Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Μπουρούσης, η επιστροφή!

Μπουρούσης, η επιστροφή!

panathinaikos

panathinaikos

Χρειάστηκε να φτάσουμε στα τέλη Νοέμβρη, προκειμένου ο Γιάννης Μπουρούσης να πιάσει πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης και να θυμίσει τον περσινό σέντερ, ο οποίος αποτελούσε τον φόβο και τον τρόμο κάθε αντιπάλου στην Ευρωλίγκα.

Ο Έλληνας σέντερ ήταν εξαιρετικός κόντρα στην Νταρουσάφακα, αυτός που οδήγησε εκ του ασφαλούς τον Παναθηναϊκό στη νίκη. Σκόραρε 18 πόντους, 4 εκ των οποίων στα τελευταία κρίσιμα δευτερόλεπτα, όταν η μπάλα ζύγιζε πολλά κιλά, προστάτεψε αποτελεσματικά το καλάθι του “τριφυλλιού”, ειδικά στο φινάλε, ενώ κέρδισε 13 φάουλ, βάζοντας τους Τούρκους στα καλάθια.

Οι αντίπαλοι ψηλοί ταίριαζαν απόλυτα στο παιχνίδι του, ο “Μπουρού” έχει παράδοση κόντρα στους Τούρκους, τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, και κάπως έτσι πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, συγκεντρώνοντας 28 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Μέχρι πρότινος, οι 18 βαθμοί ήταν η κορυφαία του επίδοση.

Σημαντικό ρόλο στην αγωνιστική άνοδο του Έλληνα σέντερ φαίνεται πως έπαιξε και η επιστροφή του Μάικ Τζέιμς στη δράση. Μαζί με τον Αμερικανό γκαρντ συνέθεσαν πέρυσι ίσως το καλύτερο δίδυμο στην Ευρώπη, τρελαίνοντας κόσμο με τη Λαμποράλ Κούτσα.

“Πέρσι κάναμε μία εκπληκτική σεζόν. Προσωπικά με επηρέασε η απουσία του. Δεν είναι δικαιολογία, αλλά στο ψυχολογικό κομμάτι με επηρέασε. Ελπίζω τώρα που γύρισε να είναι υγιής και να βοηθήσουμε την ομάδα, όπως σχεδίασε η διοίκηση”, δήλωσε χθες (25/11) μετά το τέλος του αγώνα ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος θα έχει στο πλευρό του πλέον τον Μάικ Τζέιμς. Για να δούμε, είναι ικανοί να γυρίσουν τον διακόπτη και να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό να πετύχει τους στόχους τους;

Προς το παρόν, ας δούμε τις φετινές εμφανίσεις του Μπουρούση στην Ευρωλίγκα.

Ομάδα Πόντοι Ριμπάουντ Ασίστ Ranking
Ζαλγκίρις 11 6 13
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 6 3 1 7
Μπάμπεργκ 9 3 10
Ερυθρός Αστ. 12 8 18
Εφές Αναντ. 7 5 2 2
Μακάμπι 5 6 2 7
Ρεάλ Μαδρίτης 13 9 1 18
Ολυμπιακός 8 3 1 8
Νταρουσάφακα 18 5 2 28

 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…