Κεντρική Ασίστ Basketbase Ο Γκιστ έγινε “χιλιάρης”

Ο Γκιστ έγινε “χιλιάρης”

gist

gist

petridis-giorgosΜπροστά στο μέγεθος της ήττας του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, το διπλό επίτευγμα του Τζέιμς Γκιστ έχει ελάχιστη σημασία όμως θα πρέπει να επισημανθεί. Ο Αμερικανός φόργουορντ διανύοντας την 5η σεζόν του στην ομάδα, ξεπέρασε χθες με τους 10 πόντους που σημείωσε, τους 1.000. Έγινε μάλιστα ο 19ος συνολικά και 8ος ξένος στην ιστορία του Παναθηναϊκού που έφτασε σε τετραψήφιο αριθμό (1.004).

Για τον Γκιστ και ως προς αυτήν τη λίστα, επόμενοι “στόχοι” είναι η (Σαρούνας Γιασικεβίτσιους 1.220 πόντοι) ή και η 6η θέση της (Ντάριλ Μίντλετον 1.222 πόντοι). Παράλληλα έχοντας 3/7 δίποντα, έφτασε τα 300 εύστοχα (300/494). Είναι ο 15ος συνολικά και 6ος ξένος στην ιστορία των “πράσινων” στην Basket League που το κατορθώνει.

Αρνητικό ρεκόρ 74 αγώνων
Σε ομαδικό επίπεδο προφανώς και σχεδόν τίποτα δε λειτούργησε βάσει σχεδίου αλλά των δυνατοτήτων της ομάδας. Σε στατιστικό επίπεδο, με τα μόλις τρία κλεψίματα που έκανε -με ότι μπορεί αυτό να συνεπάγεται για την αμυντική διάθεση που επέδειξαν οι παίκτες του- ο Παναθηναϊκός δεν ισοφάρισε απλά τη χειρότερη επίδοση των δύο πρώτων αγωνιστικών, αφού τόσα είχε η Δόξα κόντρα στον Προμηθέα το Σάββατο.

Ισοφάρισε και τη δική του αρνητική επίδοση της τελευταίας τριετίας ή αν προτιμάτε των τελευταίων 74 αγώνων Πρωταθλήματος. Τρία κλεψίματα είχε για τα πλέι οφ του 2015 εκτός έδρας στον 3ο ημιτελικό κόντρα στον ΠΑΟΚ και στον 1ο τελικό με τον Ολυμπιακό.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: «Ένα ακόμα παιχνίδι» (vid)

Δείτε όλα όσα έγιναν στο Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός, κ…