Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Έρχεται το Amita Motion Elite Youth Tournament! (pics)

Έρχεται το Amita Motion Elite Youth Tournament! (pics)

pao amita1

pao-amita1

Η ακαδημία του Παναθηναϊκού, σε συνεργασία με την 3Ε / Amita Motion και τον Παναθηναϊκό Α.Ο., ανακοίνωσε την διοργάνωση του Amita Motion Elite Youth Tournament.

Πρόκειται για ένα μεγάλο τουρνουά, όπου θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 1,000 νεαροί αθλητές από τις 16 καλύτερες ομάδες της Αθήνας ανά ηλικία, σε ένα άρτια οργανωμένο τουρνουά υπό την “σκέπη” της Ε.Σ.Κ.Α., με την τελική του φάση να φιλοξενείται στην έδρα της ακαδημίας της KAE Παναθηναϊκός Superfoods, στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Να σημειωθεί πως στο τουρνουά θα λάβει μέρος και ο Ολυμπιακός, όπως και ΑΕΚ.

Tο 1ο Amita Elite Youth Tournament powered by PAO BC ACADEMY θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2016 με τη συμμετοχή ομάδων από την ΕΣΚΑ και την ΕΣΚΑΝΑ.

Το τουρνουά αναφέρεται στις ηλικιακές κατηγορίες αθλητών γεννηθέντων 2002, 2003, 2005 και 2006. Στις μεν ηλικιακές κατηγορίες των 2002 και 2005 θα συμμετέχουν 14 ομάδες, ενώ στις δε των 2003 και 2006 θα συμμετέχουν 16 ομάδες.

Το τουρνουά αποτελείται από 3 φάσεις. H Α’ φάση περιλαμβάνει 2 ομίλους των 7 ή 8 ομάδων, από τους οποίους προκρίνονται οι 4 πρώτοι κάθε ομίλου. Κάθε ομάδα σε αυτή τη φάση θα παίξει με όλες τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου σε παιχνίδια εντός και εκτός έδρας.

Στην Β’ φάση του τουρνουά (Top 8), οι αγώνες θα είναι χιαστί (1-4, 2-3), όπου η ομάδα που θα προκριθεί θα είναι αυτή που είτε θα καταφέρει 2 νίκες, είτε θα έχει την καλύτερη διαφορά πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια σε περίπτωση ισοπαλίας.

Τέλος, στη Γ’ φάση θα πραγματοποιηθεί το Final 4, το οποίο και θα γίνει σε κοινή έδρα που θα ορισθεί από τη διοργανώτρια αρχή.

Όλα τα έξοδα της διοργάνωσης καλύπτονται αποκλειστικά από την ακαδημία του Παναθηναϊκού.

Οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στο Amita Elite Youth Tournament, είναι οι εξής:

· PAO BC ACADEMY
· ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.
· Α.Ε.Κ.
· Α.Σ.Ε. ΔΟΥΚΑ
· ΑΜΥΝΤΑΣ
· Α.Ο.Ν. ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
· ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
· Α.Σ. ΠΑΠΑΓΟΥ
· Γ.Α.Ο. ΚΟΥΚΟΥΒΑΟΥΝΕΣ
· ΔΑΦΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ
· ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ
· ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
· ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
· Κ.Α.Ο. ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
· ΚΟΛΛΕΓΙΟ DEREE
· ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
· ΜΙΛΩΝ
· ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΠΑΓΟΥ
· ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.
· ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ
· ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.
· ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Γ.Σ.
· ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
· ΧΟΛΑΡΓΟΣ

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διοργάνωση, με στόχο την καθιέρωσή της ως ένα από τα πιο δυνατά και αξιόπιστα τουρνουά του λεκανοπεδίου με τη συμμετοχή των καλύτερων ομάδων της ευρύτερης περιοχής της Αττικής, με την “σφραγίδα” της οργανωτικής εμπειρίας και τεχνογνωσίας της PAO BC ACADEMY και την αμέριστη στήριξη της Amita Motion.

Στο πλαίσιο του Amita Motion Elite Youth Tournament διεξήχθη σήμερα (15/10) το πρωί στο ΟΑΚΑ συνέντευξη Τύπου, όπου μίλησαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods, Παναγιώτης Τριαντόπουλος, ο Διευθυντής της PAO BC ACADEMY, ο Country Marketing Director της Coca Cola/3Ε, Φραγκίσκος Αλβέρτης καθώς και ο υπεύθυνος διεξαγωγής του τουρνουά, Μιχάλης Ραχωβίτσας.

triantopoulos

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods, Παναγιώτης Τριαντόπουλος, δήλωσε: “Το τουρνουά Elite Youth Tournament αποτελεί μία πρωτοβουλία των ακαδημιών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods με στόχο να δώσει στους νέους αθλητές να αγωνισθούν σε υψηλό επίπεδο και να γαλουχηθούν με αξίες. Την προσπάθεια αυτή την αγκάλιασε η Amita Motion και την ευχαριστούμε πάρα πολύ γι αυτό.

Στόχος να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για μια συναρπαστική διοργάνωση που θα ευχαριστήσει τα παιδιά, θα τα βελτιώσει και θα γίνει θεσμός. Για να γίνει ένα τέτοιο απαιτητικό εγχείρημα θέλει μεγάλη προσπάθεια και συνεργασία. Και σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω τις ιστορικότερες ομάδες, από αυτές που συμμετέχουν για τη συνεργασία τους. Όπως τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον Πανιώνιο και το Περιστέρι. Αυτές οι ομάδες είναι συνοδοιπόροι της Ακαδημίας μας στην προσπάθεια που κάνει για να μυηθούν τα παιδιά στην ευγενή άμιλλα. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την ΕΣΚΑ για τη βοήθειά της και να τονίσω πως η Ακαδημία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods θα αποτελέσει τον θεματοφύλακα της αξιοπιστίας και της εξέλιξης του θεσμού”.

raxovitsas-amita

O Country Marketing Director της Coca Cola/3Ε, Ευάγγελος Μόσχος, τόνισε: “Το τουρνουά αυτό αποτελεί το αποτέλεσμα μια κοινής προσπάθειας. Θέλουμε να καλλιεργήσουμε στα νέα παιδιά την αθλητική παιδεία και να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο την αγάπη τους για το μπάσκετ. Πρέπει όλοι αν δουλέψουμε πάνω σε αυτόν τον κοινό μας σκοπό, στις αξίες που πρέπει αν δώσουμε στη νέα γενιά και στην αφοσίωσή τους προς το άθλημα. Το πρωτάθλημα αυτό θα ξεπερνά τα όρια του αθλητισμού και για εμάς αποτελεί την επιβεβαίωση μιας πολύ καλής και σημαντικής αρχής για τη συνεργασία μας με την Ακαδημία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods”.

alvertis

Ο Διευθυντής της PAO BC ACADEMY, Φραγκίσκος Αλβέρτης, σημείωσε: “Ο στόχος της ακαδημίας και όλων όσων ασχολούνται με μικρά παιδιά είναι συγκεκριμένος. Να δημιουργήσουμε καλούς αθλητές αλλά και καλούς ανθρώπους για την κοινωνία. Το πιο σημαντικό απ όλα είναι ο αριθμός 1000 παιδιά που θα πάρουν μέρος σε ένα τουρνουά που στηρίζει έμπρακτα και η Amita Motion. Και την ευχαριστούμε πάρα πολύ γι αυτό. Θέλουμε να δούμε τα παιδιά να ευχαριστιούνται το μπάσκετ. Αλλά και εμάς από τη μεριά μας θα πρέπει να προσφέρουμε με τον σωστό τρόπο.

Η συμπεριφορά μας να είναι αντάξια αυτής της προσπάθειας. Και του χρόνου τα 1000 παιδιά να γίνουν ακόμα περισσότερα. Μακάρια την ίδια στιγμή να καταφέρουμε να βγάλουμε και παιδιά που θα μπορέσουν να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο. Τέλος καλό θα είναι να κάνουμε τη θεωρία πράξη. Είναι πολύ βασικό που εκπρόσωποι, προπονητές και άνθρωποι των ομάδων βρέθηκαν και τα βρήκαν επειδή είχαν ένα κοινό σκοπό. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Έχουμε μόνο να δώσουμε στα παιδιά. Έχουμε να χτίσουμε ένα καλύτερα αύριο για το μπάσκετ. Είναι αυτό που αγαπάμε”.

pao-amita

Τέλος, ο υπεύθυνος διεξαγωγής του τουρνουά, Μιχάλης Ραχωβίτσας, είπε: “Το τουρνουά θα ξεκινήσει στις 22 Οκτωβρίου και η πρώτη του φάση θα διαρκέσει μέχρι τον Φεβρουάριο και θα συμμετάσχουν 16 ομάδες χωρισμένες σε δύο ομίλους. Θα υπάρχουν τρεις φάσεις. Η πρώτη που θα είναι 14 αγωνιστικές και θα παίξουν όλοι με όλους. Η δεύτερη φάση, στην οποία θα προκριθούν οι 4 πρώτοι από κάθε όμιλο και θα παίξουν χιαστί. Τέλος, η τρίτη φάση είναι το Final-4. Οι κανονισμοί του τουρνουά είναι ανά ηλικία διαφορετικοί προσαρμοσμένοι στις ανάγκες της κάθε ηλικίας. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την Amita Motion αλλά και όλους τους προπονητές και τους συμμετέχοντες. Εύχομαι να έχουμε ένα καλό τουρνουά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…