Κεντρική NBA Έρχονται τα ΝΒΑ Jr. leagues του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού

Έρχονται τα ΝΒΑ Jr. leagues του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού

nba1

Σε μία σπουδαία συνεργασία προχώρησαν η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods και η ΚΑΕ Ολυμπιακός με το ΝΒΑ. Το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, μαζί με τους “αιώνιους”, διοργανώνουν τα πρώτα junior NBA League στην Ελλάδα.

Πρόκειται για δύο πρωταθλήματα, το Jr. NBA Παναθηναϊκός Basket League και το Jr. ΝΒΑ Ολυμπιακός Basket League, με έδρα σχολεία και ακαδημίες, όπου συμμετέχουν αγόρια και κορίτσια ηλικίας 10-12 ετών. Τα δύο πρωταθλήματα θα γίνουν σε 60 σημεία της Αθήνας και του Πειραιά, ξεκινώντας από τον προσεχή Νοέμβριο.

Η κανονική διάρκεια για το Παναθηναϊκός league, όπου θα συμμετέχουν ομάδες από την ΕΣΚΑ, θα πραγματοποιηθεί από τον Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο και για το Ολυμπιακός league, όπου θα συμμετέχουν ομάδες από την ΕΣΚΑΝΑ, θα πραγματοποιηθεί από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο.

Κάθε σχολείο και Ακαδημία θα εκπροσωπεί μία από τις 30 ομάδες του ΝΒΑ και θα πάρει τη στολή με τα σήματα από τις αντίστοιχες ομάδες για τα παιχνίδια. Ο πρωταθλητής των παιδικών πρωταθλημάτων θα πάρει δαχτυλίδι ΝΒΑ!

Ο Γενικός Διευθυντής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σταυρόπουλος, τόνισε: “Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που ξεκινάμε αυτή τη συνεργασία με το ΝΒΑ αρχίζοντας το πρώτο Jr.NBA Ολυμπιακός league στην Ελλάδα. O ρόλος μας σαν ομάδα μπάσκετ και εκ των κορυφαίων συλλόγων στην Ευρώπη είναι να προωθήσουμε το παιχνίδι, τις αξίες του και να φέρουμε κοντά στο άθλημα όλα τα νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια που θέλουν να αισθανθούν το πάθος και την εμπειρία αυτών των μοναδικών στιγμών που μόνο το μπάσκετ μπορεί να προσφέρει”.

Με τη σειρά του ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods, Παναγιώτης Τριαντόπουλος, δήλωσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνδιοργανώνουμε το πρώτο Jr. NBA league για την Ελλάδα. To NBA, o κορυφαίος μπασκετικός οργανισμός, ενώνει τις δυνάμεις του με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός προκειμένου να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα το οποίο σκοπό έχει να προωθήσει τις αξίες της ομάδας στην ιδέα του ευ αγωνίζεσθαι παράλληλα με τη δέσμευση πάντα για την επιτυχία, αναμιγνύοντας τα με το ταλέντο των νέων παιδιών στις ακαδημίες που αποτελούν την επόμενη γενιά των πρωταθλητών στο μπάσκετ για την Ελλάδα. Η επιτυχής λειτουργία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με πάνω από 400 παιδιά είναι η απόδειξη για την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προπόνησης”.

Από την πλευρά του, ο NBA EMEA Vice President, Basketball Business Operations Χεσούς Μπουένο, συμπλήρωσε: “Είμαστε χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, δύο ιστορικά Ευρωπαϊκά σωματεία στο μπάσκετ προκειμένου να ξεκινήσουμε το πρώτο Jr. NBA league στην Ελλάδα. Αυτό το πρόγραμμα για σχολεία και ακαδημίες θα φέρει ένα χαρούμενο περιβάλλον για τα παιδιά ώστε να μπορέσουν να συναγωνιστούν το ένα το άλλο και όχι μόνο να μάθουν το άθλημα του μπάσκετ αλλά και σημαντικά θέαμα της ζωής όπως η ομαδικότητα και ο σεβασμός.

Περιμένουμε με ανυπομονησία να οργανώσουμε και να έχουμε τους πρώτους πρωταθλητές από τις δύο λίγκες. Όπως και στο σύστημα του ΝΒΑ, οι ομάδες σε κάθε πρωτάθλημα θα χωρίζονται σε 2 περιφέρειες και 6 κατηγορίες. Σε κάθε πρωτάθλημα οι πρώτες 8 ομάδες από κάθε περιφέρεια θα προκρίνονται στα πλέι οφς με τις δύο επικεφαλής να συναντιώνται στον τελικό προκειμένου να αναδειχθεί ο πρώτος Jr NBA Ολυμπιακός και Jr NBA Παναθηναϊκός πρωταθλητής”.

ring

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Αρμάνι – Υπερηχητική πρεμιέρα με σούπερ Μήτογλου

Ο Έτορε Μεσίνα, είδε την ομάδα του να κάνει υπερηχητική πρεμιέρα στις επίσημες υποχρεώσεις…