Κεντρική Ασίστ Shadow Αλεξανδρής: “Ανεβαίνει ο Μποχωρίδης, πιο πειστικός ο Ολυμπιακός”

Αλεξανδρής: “Ανεβαίνει ο Μποχωρίδης, πιο πειστικός ο Ολυμπιακός”

alexandris

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής μίλησε στον ραδιοφωνικό αέρα του ΣΠΟΡ FM κι αναφέρθηκε στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, σχολιάζοντας τους Λευτέρη Μποχωρίδη, Γιάννη Μπουρούση και Τσάβι Πασκουάλ.

Παράλληλα, μίλησε για τον Ολυμπιακό, ο οποίος τον πείθει περισσότερο από τον Παναθηναϊκό, ενώ σχολίασε και το αυριανό ντέρμπι κορυφής της Α2 ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Ηρακλή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε για:

-την παρουσία του Μποχωρίδη: “Ο Λευτεράκης έπαιξε μαζί μου σε ηλικία 17,5 ετών στον Άρη. Έχει μεγάλο ταλέντο, αγαπά το μπάσκετ, έχει όρεξη για δουλειά και όταν με ρώτησαν κάποιοι άνθρωποι του Παναθηναϊκού συνηγόρησα να γίνει αυτή η μεταγραφή. Εφόσον έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του, κάθε μέρα θα γίνεται καλύτερος. Ταιριάζει στο προφίλ του Παναθηναϊκού, γιατί με μοναδικό κλασικό πόιντ γκαρντ τον Καλάθη, είναι ο μοναδικός πλέι μέικερ. Μπορεί να παίξει ακόμη καλύτερα και είμαι σίγουρος πως στο μέλλον θα το κάνει. Το αν ο Παναθηναϊκός θα πάρει άλλον γκαρντ είναι στο χέρι του Πασκουάλ”.

-τα πράγματα που έχει αλλάξει ο Πασκουάλ: “Δεν έχτισε εκείνος την ομάδα και προσπαθεί να βάλει τη δική του φιλοσοφία στην ομάδα, που ταιριάζει περισσότερο στο ισπανικό μπάσκετ, με τρέξιμο, πίεση και τρανζίσιον. Ας δώσουμε χρόνο στον Πασκουάλ γιατί είναι καλός προπονητής και είναι δύσκολο να περάσεις τα στοιχεία που θες στη διάρκεια της σεζόν με τόσους αγώνες”.

-τον μικρό χρόνο συμμετοχής του Μπουρούση: “Χθες είδα ότι παροπλίστηκε σε μεγάλο χρονικό διάστημα ο Μπουρούσης και δεν μου άρεσε. Δεν τίθεται θέμα προσαρμογής για τον Μπουρούση. Εγώ δεν θα τον έβγαζα, ειδικά στο χθεσινό παιχνίδι. Όταν δεν έχεις μια κολόνα κάτω από το καλάθι έχεις πρόβλημα. Ο Σίνγκλετον έκανε τρομερό ματς και αν δεν ήταν σε τέτοιο βράδυ θα είχε πρόβλημα ο Παναθηναϊκός. Δεν μπορεί να σου βγαίνει συνέχεια το παιχνίδι με μακρινά σουτ”.

-τις αυξημένες απαιτήσεις ενέργειας στο σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ: “Το μπάσκετ τείνει να προσεγγίσει το στυλ του ΝΒΑ και σε λίγο θα γίνουμε ένα αμερικάνικο πρωτάθλημα στην Ευρώπη, γιατί δεν υπάρχει και παραγωγή παικτών. Αν δεν έχεις ένα μεγάλο βάθος πάγκου είναι πολύ δύσκολο να αντέξεις και θα υπάρχουν πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση των ομάδων λόγω κόπωσης, πιθανόν και λόγω τραυματισμών”.

-τον φετινό Ολυμπιακό: “Ο Ολυμπιακός με πείθει περισσότερο και αυτή τη στιγμή προβάλλει ως επικρατέστερος του Παναθηναϊκού για να πάει πιο μακριά στην Ευρωλίγκα. Ο βασικός κορμός είναι ο ίδιος με αυτόν των μεγάλων επιτυχιών. Όταν έχεις αυτή τη μαγιά προσθέτεις ό,τι σου χρειάζεται. Έχει κρατήσει και ξένους, όπως τον Λοτζέσκι, ενώ έχει κάνει και καλές επιλογές ξένων, όπως ο Μπιρτς. Φυσικά υπάρχει και ο φυσικός του ηγέτης, ο Σπανούλης, που προσαρμόζεται ανάλογα με τον αντίπαλο. Όλα τα παιδιά έχουν αποδεχτεί το ρόλο τους”.

-το αυριανό ντέρμπι κορυφής μεταξύ Πανιωνίου και Ηρακλή: “Είναι ένα από τα ντέρμπι της Α2, ανάμεσα σε δύο ιστορικές ομάδες. Είμαστε και οι δύο αήττητοι, πιστεύω πως θα γίνει ένα εξαιρετικό ματς βάσει του υλικού που έχουν οι δύο ομάδες. Ας κερδίσει ο καλύτερος”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τιμά τον Νίκο Γκάλη

Ακόμα μία στιγμή αναγνώρισης και σεβασμού στον Νίκο Γκάλη. Ο Νίκος Γκάλης θα βρεθεί τις επ…