αλλά για όλα τα υπόλοιπα. Η ζωή του δεν είναι μόνο ένα όμορφο παραμύθι. Διαθέτει συνέπεια, επιμονή και (καλά το μαντέψατε) μπόλικη δουλειά.
Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό είναι ο τρόπον τινά ταπεινός χαρακτηρισμός του ΛεΜπρόν Τζέιμς “είμαι ένα παιδί από το Άκρον του Κλίβελαντ”. Και ο Γιάννης κάτι τέτοιο είναι. Μόνο που μπορεί να περηφανεύεται πως ξεκίνησε από τα Σεπόλια της Αττικής.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μιχάλης Γκιουλένογλου
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…