Κεντρική NBA Στα παλαιότερα των υποδημάτων του

Στα παλαιότερα των υποδημάτων του

LeBron James Shoes

lebron-james-shoesgioulenoglouΑς μιλήσουμε για (αθλητικά) παπούτσια. Ένα μάλλον παράξενο και οικονομικά απαιτητικό φετίχ. Για εκείνους που… δανείζουν το όνομά τους σε κάθε ζευγάρι, μοιάζει με μία ατελείωτη διελκυστίνδα δημοφιλίας και φυσικά ένας πόρο ατελείωτων χρημάτων.

Κάποτε ο Σπάικ Λι, σε ένα από τα διαφημιστικά που είχε κάνει για τα υποδήματα του Μάικλ Τζόρνταν, ρωτούσε αν “φταίνε τα παπούτσια“. Μόνο και μόνο για να αποκριθεί στον… εαυτό του πως “πρέπει να είναι τα παπούτσια“.

Από τότε, το Jordan Brand επιβεβαίωσε πως “ναι“, ήταν τα παπούτσια. Μία δυναστεία σε σχήμα ενός πέλματος. Το οποίο χωρά όλα τα λεφτά του κόσμου. Κάθε παντοκρατορία διαθέτει τους αμφισβητίες της. Μία… συνωμοσία που μπορεί να βαστά χρόνια. Μέχρι να ξεσπάσει.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι ο υποκινητής της – τρόπον τινά – φράξιας. Πριν από λίγο καιρό αποκάλυψε πως την καριέρα του κινεί η υπέρβαση του φαντάσματος που κατοικούσε στο Σικάγο. Αρνούμενος να το κατονομάσει. Ίσως επιθυμούσε να δώσει περισσότερο δραματικό χαρακτήρα. Αυτό που δεν είπε, τότε, είναι μία άλλη επιθυμία του: να ξεπεράσει και την κληρονομιά των παπουτσιών του MJ.

Η αλήθεια είναι πως η πρώτη εκδήλωση ενδιαφέροντος εμφανίστηκε όταν ανακοινώθηκε η δια βίου συνεργασία του με τη Nike, ύψους τουλάχιστον 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Αν ο Τζόρνταν διαθέτει τη δική του μάρκα, ο Τζέιμς απέκτησε ό,τι πιο κοντινό. Σαν να λέμε “ό,τι κάνεις, μπορώ να το κάνω καλύτερα”.

lebron-james-shoes1

Δίχως διάθεση για αστεία, ο ιδιοκτήτης των Σάρλοτ Χόρνετς πρόκειται να κερδίσει 30 παραπάνω εκατομμύρια δολάρια από όλους τους υπόλοιπους αθλητές, εν ενεργεία και μη. Μόνο πέρσι, το Jordan Brand, στις ΗΠΑ, ξεπέρασε τα τρία δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις.

Προσφέροντας στο κοινό νέα παπούτσια και επανεκδόσεις των παλιότερων.
Στα τελευταία στοχεύει ο “Μπρον“. Μολονότι υπολείπεται παραπάνω από 15 ζευγάρια. Βλέπετε, η σειρά του Τζέιμς έχει φτάσει στο Νο12, ενώ του Τζόρνταν στο Νο31!

Όπως και να έχει, ο φόργουορντ των Κλίβελαντ Καβαλίερς δεν πρόκειται να πτοηθεί. Θα αντιμετωπίσει την περίσταση όπως ακριβώς κάνει και στο παρκέ: με υπομονή και επιθετικά! Και σας το είπαμε και παραπάνω: δεν το κάνει για μία χούφτα δολάρια. Τον ενδιαφέρει το… ύστερα. Όταν πια θα σταματήσει να πατά το παρκέ.

Ήδη από τις ημέρες των τελικών, ο Τζέιμς εμφανίστηκε να φορά ένα ζευγάρι παλιών παπουτσιών του. Μία αποκλειστική επανέκδοση, με πιθανό στόχο τη μαζική κυκλοφορία σε λίγο καιρό.

Στη Media Day των πρωταθλητών επέλεξε να… μοστράρει ένα άλλο υπόδημα. Επίσης παλιό. Οι retro εκδόσεις των υποδημάτων του Μάικλ Τζόρνταν πουλάνε περισσότερο από την αυθεντική ημέρα κυκλοφορίας. Όχι απαραίτητα από εκείνους που τον είδαν (έστω από την τηλεόραση) να παίζει.

jordan-shoes

Η απόκτηση ενός ζευγαριού μοιάζει με τήρηση αυτού που υπαγορεύει η μόδα. Και ο ΛεΜπρόν θέλει ένα κομμάτι από αυτό.Δεκατρία χρόνια έπειτα από τη στιγμή που πάτησε για πρώτη φορά το πόδι στο ΝΒΑ.

Οι… μπίζνες των παπουτσιών δεν είναι δακτυλίδια. Αυτά κυνηγά ο Τζέιμς. Αλλά γνωρίζει πολύ καλά πως ο μύθος του Τζόρνταν ξεκίνησε από ένα ζευγάρι παπουτσιών. Και στη συνέχεια γιγαντώθηκε. Αρκετοί θυμούνται τι φορούσε όταν κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα του. Τι όταν έπαιζε στο περίφημο “flu game“. Και τι όταν τελείωνε την καριέρα του οριστικά.

Αυτό το μέρος ζητά ο LBJ. Την υστεροφημία των παπουτσιών (του).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μιχάλης Γκιουλένογλου
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…