Κεντρική Basket League ΑΕΚ Λαρεντζάκης στο eBasket: “Ο Ντίξον θα “τραβάει” όλη την ομάδα”

Λαρεντζάκης στο eBasket: “Ο Ντίξον θα “τραβάει” όλη την ομάδα”

larentzakis

larentzakisΟ Γιάννης Λαρεντζάκης αποτελεί ένα από τα μεγάλα project της ΑΕΚ, ολοκληρώνοντας μία εξαιρετική σεζόν πέρυσι με τα χρώματα του Κολοσσού. Το φετινό καλοκαίρι άφησε στα… “κρύα του λουτρού” την ισπανική Σαραγόσα προκειμένου να γίνει μέλος της “Βασίλισσας”.

Ο 23χρονος φόργουορντ μίλησε στο eBasket.gr για τη συγκεκριμένη του επιλογή, τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, τον σπουδαίο σκόρερ, Μάικλ Ντίξον, τους προσωπικούς αλλά και τους ομαδικούς στόχους σε Α1 και Champions League, κλείνοντας με τον θαυμασμό του για τον τεχνικό της “Ένωσης”, Γιούρι Ζντοβτς.

Για το λόγο που παρέμεινε στην Ελλάδα και δεν ταξίδεψε στην Ισπανία: “Ένα σοβαρό κριτήριο, είναι πως η ΑΕΚ δίνει 2 παιχνίδια την εβδομάδα, σε Α1 και Champions League, σε αντίθεση με τη Σαραγόσα η οποία αγωνίζεται μόνο σε λίγκα ACB. Επίσης, η ΑΕΚ είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας και σε ιντριγκάρει όταν αγωνίζεσαι για χάρη της.

Για τον αν η αποχώρηση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη στα μέσα της προετοιμασίας, χάλασε τα σχέδια της ΑΕΚ: “Όχι, όταν είσαι ΑΕΚ δε στηρίζεσαι από έναν παίκτη. Σίγουρα ο Λουκάς ήταν σημαντικός για εμάς, το επίπεδό του είναι αδιαμφισβήτητο, ωστόσο, δεν ξέρω, ίσως είναι καλό, ίσως και κακό το γεγονός ότι έφυγε νωρίς από την ομάδα. Εμείς καλύψαμε το κενό του και μάθαμε να δουλεύουμε χωρίς αυτόν, δεν τον είχαμε συνηθίσει.

Για το αν θα βοηθήσει το σκοράρισμα του Ντίξον τη νέα χρονιά: “Αυτός θα μας… “τραβάει”, όχι απλά θα βοηθήσει. Ο Μάικλ είναι ένας πολύ καλός παίκτης, ειδικά στην επίθεση είναι τρομερός και σίγουρα θα είναι Νο1 στο σκοράρισμα. Οι υπόλοιποι όσο μπορούμε θα προσπαθούμε να κάνουμε καλή δουλειά και στις δύο πλευρές του παρκέ, προκειμένου να παίρνουμε τα ματς”.

larentzakis1

Για τους προσωπικούς αλλά και τους ομαδικούς στόχους: “Ποτέ δεν είχα προσωπικούς στόχους, θέλω να παίζω καλά ώστε να φτάνουμε στη νίκη, αλλά οι στόχοι είναι κυρίως ομαδικοί. Να πάμε την ΑΕΚ εκεί που θέλουμε”.

Για το αν η ΑΕΚ μπορεί να… “χτυπήσει” κάτι περισσότερο από την 3η θέση της περσινής σεζόν με βάση την παρουσία της στα φιλικά: ” Ήττες ήταν λογικό που υπήρχαν στα φιλικά μιας και παίξαμε με κορυφαίες ομάδες όπως: ΤΣΣΚΑ, Μακάμπι, Εφές, Γαλατασαράι. Νικήσαμε τη Γαλατά και στο πρώτο ημίχρονο είμασταν 20 πόντους μπροστά, έχουμε πολύ καλά στοιχεία, έχουμε δουλέψει πολύ και η αλήθεια είναι πως έχουμε πολλές φιλοδοξίες για φέτος.

Το μόνο που μένει είναι να μην τα παρατήσουμε στα δύσκολα, κι ελπίζω στο τέλος της χρονιάς να είναι όλα καλά”.

Τέλος, για τον αν αποτελεί εμπειρία η καθημερινή συνεργασία με τον Γιούρι Ζντοβτς: “Σίγουρα, όταν ένας προπονητής έχει παίξει μπάσκετ και ξέρει πόσο σημαντικό είναι η ψυχολογία του παίκτη, μαζί με τις ομιλίες πριν τις προπονήσεις και τους αγώνες, σε κάνει να λες “δεν ξέρω τίποτα από μπάσκετ”. Όταν δουλεύεις με τέτοιους ανθρώπους, μόνο κερδίζεις”.

#media #day #aek 🎙📸👀

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Larentzakis..5️⃣🏀. (@larentzakis_5) στις

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Σερέλης: «Έξτρα κίνητρο ότι μας έχει κερδίσει δύο φορές η Μακάμπι»

Στη συνέχεια του Παναθηναϊκού στη Euroleague, αναφέρθηκε ο Χρήστος Σερέλης. Ο Χρήστος Σερέ…