Κεντρική Basket League Άρης “‘Hταν ένα σοκ”

“‘Hταν ένα σοκ”

dimitris priftis

dimitris-priftis

Σοκ τόνισε πως ήταν στην ομάδα ο τραυματισμός του Βασίλη Καββαδά, ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης, βλέποντας τον Έλληνα σέντερ να μένει εκτός γηπέδων για τους επόμενους δύο μήνες, ενώ παράλληλα μίλησε και για το επόμενο ματς του “Αυτοκράτορα”, κόντρα στους Bakken Bears (26/10) για τη 2η αγωνιστική του Champions League.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Έλληνας τεχνικός:
“Είναι σαφές ότι είμαστε σε μία δύσκολη περίοδο, αγωνιστικά. Τα αποτελέσματά μας στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι καλά, το κυριότερο είναι ότι η εικόνα μας δεν είναι αισιόδοξη. Κάναμε τα μίτινγκ που έπρεπε, προπονηθήκαμε 2-3 μέρες και προσπαθήσαμε να έρθουμε πιο κοντά, γιατί όταν υπάρχουν μπροστά σου τέτοιου είδους καταστάσεις πρέπει να έρθεις ακόμα πιο κοντά με τους συμπαίκτες σου, έτσι ώστε να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τα επόμενα παιχνίδια με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα”.

Για τον τραυματισμό του Βασίλη Καββαδά: “Σίγουρα οι ατυχίες παίζουν τον ρόλο τους, είναι κομμάτι του παιχνιδιού. Ήταν πραγματικά απρόσμενο αυτό, ήταν ένα σοκ. Ο Βασίλης είναι ένας παίκτης ο οποίος τον τελευταίο καιρό δείχνει να βελτιώνεται και να βρίσκει τον ρυθμό του. Δυστυχώς τον χάνουμε για δύο μήνες, είναι για μας ένας προβληματισμός και σε πρώτη φάση θα πρέπει να προσπαθήσουμε να καλύψουμε το κενό του εκ των έσω”.

Για τον αγώνα με τους Bakken Bears: “Αυτό που έχουμε επισημάνει μεταξύ μας είναι ότι το ζητούμενο δεν είναι ο αντίπαλός μας, οποιοσδήποτε κι αν είναι αυτός. Το ζητούμενο είναι το εμείς. Πρέπει μέσα από το «εμείς» να βρούμε τις λύσεις, άσχετα με το τι είναι ο αντίπαλος, πώς παίζει, πόσο καλός είναι. Ο αυριανός αντίπαλος είναι μια ομάδα που παίζει σε πολύ up tempo ρυθμό, έχει σε πολύ έντονο βαθμό το τρέξιμο στο παιχνίδι του και το σουτ το οποίο πολλές φορές έρχεται μέσα από όχι κάτι οργανωμένο, από ελεύθερο παιχνίδι.

Μια ομάδα που χαρακτηριστικό της είναι ότι παίζει χωρίς άγχος, σουτάρει χωρίς να σκέφτεται και χωρίς να διστάζει, τρέχει το γήπεδο και χτυπάει σε πολύ γρήγορες επιθέσεις. Εμείς πρέπει να είμαστε πολύ υποψιασμένοι σ’ αυτό, πολύ συμπαγείς ειδικά στα πρώτα 8-10 δευτερόλεπτα της κατοχής, ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε μία αμυντική βάση σε πρώτη φάση. Όμως αναμφίβολα το πρόβλημά μας είναι στην επίθεση όπου πρέπει να λειτουργήσουμε καλύτερα».

Για το ενδεχόμενο αλλαγών στο ρόστερ: “Αυτήν τη στιγμή δε σκέφτομαι τίποτα, κοιτάω μόνο το αυριανό παιχνίδι. Η ομάδα μου είναι αυτή που είναι αυτήν τη στιγμή μέσα στο παρκέ και μ’ αυτήν την ομάδα θα πάμε να πολεμήσουμε τα επόμενα ματς”.

Ο Βασίλης Σίμτσακ από την πλευρά του δήλωσε: “Η κατάσταση δεν είναι εύκολη. Είναι προφανές αυτό. Προερχόμαστε από μια δύσκολη ήττα. Δεν είναι η ήττα που πείραξε. Αν ο αντίπαλος είναι καλύτερος, μπορείς να χάσεις. Το θέμα είναι ο τρόπος που ήρθε, η προσπάθεια που δεν καταβάλαμε για να κάνουμε αυτό που πρέπει και για αυτό υπάρχει αυτός ο προβληματισμός. Από δω και πέρα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να προσπαθήσουμε να φέρουμε τα πράγματα σε καλύτερη κατάσταση.

Μπροστά μας έχουμε ένα παιχνίδι για το BCL. Είναι μια ομάδα άγνωστη προς εμάς. Έχει έναν περίεργο τρόπο παιχνιδιού με πολλά ελεύθερα σουτ, λίγο ανοργάνωτα και πολύ επιθετικό ριμπάουντ. Από κει και πέρα πρέπει να μπούμε πολύ συγκεντρωμένοι για να πάρουμε τη νίκη.

Η απώλεια του Βασίλη (Καββαδά) είναι πάρα πολύ μεγάλη για την ομάδα μας. Όπως έχει δείξει και ο ίδιος βοηθούσε πάρα πολύ και στο αμυντικό, αλλά κυρίως στο επιθετικό κομμάτι. Τελείωνε πάρα πολλές μπάλες με πλάτη στο καλάθι. Τώρα από δω και πέρα θα πρέπει να βρούμε και εμείς τρόπο για να αναπληρώσουμε όσο μπορούμε το κενό του και να βοηθήσουμε την ομάδα να πάρει τις νίκες που χρειάζεται.

Προσωπικά δε θεωρώ πως φτάνουν μόνο οι νίκες. Είναι και ο τρόπος που θα έρθουν. Απλά μια νίκη αύριο με 5-6 πόντους δε θα βοηθήσει σε κάτι. Ίσα ίσα θα κρύψει πράγματα. Το θέμα είναι μέσα από τη συνολική προσπάθεια να καταφέρουμε να βγάλουμε τους αυτοματισμούς στην επίθεση. Και εφόσον έχουμε δείξει πως δεν μπορούμε να σκοράρουμε πάνω από 70 πόντους, στην άμυνα να μην δεχόμαστε 60 αλλά 50. Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να βελτιώσουμε κάποια κομμάτια μας που θα μας βοηθήσουν στη συνέχεια.

Το κακό ξεκίνημα είναι θέμα συνεργασιών. Δεν υπάρχουν κάποια πράγματα που πέρυσι μας ήρθαν πιο εύκολα. Συνεργασίες, τρόπος σκέψης μέσα στο παιχνίδι. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερο. Θέλει πάρα πολύ μυαλό, τα προσόντα έρχονται σε δεύτερο ρόλο. Εκεί έχουμε χάσει λίγο τη χημεία μας, λίγο τον τρόπο σκέψης και σίγουρα από δω και πέρα υπάρχει και θέμα αυτοπεποίθησης. Αλλά αυτή είναι η δουλειά μας.

Δεν έχει σημασία πόσα άστοχα σουτ κάνεις, αλλά το να προσπαθείς. Προσωπική μου άποψη είναι πως αν προσπαθείς 100% και τα σουτ θα μπουν και οι άμυνες θα βγουν. Ό,τι έχει γίνει πρέπει να το αφήσουμε στο παρελθόν. Και πρέπει βήμα βήμα να κάνουμε μια νέα αρχή από αύριο. Όπως είναι τώρα τα πράγματα, για εμάς δεν υπάρχει ομάδα μικρής ή μεγάλης δυναμικότητας. Είμαστε σε ένα τέτοιο σημείο που όλες οι ομάδες είναι επικίνδυνες και αυτό οφείλεται σε αυτά που έχουμε δείξει στο παρκέ.

Δεν είμαστε μια ομάδα που μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε στο παρκέ. Αύριο δεν αντιμετωπίζουμε τους Δανούς, αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας. Είναι Άρης εναντίον Άρης. Πρέπει να βελτιωθούμε, πρέπει να βγάλουμε από το μυαλό μας τα αρνητικά στοιχεία και να βγάλουμε στο παρκέ ό,τι θετικό υπάρχει”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…