Κεντρική Ασίστ Basketbase Τα 1.000 “κόκκινα” ριμπάουντ του “Πρι

Τα 1.000 “κόκκινα” ριμπάουντ του “Πρι

printezis 1

printezispetridis-giorgosΓια 12η συνεχόμενη χρονιά ο Ολυμπιακός άρχισε νικηφόρα την πορεία του στο Πρωτάθλημα της Basket League. Η τελευταία φορά που έχασε σε πρεμιέρα ήταν την περίοδο 2004-2005 όταν τον νίκησε ο Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας και μάλιστα εκτός έδρας με 70-67.

Έκτοτε μετράει 12 συνεχόμενες νίκες με τις οποίες ο συνολικός απολογισμός του σε πρεμιέρες στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, είναι πλέον 20 νίκες και μόνο πέντε ήττες.

Το “διπλό” στην Αμαλιάδα συνοδεύτηκε από σημαντικά ατομικά επιτεύγματα για δύο από τις “παλιοσειρές” του Ολυμπιακού, τον Γιώργο Πρίντεζη και τον Βαγγέλη Μάντζαρη.

Με τα επτά ριμπάουντ που μάζεψε ο διεθνής φόργουορντ ξεπέρασε τα 1.000 με τη φανέλα του Ολυμπιακού στο Πρωτάθλημα κάτι που έκαναν μόνο τρεις παίκτες στα χρόνια της Basket League. Παράλληλα έχοντας 5/6 βολές ο “Πρι” έγινε ο 7ος παίκτης που έφτασε τις 400 εύστοχες βολές με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Τρίποντα ρεκόρ για Μάντζαρη

olympiakos-mantzaris

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης χρειάστηκε έξι σουτ πίσω από τα 6,75 για να ευστοχήσει στα δύο που χρειαζόταν προκειμένου να φτάσει τα 200 στην καριέρα του στην κατηγορία. Έχει 200/553 (36,16%). Με αυτά τα δύο τρίποντα, ο διεθνής γκαρντ έφτασε τα 164 με τον Ολυμπιακό στο Πρωτάθλημα και έτσι «έπιασε» στην 4η θέση της σχετικής λίστας –στα χρόνια της Basket League- τον Γιώργο Σιγάλα.

Ακόμη ο Μάντζαρης με τους έξι πόντους του, έφτασε τους 807 με τους ερυθρόλευκους και έφτασε στην 21η θέση της λίστας των κορυφαίων σκόρερ της ομάδας τους Ιγκνάθιο Ντε Μιγκέλ και Θοδωρή Παπαλουκά.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…